ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ: Η «έξωση» των καταληψιών αφορά και στον Ευαγγελισμό

Δεν εξαιρούνται από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στα δημόσια κτήρια που τελούν υπό κατάληψη όσα ανήκουν σε ΑΕΙ.

Το παραπάνω επεσήμανε από τα Χανιά ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για την πολιούχο και προστάτιδα της πόλης Παναγία την Θεοτόκο.

Σε δήλωσή του ο κ. Διγαλάκης στάθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ατενίζουμε με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον, εργαζόμαστε σκληρά για αυτό. Όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προχωράμε στο αμέσως επόμενο διάστημα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα είναι στην κατεύθυνση που έχουμε χαράξει για πανεπιστήμια, τα οποία θα αποδοθούν ελεύθερα στην ακαδημαϊκή τους κοινότητα, για πανεπιστήμια εξωστρεφή, για πανεπιστήμια που θα κατατάσσονται στα καλύτερα του κόσμου και της Ευρώπης».

Ο κ.Διγαλάκης ερωτήθηκε και για το έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το οποίο ζητείται η εκκένωση δημοσίων και άλλων κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη.

Στην Κρήτη υπό κατάληψη τελούν κτήριο που ανήκει στο Πολυτεχνείο και το κτήριο του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο.

Όπως τόνισε, «είναι γνωστό ότι έχει ζητηθεί η εκκένωση των κτιρίων. Είναι μια παράνομη κατάληψη που πρέπει να τελειώσει, ώστε να αξιοποιηθούν τα κτήρια. Είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ανακοίνωση δεν άκουσα να υπάρχει καμία εξαίρεση».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει