Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον κόμβο Καστελλίου

ΣΕ ΒΟΑΚ ΚΑΙ ΠΕΟ

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενεργοποιούνται από σήμερα και μέχρι τα Χριστούγεννα, προκειμένου να κατασκευαστεί ο ανισόπεδος κόμβος Καστελλίου που υλοποιείται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου «Γούρνες – Χερσόνησος» του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις, προκειμένου να φτιαχτεί το δυτικό και το ανατολικό τμήμα του.

Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του δυτικού τμήματος, το οποίο για να φτιαχτεί απαιτείται να αλλάξει η ροή της κίνησης των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του ο ΟΑΚ, κατά την πρώτη φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από Ηράκλειο προς Χερσόνησο – Καστέλι, Οροπέδιο Λασιθίου μόνο μέσω του ανισόπεδου κόμβος Γουρνών και της παλαιάς εθνικής οδού. Από Καστέλλι προς Άγιο Νικόλαο, μέσω της παλαιάς εθνική οδού και Λιμένος Χερσονήσου.

Από Χερσόνησο προς Ηράκλειο, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού και του ανισόπεδου κόμβου Γουρνών. Από Χερσόνησο προς Άγιο Νικόλαο μέσω της παλαιά εθνική οδός Λιμένος Χερσονήσου. Από τον Άγιο Νικόλαο προς Καστέλι μέσω κυκλικού κόμβου Μοχού και της παλαιάς εθνικής οδού.

Η κίνηση των οχημάτων από Άγιο Νικόλαο προς Χερσόνησο και από Καστέλλι, Οροπέδιο Λασιθίου προς Ηράκλειο θα γίνεται όπως και σήμερα μέσω του Ανισόπεδου κόμβου Καστελλίου.

Ο στόχος που έχει τεθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης είναι το δυτικό τμήμα του έργου να έχει ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα και αμέσως μετά τις γιορτές να γίνουν οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να διαμορφωθεί και το ανατολικό κομμάτι.

Η αποτίμηση που έχει γίνει προβλέπει ότι το σύνολο των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Φλεβάρη.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής των συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ κ. Γ.Αγαπάκης, το αργότερο ως τον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα έχει παραδοθεί στο σύνολό του το έργο, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν εκτός του κόμβου, οι οποίες αφορούν τη διαμόρφωση παράπλευρων δρόμων και φυτεύσεις που πρέπει να γίνουν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει