ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Στα πέναλτι πέρασε ο Βόλος, εύκολα ΠΑΟ και Λαμία

Με τους Παναθηναϊκό, Λαμία και Βόλο να εξασφαλίζουν εύκολα ή πιο δύσκολα τα εισιτήρια για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, ολοκληρώθηκε η πέμπτη φάση της διοργάνωσης.

Ο Βόλος χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι στο Πανθεσσαλικό, απέναντι στον Πανσερραϊκό. Αν και προηγήθηκε με τον Μάντζη (37’), ισοφαρίστηκε από το πέναλτι του Κόντσι στο 90’ (1-1 το πρώτο ματς). Στην παράταση δεν άλλαξε το σκορ αλλά στα πέναλτι, η ομάδα του Χουάν Φεράντο λυτρώθηκε, επικρατώντας με 4-2.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο κόντρα στην Παναχαϊκή, την οποία είχε νικήσει με 3-1 στην Πάτρα. Χθες επιβλήθηκε με 2-0 ( 52’ Κολοβός, 71’ Καμπετσής). Τέλος στη Λαμία, η τοπική ομάδα επικράτησε με 3-0 του Αιολικού (2-0 το πρώτο ματς), με σκόρερ τους Βλαχομήτρο (13’) και Βασιλόγιαννη (16’, 69’).

Σύμφωνα με την προκήρυξη του θεσμού, στην κλήρωση της φάσης των «16», οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας. Ο ΟΦΗ θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο γκρουπ, αυτό των θεωρητικά αδύναμων, καθώς τερμάτισε πέρσι στη 13η θέση της Σούπερ Λίγκα. Έτσι, οι πιθανοί αντίπαλοι του ΟΦΗ, είναι οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία που αποτελούν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Στο δεύτερο γκρουπ, εκτός του ΟΦΗ, είναι και οι Βόλος, Αστέρας Τρ., Παναιτωλικός, Ξάνθη, Γιάννινα, Τρίκαλα, Καλαμάτα.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16», θα διεξαχθούν στις 7-8-9 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 14-15-16 Ιανουαρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει