Πόρος-η με Πήλιο

ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΡΕΡ 1-0 ΤΗΝ ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΝΙΕΣ

Τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε χθες ο Πόρος ο οποίος πέρασε από τις Μουρνιές επικρατώντας της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ με σκορ 1-0. Η νίκη του Πόρου ήταν καρμπόν με την πρώτη του, την οποία είχε πετύχει πριν από δυο εβδομάδες στο Ατσαλένιο, αφού σημειώθηκε εκτός έδρας με το ίδιο σκορ και με τον Πήλιο να χρίζεται και πάλι σκόρερ και να χαρίζει ένα σημαντικό τρίποντο που βάζει για τα καλά την ομάδα του Ηρακλείου στο παιχνίδι της παραμονής. Από την άλλη η ήττα ήταν… μαχαιριά για την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, στο ντεμπούτο του Νίκου Μαθιουδάκη στον πάγκο της.

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 11 βαθμούς (όπου τους έπιασε ο ΠΟΑ) , ενώ οι Ηρακλειώτες ανέβηκαν στους 8 και μείωσαν την απόσταση από αυτές τις δυο ομάδες στους τρεις βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι καλύτερες στιγμές τους σημειώθηκαν μάλιστα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Η ΑΕΕΚ  ΣΥΝΚΑ απείλησε αισθητά πρώτη μετά από ένα κόρνερ του Μποτωνάκη και σουτ του Νικόλτση με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σωτήρια.

Η απάντηση του Πόρου έγινε λίγα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, με τον Σένκα να σημαδεύει το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ.

Στην επανάληψη ο Πόρος κατάφερε να βρει δίχτυα στο τελευταίο τέταρτο και πιο συγκεκριμένα στο 75’, με τον Πήλιο να σουτάρει από μακριά και να νικάει με αυτό τον τρόπο τον Βλαχάκη.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο Πόρος είχε μοναδική ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη, αλλά το σουτ του Σκουλά βρήκε στο δοκάρι του Βλαχάκη και στη συνέχεια δεν μπόρεσε από κοντά ο Ποκόνγκ να σκοράρει. Διαιτήτευσε ο Μόσχου (Λασιθίου). Κίτρινες Κάρτες είδαν  Μαζιώτης, Μποτωνάκης, Τορομανίδης, Τριανταφυλλίδης, Νικόλτσης.

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ: Βλαχάκης, Παληγεώργος, Γεωργούλης, Αργυρουδάκης, Λάμτσε, Μαθιουδάκης, Μαζιώτης (75’ Iμέρι), Νικόλτσης, Σινγκ (65’ Κόλα), Μποτωνάκης (85’ Περδικάκης), Βεστάκης.

ΠΟΡΟΣ: Παπαδόπουλος, Πρινιανάκης, Σηφάκης, Δαμιανάκης, Τριανταφύλλου, Τζόρνταν (72’ Ποκόνγκ), Σένκα (90’ Μεμοτσέλα), Πήλιος (82’ Μαραθιανός), Μαγάκης, Τορομανίδης (90’ Πολυχρονάκης), Σκουλάς.

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΣΟΥΤΖΗΣ

«Αν το πιστέψουμε, μπορούμε…»

Ο Μανόλης Σουτζής ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την νίκη της ομάδας του που την έφερε κοντά στους αντιπάλους της. Ο νεαρός τεχνικός δήλωσε:

«Ήταν ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα που προερχόταν από ένα θετικό αποτέλεσμα. Είχαμε τον έλεγχο για περίπου 30΄, στην συνέχεια για ένα διάστημα χάσαμε την συνοχή μας αλλά στο τέλος του α΄ μέρους είχαμε την ευκαιρία με το δοκάρι.

Στην επανάληψη θεωρώ ότι είχαμε ολοκληρωτική υπεροχή, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, πετύχαμε το γκολ, είχαμε κι άλλο δοκάρι και γενικά η νίκη μας ήταν δίκαιη.

Το πρόβλημα μας μέχρι τώρα ήταν ότι δεν πιστεύαμε. Έχουμε καλή ομάδα και χρειάζεται να το πιστέψουμε και μπορούμε να πετύχουμε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει