Τα δοκάρια και ο Μανουσάκης σταμάτησαν τον Γιούχτα

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΝΩΝ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΑ

Μοιράστηκαν τους βαθμούς, όχι όμως και τις εντυπώσεις ο ΠΟΑ με τον Γιούχτα στο ηρακλειώτικο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής που έληξε ισόπαλο 1-1 στο Ατσαλένιο. Ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε κανέναν από τους δύο, ωστόσο αναμφισβήτητα αδικεί την ομάδα των Αρχανών, η οποία ήταν πολύ καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι. Ο Γιούχτας είχε δύο δοκάρια και αρκετές κλασικές ευκαιρίες, με τον Μανουσάκη να σταματά εντυπωσιακά τους παίκτες του, όπως είχε κάνει και στον α’ γύρο. Έτσι, ο ΠΟΑ έμεινε αήττητος σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι με τον Γιούχτα αλλά, αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, δύσκολα θα σώσει την παρτίδα…

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, με τον Γιούχτα να είναι πιο επικίνδυνος αλλά και τον ΠΟΑ να βγάζει μεγάλο πάθος στις μονομαχίες. Ο Μανουσάκης είπε «όχι» στις προσπάθειες του Μαυρομάτη στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 15’ έκανε την πρώτη μεγάλη επέμβαση στο ματς, στο τετ α τετ με τον Μπαλντοβαλίεφ. Ο Σκοπιανός επιθετικός πήρε τη ρεβάνς στο 22’, αξιοποιώντας την ασίστ του Βαρούχα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα, βρίσκοντας γκολ ουσιαστικά στην πρώτη τους ευκαιρία (33’). Ο Πλουσής με ωραία ενέργεια βρήκε τον Νάτο κι εκείνος με «έξυπνο» πλασέ νίκησε τον Κουρουπάκη, «γράφοντας» το 1-1. Στο 36’, το καλό φάουλ του Κερμενίδη πέρασε μόλις άουτ και στο 45’ ο Μανουσάκης έδωσε… ρέστα, με τη διπλή του απόκρουση στα εξ επαφής σουτ των Μπαλντοβαλίεφ, Βαρούχα.

Στην επανάληψη, ο Γιούχτας συνέχισε να είναι πιεστικός αλλά στάθηκε άτυχος στις καλύτερες φάσεις που δημιούργησε. Ο Βαρούχας νικήθηκε ξανά από τον Μανουσάκη στο 53’ και αμέσως μετά ο Λογοθέτης με κεφαλιά, «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 76’, ο Βελονάκης που είχε περάσει αλλαγή, βρέθηκε τετ α τετ με τον Μανουσάκη αλλά το πλασέ του τράνταξε το κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΟΑ.

Οι παίκτες του Μανώλη Σκύβαλου προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσουν και λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να κάνουν το 2-1, όταν ο Καϊμακαμούδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από ένα γέμισμα, όμως την τελευταία στιγμή τον έκοψε ο Λογοθέτης.

Κακή απόδοση είχε ο Ηρακλειώτης διαιτητής Πατεμτζής που αρνήθηκε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα. Στο 13’ σε ανατροπή του Τουγλή από τον Νάτο και στο 77’ σε χέρι του Λογοθέτη.

ΠΟΑ: Μανουσάκης, Βολονάκης, Μαρκουλάκης, Ρωμανάκης, Τζουανάκης (62’ Χατζηανδρέου), Σαμουηλίδης, Νάτος (71’ Νικολί) , Καϊμακαμούδης, Κερμενίδης, Πλουσής Β., Πετράκης.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Κουρουπάκης, Παπαδάκης, Τουγλής, Τζανής, Λογοθέτης, Σταθόγλου (90’ λ.τ. Λαζίδης), Σφυρογιαννάκης (46’ Μπάριτς), Μαυρομάτης, Μπαλντοβαλίεφ, Βαρούχας (70’ Βελονάκης), Πλουσής Δ.

ΠΟΑ - ΓΙΟΥΧΤΑΣ
Ο σκόρερ του ΠΟΑ Νάτος, με τον Τουγλή

ΣΚΥΒΑΛΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ»

Ανώτερος ο Γιούχτας, συμφώνησαν οι προπονητές

Στη σαφή αγωνιστική ανωτερότητα του Γιούχτα συμφώνησαν οι τεχνικοί των δύο ομάδων, με τον Μανώλη Σκύβαλο να τονίζει την ανάγκη για άμεση μεταγραφική ενίσχυση του ΠΟΑ. «Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Καταφέραμε και δεν χάσαμε, είναι κάτι που πρέπει να μας δώσει δύναμη.

Ο Γιούχτας ήταν καλύτερος, και βάσει ευκαιριών έπρεπε να κερδίσει. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθεια. Θα μιλήσουμε με τη διοίκηση για να κάνουμε κάποιες μεταγραφές που έχουμε ανάγκη.

Από την πλευρά του, ο Μηνάς Πίτσος δήλωσε: «Ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε πολλές ευκαιρίες και μπλοκάραμε τα ατού του ΠΟΑ. Το αποτέλεσμα μας στεναχωρεί γιατί δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Είμαστε σε καλό δρόμο και θέλω να συνεχίσουμε έτσι».

 

Άτυχος στάθηκε ο Βαγγέλης Σταθόγλου αφού στην επιστροφή του από τραυματισμό, χτύπησε ξανά στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι. Συγκεκριμένα υπέστη συνδεσμική κάκωση του έσω πλαγίου.

Το Δ.Σ. του ΠΟΑ και η Ακαδημία του ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους τον ταμία της ΕΠΣΗ Γιώργο Βοζικάκη για την χορηγία του σε αθλητικό υλικό.

Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του παλιού προέδρου του ΠΟΑ Γιώργου Δεικτάκη.

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

13η αγωνιστική

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Β. ΓΚΟΛ
1. Επισκοπή 12 30 28-8
2. Ηρόδοτος 11 21 16-8
-. Γιούχτας 12 21 19-12
4. Πανακρωτηριακός 12 16 17-14
5. ΑΟΑΝ 12 13 14-20
6. Ρεθυμνιακός 12 12 14-24
7. ΠΟΑ 2 11 11-16
– – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 11 11 11-16
9. Πόρος 11 8 9-21

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (13η αγ.)

ΑΟΑΝ-Επισκοπή 1-4
ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ-Πόρος 0-1
Ρεθυμνιακός-Πανακρωτηριακός 2-2
ΠΟΑ-Γιούχτας 1-1
Ρεπό: Ηρόδοτος

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ρεθυμνιακός-ΠΟΑ
Γιούχτας-ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ
Πανακρωτηριακός-ΑΟΑΝ
Πόρος-Ηρόδοτος
Ρεπό: Επισκοπή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει