Εικόνες αποκάλυψης σε Καρτερό και Νέα Αλικαρνασσό

ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ Ο “ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑΣ” ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΩΝ - ΕΠΕΣΕ ΠΥΛΩΝΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΡΕΛΛΟΣ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ

Σκηνές αποκάλυψης είχαμε χθες  σε γήπεδα του Ηρακλείου εξαιτίας του “Ηφαιστίωνα”.

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες μέρες το Ηράκλειο προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην περιοχή του Καρτερού και στην Νέα Αλικαρνασσό όπου τα γήπεδα της ΑΕΚ και των Ελπίδων μετατράπηκαν σε λίμνες ενώ στο γήπεδο “Γιάννης Σκουρέλλος” έπεσε πυλώνας φωτισμού και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι εικόνες από τα τρία γήπεδα πραγματικά σοκάρουν. Το πέρασμα του “Ηφαιστίωνα” ήταν σαρωτικό και τα δυο γήπεδα που βρίσκονται στον Καρτερό έμοιαζαν περισσότερο με πισίνες.

Ο πυλώνας που έπεσε στο γήπεδο «Γιάννης Σκουρέλος»
Ο πυλώνας που έπεσε στο γήπεδο «Γιάννης Σκουρέλος»

Το γήπεδο της ΑΕΚ στον Καρτερό, για ακόμα μία φορά, υπέστη σοβαρές ζημιές, καθώς η κακοκαιρία και οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα, να πλημμυρίσει το γήπεδο και όλοι οι χώροι του εξωτερικά και εσωτερικά.

Το νερό μπήκε  τόσο στους στεγασμένους χώρους, ενώ πλημμύρισε  το σύνολο της αθλητικής εγκατάστασης.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, ενώ έχουν ζητήσει από την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ την αναβολή του αγώνα με τις Μοίρες, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο γήπεδο στον Καρτερό. Προβλήματα δημιουργούνται και για δυο ακόμα ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο αυτό, τον Ποσειδώνα και την Τριτωνία.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚατσαμπά, Γιάννης Μαστορίδης δήλωσε χθες ευρισκόμενος σε απόγνωση: «Είναι η πρώτη φορά που στα 63 μου χρόνια κλαίω σαν μωρό παιδί. Η καταστροφή είναι βιβλική. Τρεις ομάδες είναι στο «αέρα». Τα αποδυτήρια μας έχουν καταστραφεί, οι υπολογιστές από τα γραφείο το ίδιο.

Η Τριτωνία, ΑΕ Κατσαμπά και Ποσειδώνας είναι στο έλεος του Θεού, δεν ξέρω αν μπορούμε να συνεχίσουμε με τέτοιες συνθήκες στο πρωτάθλημα και με τι ψυχολογία».

Ο Αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Γιάννης Μαστροκυριακάκης, με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρθηκε στις καταστροφές που υπέστη για μια ακόμα φορά το γήπεδο και αναρωτήθηκε αν αξίζει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Στη δημοσίευσή του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το ποδοσφαιρικό σωματείο για όλους αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι απλά ένας αθλητικός σύλλογος. Είναι τρόπος ζωής.

Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι είναι λίγοι.

Όπως είμαστε και εμείς στην ΑΕΚατσαμπά, αλλά όταν δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά (πολιτεία και όλους τους αρμόδιους) σε βάζει σε σκέψεις μήπως ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις».

Η διοίκηση της ΑΕΚ μετά από έκτακτη συνεδρίαση, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ζητά την βοήθεια των αρχών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε με κάθε κόστος και αυτό το πρόβλημα. Θέλουμε να ζητήσουμε την άμεση βοήθεια από την Περιφέρεια Ηρακλείου, από τον Δήμο Ηρακλείου, από τη Γ.Γ.Α και από κάθε αρμόδιο φορέα για την αποκατάσταση των ζημιών. Ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να υλοποιήσουν επιτέλους ένα μακροχρόνιο αντιπλημμυρικό έργο για όλη την περιοχή του Καρτερού, γιατί κάθε χρόνο θα έχουμε τα ίδια προβλήματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του Ηρακλείου για την άμεση συμπαράσταση, την ΕΠΣΗ και τον πρόεδρο της κ. Τζώρτζογλου για την άμεση συνδρομή του σε βοήθεια και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτόν».

Μεγάλες ζημιές από τον “Ηφαιστίωνα”  υπέστη και το γήπεδο των Ελπίδων.

Το γήπεδο είχε προβλήματα και στο παρελθόν από ανάλογα καιρικά φαινόμενα αλλά ο “Ηφαιστίωνας” έκανε την κατάσταση δραματική.

Η κακοκαιρία  έπληξε και το γήπεδο “Γιάννη Σκουρέλλου” στη Ν. Αλικαρνασσού  καθώς οι ισχυροί άνεμοι γκρέμισαν  πυλώνα φωτισμού και είναι ευτύχημα που δεν υπήρξαν θύματα.

Μόλις υπάρξει βελτίωση των καιρικών  συνθηκών θα γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης του πυλώνα και αποκατάστασης του φωτισμού, τουλάχιστον για τις προπονήσεις των φιλοξενουμένων σωματείων και τμημάτων υποδομής.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει