ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ: «Τρένο» το Ρέθυμνο για την ιστορική άνοδο στην Α1

Το 12Χ12 έκανε ο Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ρεθύμνου Emmetropia Group και βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από την ιστορική άνοδό του στην Α1 πινγκ-πονγκ. Ο σύλλογος που μετράει μόλις 4 χρόνια ζωής, εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 ανδρών και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τη νέα σεζόν θα βρεθεί στα «σαλόνια» του αθλήματος.

Στο ντέρμπι κορυφής που έγινε στο ΣΕΦ, το Ρέθυμνο ξεπέρασε με άνεση και το εμπόδιο του 2ου της βαθμολογίας Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά και διατήρησε το αήττητο. Επιπλέον, αποσπάστηκε κατά τρεις βαθμούς από τον Φοίνικα και την (ισόβαθμή του πλέον) Ελευσίνα και φαντάζει σχεδόν απίθανο να χάσει την πρωτιά και την απευθείας άνοδο στις εναπομείνασες 6 αγωνιστικές.

Το Ρέθυμνο έδειξε ότι είχε τον πρώτο λόγο κόντρα στον Φοίνικα κι έφτασε στο 4-1 με δύο νίκες του Σπύρου Κιούφη (απέναντι σε Παναγόπουλο και Πετρή) και άλλες δύο του Γάλλου Μπραγάδο (σε Λυκοστράτη και Παναγόπουλο). Για τον Φοίνικα ο Λυκοστράτης επικράτησε με 3-2 του Δημήτρη Μακρή. Είχαν προηγηθεί οι νίκες του Ρεθύμνου επί του Πανιωνίου με 4-1 και του Ταύρου με 4-2.

«Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε στόχο εξαρχής την άνοδο στην Α1. Μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα το πιστέψαμε και τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε πρωταθλητές», τονίζει στην «Π» ο παίκτης-προπονητής του ΕπΑΡ, Σπύρος Κιούφης, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2015, έστησε τον σύλλογο μαζί με κάποιους λάτρεις του πινγκ-πονγκ στο Ρέθυμνο. Ο Όμιλος αριθμεί πάνω από 60 μέλη ενώ η ακαδημία του έχει πολυάριθμες διακρίσεις σε Κρήτη και Ελλάδα.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει φέτος τη διαφορά για την ομάδα του Ρεθύμνου; «Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος της ανόδου για τις ομάδες της επαρχίας, είναι πιο βατός συγκριτικά με το μονοπάτι των αθηναϊκών σωματείων. Είχαμε σχετικά γρήγορα την ευκαιρία να βρεθούμε στην Α2 και καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Σίγουρα ο Γάλλος αθλητής που έχουμε κάνει τη διαφορά στην κατηγορία.

Από κει και πέρα, δίνουμε έμφαση και στην ακαδημία μας, προετοιμάζοντας από φέτος κάποια ταλαντούχα παιδιά», δηλώνει ο κ. Κιούφης και αναφέρεται στη στήριξη που έχει η ομάδα από τους χορηγούς: «Αυτή η πορεία οφείλεται ξεκάθαρα στους χορηγούς μας και κυρίως στον κ. Ασλανίδη που είναι ο κινητήριος μοχλός. Εάν δεν υπήρχε η ιδιωτική πρωτοβουλία, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό».

Με ανακοίνωσή της, η ομάδα του Ρεθύμνου συγχαίρει τους αθλητές Μπραγάδο, Μακρή, Κιούφη και ιδιαίτερα τον 15χρονο Μαργαρίτη που είχε τις δύο πρώτες συμμετοχές με την ομάδα και ευχαριστεί τους χρυσούς χορηγούς Emmetropia Mediterranean Eye Clinic, Radar – Emmetrolexia και τους χορηγούς gpsports ANEK Lines Blue Star Ferries, Italian Corner, Κάνδαυλος , 24 delivery.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει