Στην Κρήτη έπεσαν οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής

Εντυπωσιακά ύψη βροχής καταγράφονται σε αρκετούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου –  meteo.gr από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με τα βροχομετρικά στοιχεία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του χρόνου παρουσιάζονται στη δυτική Κρήτη, όπου οι σταθμοί έχουν καταγράψει βροχή συνολικής διάρκειας 95 ωρών επί συνόλου 200 ωρών που έχουν περάσει από την αρχή του έτους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ασή Γωνιά, καταγράφτηκαν από την αρχή του έτους 479 χιλιοστά, ενώ στην περιοχή Ασκύφου Χανίων 463 χιλιοστά. Πολύ υψηλά είναι και τα ποσοστά βροχόπτωσης στην περιοχή Ποταμοί του Λασιθίου, όπου έχουν καταγραφεί 461 χιλιοστά βροχής. Στον Φουρφουρά αντίστοιχα έχουν καταγραφεί 420 χιλιοστά, ενώ στα Ανώγεια 286. Συνολικά 248 χιλιοστά έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους στις Βρύσες, ενώ 229 στη Σαμαριά. Στα Πεζά τέλος έχουν καταγραφεί συνολικά 195 χιλιοστά βροχής.

Απίστευτες είναι όμως οι ποσότητες που καταγράφονται και από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για τη βροχομετρική περίοδο από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης, στην περιοχή Ασκύφου, μέχρι σήμερα έχουν πέσει 1.200 χιλιοστά νερού, εκ των οποίων τα 274 χιλιοστά έπεσαν μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά βροχόπτωσης και στην πόλη του Ηρακλείου, όπου για όλη την βροχομετρική περίοδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν πέσει 189 χιλιοστά βροχής, εκ των οποίων τα 35 χιλιοστά έχουν πέσει τις τελευταίες 8 ημέρες.

Συνολικά 376 χιλιοστά βροχής έχουν πέσει από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα στην Βαγιωνιά, εκ των οποίων τα 42 χιλιοστά έπεσαν σε δύο μόλις ημέρες χθες και προχθές.

Στον Άγιο Νικόλαο έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες 124 χιλιοστά.

Τεράστιες ποσότητες νερού έχει δεχθεί και το Οροπέδιο Λασιθίου. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο την Τρίτη έπεσαν 140 χιλιοστά νερού, ενώ τα Θεοφάνεια 70. Οι βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου ξεπερνούν τα 250 χιλιοστά, ενώ τονίζεται πως σε αυτά τα ποσά δεν μπορούν να καταγραφούν τα ποσοστά της χιονόπτωσης.

Στη Σητεία τέλος έχουν καταγραφεί 96 χιλιοστά βροχόπτωσης τον Ιανουάριο, εκ των οποίων τα 45 έπεσαν στις 3 Ιανουαρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει