ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Στη φυλακή για την υπεξαίρεση από τα ταμεία της μαρίνας

Μπορεί η ποινή του να μειώθηκε θεαματικά σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο, όμως τη φυλακή δεν την γλίτωσε ο 55χρονος πρώην γενικός διευθυντής της Δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης της μαρίνας Αγίου Νικολάου Λασιθίου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Στο πρώτο δικαστήριο του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Στον 55χρονο αποδίδεται μεταξύ άλλων ότι είχε υπεξαιρέσει ένα ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ. Για την υπεξαίρεση κρίθηκε ένοχος και από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της απιστίας το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι αφορούσε ποσό μικρότερο των 120.000 ευρώ και ως εκ τούτου πρόκειται για πλημμέλημα, το οποίο όμως έχει πια παραγραφεί.

Με την πενταετή ποινή κάθειρξης ο 55χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή. Δύο μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο 55χρονος επέμεινε πάντως στην αθωότητά του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει υπεξαιρέσει ούτε ευρώ. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στα ταμεία της επιχείρησης. Στην πραγματικότητα φέρεται να απέδωσε το πρόβλημα στο γεγονός ότι δεν υπήρχε μία τάξη και ένα νοικοκύρεμα στη διαχείριση καθώς ο ίδιος ήταν απόφοιτος του δημοτικού και δεν είχε τις απαιτούμενες γνώσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει