ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Συνέλαβαν τον διαχειριστή των… καταλήψεων

Η ΕΛ.ΑΣ. διατείνεται ότι κατά τον δεύτερο γύρο των επιχειρήσεων στο Κουκάκι, συνέλαβε την ανήλικη κόρη γνωστού ηθοποιού, καθώς και τον… κεντρικό «διαχειριστή» τριών καταλήψεων!

Σιγά μη μαζεύει και κοινόχρηστα ως άλλος διαχειριστής πολυκατοικιών! Μάλιστα, από τους 21 συλληφθέντες στο Κουκάκι οι 10 είχαν συλληφθεί ξανά, όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ ,και απασχολούν τις Αρχές με τη δράση τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτηρίων τραυματίστηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις έγιναν σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ενώ ο εξοπλισμός κάποιων αστυνομικών παρέπεμπε σε ταινία δράσης.

 

Κρητικό λάδι  στη Μισέλ ΟμπάμαO Έρικ Αλεξανδράκης, ο μουσικός με καταγωγή από το Ρέθυμνο, που ζει στην Αμερική

O Έρικ Αλεξανδράκης, ο μουσικός με καταγωγή από το Ρέθυμνο, που ζει στην Αμερική, είναι ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους που θα διεκδικήσουν στις 26 Ιανουαρίου ένα βραβείο Grammy.

Στην ίδια κατηγορία με τον ίδιο, υποψήφια για το βραβείο είναι η πρώην «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, κάτι που όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον ικανοποιεί διπλά, αφού, όπως της έγραψε και στο twitter, θα ήθελε πολύ να τη γνωρίσει και να χαρίσει σε εκείνη και τον σύζυγό της, Μπάρακ Ομπάμα, ένα μπουκάλι λάδι από την Κρήτη, ως δείγμα της καλής φιλοξενίας που έχουν οι Κρητικοί και κυρίως της διάθεσης η πρώην «πρώτη κυρία» να μπορέσει να ανακαλύψει τον «θησαυρό» της κρητικής γης.

 

Η… αποκαθήλωση του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου σ

Η αποκαθήλωση του… Κάστρου

Παρασκευή και Σάββατο ξεκίνησε η… αποκαθήλωση του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου στην πλατεία Ελευθερίας, που προσπάθησε και φέτος να δώσει μια εορταστική νότα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι οικίσκοι έγιναν… ξυλεία, που θα ξαναστηθεί σε επόμενα στάδια για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών και τα αξεσουάρ των εορτών θα στοιβαχτούν ξανά στις αποθήκες μέχρι την επόμενη χρήση.

Η πλατεία αδειάζει σιγά σιγά, το κενό επανέρχεται και η γύμνια της γίνεται ξανά ορατή από μακριά!

 

Το ΠΑΓΝΗ βράβευσε την Επισκοπή

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση αιμοδοσίας έγινε στην Επισκοπή, με την τοπική κοινωνία να αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη της για τον συνάνθρωπο. Καταλυτική φυσικά ήταν η συμμετοχή του ευαισθητοποιημένου προσωπικού του ΠΑΓΝΗ, το οποίο η επιτροπή ευχαριστεί για τη βράβευση του χωριού σχετικά με την πολύχρονη προσφορά του. Η επιτροπή απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους  εθελοντές αιμοδότες της Επισκοπής  και στους τοπικούς φορείς που για μία ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν με θέρμη. Παράλληλα ευχαριστεί και την οικογένεια Καλυκάκη για την άψογη φιλοξενία που προσέφερε.

 

φρουροί τα αδέσποτα στο κέντρο του Ηρακλείου μετά την πεζοδρόμηση της Δικαιοσύνης

Οι… φρουροί του πεζόδρομου

Σε άλλο επίπεδο ζωής έχουν περάσει τα αδέσποτα στο κέντρο του Ηρακλείου μετά την πεζοδρόμηση της Δικαιοσύνης.

Απολαμβάνουν τα χάδια των περαστικών, τη θαλπωρή των καταστημάτων, που ειδικά τον χειμώνα με το κρύο και τις βροχές είναι απαραίτητη, αλλά και την ησυχία τους.

Μακριά από αυτοκίνητα, δίκυκλα, κορναρίσματα και εξατμίσεις, τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει τη ζαχαρένια τους.

Γι’ αυτό και όταν εντοπίσουν αυτοκίνητα που μπαίνουν στον πεζόδρομο, κυρίως για τον εφοδιασμό των καταστημάτων, αρχίζουν τα γαβγίσματα για να διώξουν τους… εισβολείς από τον χώρο τους!

 

@patris
Οι βραδινές παραστάσεις στο «Σινέ Κουκάκι» συνεχίζονταιμε πλούσια δράση και μπόλικα εφέ.
Sinematzis

 

«Κλείδωσε» η  υποψηφιότητα Βαρδαβά

Μπορεί η κυβέρνηση να κρατά ακόμα μετέωρο το θέμα του αριθμού των φορέων διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κρήτη (αν θα είναι δύο ή τρεις), αλλά το βέβαιο είναι ότι στο τέλος του μήνα θα γίνει η σύγκληση της συνέλευσης για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΣΔΑΚ.

Ο Κώστας Βαρδαβάς
Ο Κώστας Βαρδαβάς

Είναι γνωστό ότι τη συνέλευση συγκαλεί ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου που έχει εκλεγεί να μετέχει στο Σώμα της συνέλευσης του Συνδέσμου και όπως με ενημερώνουν αυτός είναι ο Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος είναι γνωστόότι ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου του φορέα.

Μάλιστα, αυτό το οποίο προκύπτει από τη Λότζια είναι ότι από την πλευρά της δημοτικής Αρχής, το μέτωπο πλέον είναι αρραγές σε ό,τι αφορά τη στήριξη του αντιδημάρχου Καθαριότητας, προκειμένου να αναλάβει το τιμόνι του ΕΣΔΑΚ, καθώς φαίνεται ότι έχει λυθεί το ζήτημα που υπήρχε με τον Γ. Καραντινό και πλέον η ομάδα κινείται συντονισμένα…

 

Θα γίνει της ΠΕΔ ή…

Οι εκλογές στον ΕΣΔΑΚ έτσι και αλλιώς έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι μια δοκιμασία που θα κρίνει τα αντανακλαστικά της τοπικής αυτοδιοίκησης  σε σχέση τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει να κινηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν έχουμε μια επανάληψη των δύο σκληρών μετώπων που σχηματίστηκαν στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ή αν οι δύο πλευρές μπορούν μέσα από έναν καθαρό διάλογο να συμφωνήσουν σε μια κοινή πρόταση για τη συγκρότηση της νέας διοίκησης του ΕΣΔΑΚ.

 

Καταφεύγουν στη λύση Καλογεράκη;

ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας ΚαλογεράκηςΣε αυτή τη φάση προοπτική σύγκλισης δεν διαφαίνεται, καθώς η άλλη πλευρά που συνασπίζεται με τον Γ. Κουράκη, ενώ αρχικά εμφανίστηκε να εξετάζει ένα σενάριο για την αξιοποίηση του Δ. Αγαπάκη στην προεδρία του ΕΣΔΑΚ παρά το γεγονός ότι είχε φανατικούς θιασώτες ένθεν και ένθεν των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, στην πορεία ατόνησε.  Αντ’ αυτού φαίνεται ότι τα πράγματα οδηγούνται στην πρόταση της ανάδειξης του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Μινώα, Ζ. Καλογεράκη.

Ωστόσο η πρόταση αυτή δέχεται έντονη πολιτική κριτική από την πλευρά της Λότζια, όχι μόνο σε σχέση με το κατά πόσο ένας επικεφαλής αντιπολίτευσης θα πρέπει να βρίσκεται στη θέση του προέδρου του ΕΣΔΑΚ, αλλά και σε σχέση με τον κεντροβαρή ρόλο που θα πρέπει να έχει ο Δήμος Ηρακλείου στη νέα διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου, αφού είναι ο μεγάλος παραγωγός απορριμμάτων και μάλιστα εκκρεμούν σημαντικά και μεγάλου οικονομικού εκτοπίσματος έργα στο Ηράκλειο, όπως είναι η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων ή αναβάθμισης του Κέντρου Διαλογής Απορριμμάτων και φυσικά η διαχείριση των Πέρα Γαλήνων…

 

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ

Περιμένοντας τον Άδωνη Γεωργιάδη

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου, με προσκεκλημένο τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνη Γεωργιάδη. Το θέμα απασχόλησε τη νομαρχιακή συνέλευση της Παρασκευής, που ήταν η πρώτη για τη νέα χρονιά και παράλληλα ασχολήθηκε με τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης.

 

Η έρευνα

Ερεύνα της ΜΚΟ Vouliwatch, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. και μερίδα ΜΜΕ περί διχασμού, λαϊκισμού και εμφυλίου, αποδεικνύει ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά συναίνεσης στη Βουλή. Το ποσοστό των νομοσχεδίων της κυβέρνησης Τσίπρα που ψήφισε επί της αρχής η Νέα Δημοκρατία ξεπερνά το 60%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει μέχρι σήμερα τα 11 από τα 30 νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε χθες εκτάκτως η Μαργαρίτα Μπρόγιερ -σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπισε οξεία κρίση σκωληκοειδίτιδας- και δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία της μεγαλύτερης αδελφής της, Έρρικας, που έγινε πριν το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Η περίπτωση θυμίζει την περιπέτεια του Ανδρέα Μικρούτσικου, που αμέσως μετά την κηδεία του αδερφού του, Θάνου, κατέρρευσε και μπήκε στην Εντατική.

 

Ο Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ πενθεί για τον χαμό του γνωστού Εργοτελίτη κρεοπώλη Ανδρέα Κουτζούκου,«Έφυγε»

Μια εμβληματική μορφή στο «Καμαράκι», ο γνωστός κρεοπώλης στη συμβολή της Καλοκαιρινού με την Αγίου Μηνά, Ανδρέας Κουτζούκος, δεν υπάρχει πια. «Έφυγε» χθες σε ηλικία 79 ετών, προδομένος από την καρδιά του, η οποία δεν άντεξε όταν επέστρεψε στη δουλειά μετά το έμφραγμα που πέρασε. Η κηδεία του Ανδρέα Κουτζούκου θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί, από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μήνα.

 

Η «απόδραση»

Η Κίμια Αλιζαντέχ, η μοναδική αθλήτρια (τάε κβον ντο) του Ιράν που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε  ότι έφυγε μόνιμα από τη χώρα της, μη μπορώντας να αντέξει την «υποκρισία» ενός συστήματος, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, «εξευτελίζει» τους αθλητές και τους εκμεταλλεύεται για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Να ξεκινήσω με καλησπέρα, αντίο ή συλλυπητήρια;» έγραψε η ολυμπιονίκης στον λογαριασμό της στο Instagram, καθώς η χώρα της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τη συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη κοντά στην Τεχεράνη κατά λάθος από έναν ιρανικό πύραυλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες, κυρίως Ιρανοί και Καναδοί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει