ΚΡΗΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ : Έκοψαν την πίτα τους στο Festos των Μινωικών Γραμμών

Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» έγινε σε  μία όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα,  την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στο συνεδριακό σαλόνι του Cruise Ferry Festos Palace των Μινωικών Γραμμών ,   παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ αλλά και ενεργών Συλλόγων Κρητών Αττικής.

Αθρόα ήταν η συμμετοχή του κόσμου απολαμβάνοντας μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα, τα πλούσια κεράσματα και τη μοναδική Κρητική Φιλοξενία. Αρχικά, η παιδική χορωδία του Συλλόγου και τα μέλη της Ριζίτικης Χορωδίας τραγούδησαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, ακολούθησε η τέλεση του Αγιασμού από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Εμμανουήλ Καροφυλλάκη και η κοπή της πίτας.

Τέλος, τα μέλη των μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων ταξίδεψαν με τις κρητικές μελωδίες τους παρευρισκόμενους στα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Μεγαλονήσου.  Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υποδέχτηκαν τους καλεσμένους σε μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Αντώνης Κλαουράκης, βράβευσε την Πρωταθλήτρια Καράτε με καταγωγή από το Τυμπάκι, κα Κέλλυ Κυδωνάκη αναφέροντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ενώ της ευχήθηκε να είναι πάντα υγιής προς ευόδωση των στόχων της.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει