Κάμερες στα κράνη των ΜΑΤ

Κάποιοι από τους πολίτες ίσως γνωρίζουν πως στο Λονδίνο οι αστυνομικοί  δεν έχουν όπλο  αλλά τεχνογνωσία!

Έχουν άριστη ενδοεπικοινωνία,   με κάμερες φωτογραφίζουν οποιονδήποτε σε διαδήλωση κλπ., ενεργoύν ακαριαίως με την καλύτερη αστυνομία   στον κόσμο (Scotland Yard).

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία τα τελευταία  20 χρόνια βρισκότανε σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο και έκανε τις εξής παραλείψεις :1) Δεν ζήτησε τεχνογνωσία από Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία για χρήση καμερών από τα ΜΑΤ, στέλνοντας εκεί αστυνομικούς για ενημέρωση –φροντιστήριο.

Διευκρινίζω ότι οι Γάλλοι αστυνομικοί φέρουν στο πέτο τους μικροκάμερα, ενώ μέλος διμοιρίας αναλαμβάνει την βιντεοσκόπηση της επιχείρησης με κάμερα σε κοντάρι  για πανοραμική λήψη . Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου εδώ και 3 χρόνια έχει εφοδιάσει τους αστυνομικούς με μικροκάμερες.

2) Δεν στελέχωσαν ειδική υπηρεσία που θα καταγράφει τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της ασφάλειας . 3) Δεν επέβαλαν στους αστυνομικούς να έχουν με τρόπο ευδιάκριτο γραμμένο τον αριθμό τους στα κράνη τη στολή τους όπως συμβαίνει στη Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Χιλή.

Έτσι τα στελέχη του Συνηγόρου του Πολίτη  θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε ανακριτικές ενέργειες για καταγγελίες σε τυχόν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Εάν τα πιστόλια αντικατασταθούν με τεχνογνωσία θα είναι τεράστιο το  κέρδος για την δημοκρατία, την προστασία της ανεκτίμητης ανθρώπινης ζωής και της αποφυγής βίας από  όποια πλευρά  κι  αν αυτή προέρχεται. Ε

άν είχαν  καταργηθεί τα πιστόλια (βλ. Αγγλία) δεν θα είχαν δολοφονηθεί άδικα νέα παιδιά και δεν θα είχε καεί η Αθήνα δύο φορές  με ζημιές δισ. ευρώ. Συνεπώς οι ευθύνες των υπουργών Προστασίας του Πολίτη τα τελευταία 20 χρόνια είναι πελώριες.

Αναμένω με ενδιαφέρον την άποψη του κ . Χρυσοχοΐδη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει