Μεγάλο(ς) τρίποντο για τον Πόρο

ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ 1-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ

Έπρεπε να περάσουν 17 αγωνιστικές για να ξεκολλήσει ο Πόρος από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Μανόλη Σουτζή πέτυχε δεύτερη σερί νίκη στην Ελιά αυτή τη φορά επί του Ρεθυμνιακού με 1-0, τον προσπέρασε και τον άφησε στην τελευταία θέση, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα.

Το ματς ήταν ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη μέχρι το τέλος.

Ο Πόρος απείλησε στο 10’  όταν μετά από προσπάθεια και σουτ του Ποκόνγκ η μπάλα  έφυγε πάνω από τα δοκάρια

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ρεθυμνιακός στο 14’, με τον Μερτίρι να πλασάρει από τα αριστερά, όμως ο Πέππας του είπε «όχι».

Στο 28’ απάντησε ο  Πόρος  όταν από κάθετη μπαλιά του Σένκα ο Ποκόνγκ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Δημητριάδης βγήκε και μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία και στο 42’ με τον Μεταξάκη να περνάει τον τερματοφύλακα, έχασε όμως το κοντρόλ και καθυστέρησε βγάζοντας μια σέντρα-σουτ δεν ανησύχησε την άμυνα του Ρεθυμνιακού.

Σημαντική στιγμή στην εξέλιξη του παιχνιδιού στο 49’ που  ο Ρεθυμναικός έμεινε με 10 λόγω αποβολής με  δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπούσδρα.

Ο Πόρος αξιοποίησε αυτό το πλεονέκτημα και πίεσε τον αντίπαλο του κερδίζοντας πέναλτι στο 60ό με τον Μεταξάκη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μεγάλος που ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα  γράφοντας το 1-0.

Στο ημίωρο που απέμεινε ο Πόρος με σωστή διαχείριση κράτησε το 1-0 και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη που τον οδηγεί με καλή ψυχολογία στα πλέι άουτ.

Διαιτήτευσε ο Γεωργόπουλος (Χανίων).

ΠΟΡΟΣ: Πέππας, Σκουλάς, Μαυροειδής, Ζιώγας, Σηφάκης, Τριανταφυυλίδης, Μαγάκης, Μεγάλος (80’ Καρβελάς), Σένκα, Ποκόνγκ, (90’ Αμαραντίδης) Μεταξάκης (71’ Πατηνιώτης).

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ: Δημητριάδης, Αντιασβίλη, Μυρθιανός, Μπούσδρας, Ταμάμης (84’ Καψαλάκης), Δροσάνης, Ψωρογιάννης (75’ Τουρνάκης, 90’ Αντεμάι), Χαλκιαδάκης, Σηφακάκης (66’ Κουδουνάκης), Δελήμπασης, Μερτίρι.

 

Ο ΣΟΥΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ

«Πεντακάθαρο το πέναλτι και η αποβολή»

Έξαλλα πανηγυρίστηκε η νίκη από τους παίκτες του Πόρου αφού για πρώτη φορά η ομάδα βγήκε εκτός τελευταίας θέσης. Πάντως ο Μανόλης Σουτζής κράτησε χαμηλούς τόνους, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν ήταν καλή, ενώ απάντησε στα όσα λένε στον Ρεθυμνιακό για τη διαιτησία.

Ο τεχνικός του Πόρου δήλωσε: «Ήταν η χειρότερη μας εμφάνιση από την ημέρα που είμαι εδώ. Σε άλλα ματς παίζαμε καλά, αλλά δεν κερδίζαμε. Σε αυτή τη φάση μετράνε οι βαθμοί. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το πέναλτι ήταν πεντακάθαρο όπως και η αποβολή ενώ η φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Ρεθυμνιακός έγινε στο 97΄κι ενώ ο διαιτητής είχε δείξει πέντε λεπτά καθυστέρηση.

Κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε». Από την άλλη πλευρά, μετά το τέλος  του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Ρεθυμνιακού επιτέθηκαν φραστικά στον διαιτητή της αναμέτρησης αλλά τελικά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και  της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μάλιστα, ο τεχνικός της ομάδας του Ρεθύμνου Νίκος Καραδάκης ήταν εκτός εαυτού και δήλωσε: «Αυτά που έγιναν ξεπερνούν την φαντασία.

Είχαμε μια εχθρική διαιτησία. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε έντιμα στο γήπεδο. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ομάδα και να διαμαρτυρηθούμε με κάθε τρόπο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει