Στο πλευρό των μαθητών

Στο πλευρό των μαθητών και γονιών του Λυκείου Αρχανών, όπου οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη για την αποκατάσταση κατασκευαστικών προβλημάτων της σχολικής μονάδας, στέκεται η Λαϊκή Συσπείρωση Αρχανών- Αστερουσίων.

«Μετά από τις βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου, οι αίθουσες διδασκαλίας πλημμυρίζουν με νερά, εξαιτίας ελλιπούς στεγάνωσης των κουφωμάτων. Επιπλέον, προβλήματα παρουσιάζει και η θέρμανση του κτηρίου.

Τα παραπάνω ζητήματα δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τους μαθητές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς έχουν τεθεί ξανά στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, και συγκεκριμένα στον δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε πρόσφατα το σχολείο.

Κατά την επίσκεψή του τόνισε ότι για την έναρξη των επισκευών χρειάζεται «πρώτα να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να σταματήσουν οι βροχοπτώσεις», υποστηρίζοντας εντελώς κυνικά ότι σε άλλες περιοχές του Δήμου μας οι μαθητές δεν έχουν καν σχολικά κτήρια για να στεγαστούν!

Για άλλη μια φορά παρουσιάζεται η έλλειψη σχεδιασμού και πρόβλεψης από την πλευρά της δημοτικής Αρχής σχετικά με τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες, αφού ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη, κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαïκής Συσπείρωσης» είχαν επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου.

Η απάντηση που λάβαμε τότε από τον δήμαρχο είναι ότι τα σχολεία της περιοχής μας είναι σε καλή κατάσταση και ότι είμαστε υπερβολικοί σ’ αυτά που παρουσιάζαμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει