ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Αφού είναι… αβάφτιστο!

Κοίτα τι μας κάνει… ένα αβάφτιστο αεροδρόμιο! Λίγο πριν φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Μάιο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο τότε υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε πει ότι θα προτείνει στον πρωθυπουργό το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι να ονομαστεί «Ελ Γκρέκο – Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Εκεί είχαμε μείνει, αλλά δεν πρόλαβε η κυβέρνηση εκείνη να το βαφτίσει και μείναμε… με τη χαρά!

Τώρα μαθαίνουμε από μια ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών -για την υπογραφή μιας σύμβασης- ότι το σχεδιαζόμενο νέο διεθνές αεροδρόμιο στην Κρήτη ονομάζεται “Νέον Ηράκλειον”!

Όπως θα διαβάσετε σε άλλες στήλες η σύμβαση αφορά στη συγχρηματοδότηση από πλευράς ΕΤΕπ για την κατασκευή του αεροδρομίου «Νέον Ηράκλειον» στην Κρήτη, ύψους 180 εκατ. ευρώ (σε τέσσερις δόσεις)!

Κι επειδή δεν πιστεύω ότι κάνανε τέτοια… πατάτα για να του δώσουν αυτό το όνομα, μάλλον το έβαλαν στη σύμβαση έτσι, μέχρι να βρουν όνομα και… νονό!

 

Ανέλαβε ο γιατρός

Ο Μανόλης ΛουμπούνηςΣας είχα προϊδεάσει ότι ένας σπουδαίος άνθρωπος και γιατρός   αναλαμβάνει στη θέση του Νίκου Καμπάνη που συνταξιοδοτήθηκε στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης!

Ο Μανόλης Λουμπούνης ήδη ανέλαβε και έστειλε τις δικές τους ευχαριστίες.

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, έστω και από το βήμα του F/b, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την τιμή που μου έκανε ορίζοντάς με αναπληρωτή διευθυντή στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, στη θέση του ευδόκιμα συνταξιοδοτηθέντος τ. διευθυντή Νίκου Καμπάνη.

Η ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά η διάθεση για ανταπόκριση επίσης ανάλογη. Ευχαριστώ προκαταβολικά όλο το προσωπικό για τη δεδομένη συνεργασία, αλλά και τους πολίτες που θα εξυπηρετούνται από τη Διεύθυνσή μας για τη διάθεσή τους. Υποσχόμαστε ότι και η δική μας θα είναι δεδομένη και ανάλογη.

Καλή Χρονιά!» έγραψε.
 
 

 
Χώρισαν φιλικά τις επιχειρήσεις τους ο Αντώνης Καράτζη και η Μαρίτα Καράτζη 

Χώρισαν φιλικά τα αδέρφια

Ήταν κάτι που συζητείτο καιρό στην αγορά και ο Αντώνης Καράτζης ήδη ετοιμάζει το επόμενο βήμα του.

H εταιρεία «ΑΝΤΚΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», συμφερόντων του Αντώνη Καράτζη, υπέβαλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς τους κατόχους της εισηγμένης εταιρείας Καράτζης, προσφέροντας 10 ευρώ ανά μετοχή.

Είχε προηγηθεί με χρηματιστηριακή συναλλαγή πακέτου η απόκτηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε η Μαρίτα Καράτζη στην εταιρεία, και συγκεκριμένα 5.643.204 μετοχών ή 38,44% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, με τίμημα 47,45 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Καράτζης, είχε 6.780.204 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 46,19% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Αντώνης Καράτζης απέκτησε και επισήμως το ποσοστό των μετοχών της αδερφής του Μαρίτας (38,36%) στον κρητικό όμιλο, η οποία αποχώρησε πλέον. Προηγήθηκε μεγάλο διάστημα διαβουλεύσεων μεταξύ των δυο αδερφών και εν τέλει η κ. Καράτζη αποφάσισε να αποχωρήσει διαθέτοντας το ποσοστό της στον αδερφό της. Η αποχώρηση γίνεται με φιλικό και προσυνεννοημένο τρόπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανακοινώνει µε βάση τον Ν.3556/2007, ότι η εταιρεία ΑΝΤΚΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. με μοναδικό μέτοχο τον κύριο Καράτζη Αντώνιο του Μιλτιάδη και άμεσα συνδεδεμένο πρόσωπο µε την ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, απέκτησε στις 21.01.2020, δυνάμει χρηματιστηριακής συναλλαγής από την βασική μέτοχο της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ κυρία Καράτζη Μαρία του Μιλτιάδη (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005) 5.643.204 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, έναντι τιμήµατος 8,4172 ανά µετοχή.

Σε συνέχεια της συναλλαγής αυτής το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου του κυρίου Καράτζη Αντώνιου του Μιλτιάδη προέδρου και διευθύνοντος Σύμβουλου της Εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005) στην εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανέρχεται στο ποσοστό 84,63%».

 

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου

«Επεδίωκε την κατάλυση του κράτους»

Δεν έχει τελειωμό η κόντρα στη δικαιοσύνη. «Τόλμησα να μιλήσω και για τον “Ρασπούτιν” και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Είναι το δριμύ κατηγορώ της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην κατάθεσή της -τρίτη στη σειρά- στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Μόνο για πολιτικούς νοιαζόταν. Γι αυτό και έστησε τη σκευωρία».

 

Τα δέκα πρόσωπα

…Εξαιρετικά επικριτική ήταν η κ. Ράικου για τον τρόπο που η διάδοχός της, Ελένη Τουλουπάκη, χειρίστηκε τους προστατευόμενος μάρτυρες.

«Γνώμη μου είναι ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι κατασκευασμένες. Αυτό προκύπτει  πρώτον, από το ίδιο το περιεχόμενο των καταθέσεων, δεύτερον από το γεγονός ότι κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο και τρίτον, από το ότι η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος.

Όταν άκουσα μάλιστα ότι είχαν καταστήσει μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον Μανιαδάκη, νόμιζα ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων. Επ’ ουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία. Το γραφείο του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να παρθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα.

Σε γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε για να συναντήσουμε τους μάρτυρες. Ποτέ μα ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα. Με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία.  Δέκα πολιτικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν;».

Η κ. Ράικου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε στο έργο και άλλων δικαστικών λειτουργών.

«Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου ότι έχουν περάσει τα ίδια, αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πούνε. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης.

Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις. Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για τη ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις».

 

Με το ΠΑΣΟΚ αυτά τα θέλαμε για χαρτοπετσέτες

Μόνο για… χαρτοπετσέτες

Συγνώμη, αλλά θα συμφωνήσω με το… λογοπαίγνιο.

Τι είναι… 12 χιλιάδες ευρώ για μία πίτα;

Και τα βάζουν με τον… “λαρζτ” Βορίδη που εν τέλει θα πληρώσει από την τσέπη του, που θα τα πληρώσει ο… Καμμένος που τα έχει βγάλει από μας…

Με το ΠΑΣΟΚ αυτά τα θέλαμε για χαρτοπετσέτες.

Καημένη χώρα…

 

@patris
Δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η 13η Πρόεδρος, ορκίζεται Παρασκευή 13 Μαρτίου και έχουμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.
El-ges

 

Απάντηση για το γεωτρύπανο

“Μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσια δικαιώματα από το έδαφος της Κύπρου» τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την αποστολή του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, καλώντας την Άγκυρα να βάλει φρένο σε όλες τις γεωτρητικές της δραστηριότητες εντός των υδάτων της Κύπρου.

Απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την παρουσία του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ προκλητικό βήμα που θα δημιουργήσει εντάσεις στη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα για τις πληροφορίες που αφορούν τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στα ύδατα της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων αποστολής του “Γιαβούζ” νότια της Λεμεσού.

Αυτό το προκλητικό βήμα δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές Αρχές να σταματήσουν αυτή τη δραστηριότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπό αυτό το πρίσμα, επανέλαβε την πάγια θέση της Ουάσιγκτον, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του εκπροσώπου αναγνωρίζει ότι «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσια δικαιώματα από το έδαφος της Κύπρου».

 

Αποχαιρετούν την Περσεφόνη

Το τελευταίο “αντίο” στην Περσεφόνη ΛαζοπούλουΤο τελευταίο “αντίο” θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην  Περσεφόνη Λαζοπούλου (σύζυγος του στρατηγού Λάμπρου Λαζόπουλου) που έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή.

Γεννημένη το 1927 στα Ανώγεια Ρεθύμνης, ήταν κόρη των αείμνηστων Βασίλη και Ζαφειρένιας Κεφαλογιάννη. Η Περσεφόνη ήταν τελευταία αδελφή του θρυλικού Κουντόκωστα και θεία του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Την αποχαιρετούν σήμερα τα τρία παιδιά της, η Ζαφειρένια, η Κυριακή και ο καρδιοχειρουργός Γιώργος Λαζόπουλος, τα 7 της εγγόνια και τα 2 της δισέγγονα  στις 15.30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο. Θερμά συλλυπητήρια από την “Π”.

 

στη Βουλή η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων στη συζήτηση  για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σχετικά με το επίδομα γέννας

Η μάχη των τριτέκνων

Τη δική της μάχη έδωσε χθες στη Βουλή η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων στη συζήτηση  για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σχετικά με το επίδομα γέννας κ.λπ. Συμπεριλαμβάνονται τα οικογενειακά επιδόματα και πρόγραμμα Κ.Ε.Α (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) που συνδέεται με το πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας), πού αφορά τα τρόφιμα.

«Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για αύξηση των επιδομάτων και των  εισοδηματικών κριτηρίων για τους τρίτεκνους με πλαφόν στις 45.000 και όχι 33.750 που ισχύει σήμερα, παράλληλα ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως τα ανωτέρω επιδόματα να είναι ακατάσχετα και να μην συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν προσμετρούνται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα» ανέφερε ο Μαν. Αχλαδιανάκης, που μαζί με τη Ναυροζίδου Μαρία και τον Χριστοδουλάκη Ανδρέα έδωσαν το “παρών”.

«Και ζητήσαμε επαναφορά του δημογραφικού επιδόματος των 500 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι το τέλος του 2017, όταν καταργήθηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο.Η πρότασή μας έγινε δεκτή σχεδόν από όλα τα κόμματα και διά στόματος της υπουργού ειπώθηκε ότι θα εξετασθεί προκειμένου να υλοποιηθεί» τόνισε ο πρόεδρος.

Έμεινε με το αυτοκίνητο

Τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος… Καθ’ όδόν για τη Βουλή, προκειμένου να μετέχει στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, “έμεινε” με το αυτοκίνητο ο βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος.

Το γεγονός έγινε γνωστό όταν ακούστηκε το όνομά του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εξήγησε ότι ο κ. Μανωλάκος λείπει γιατί έχει μια βλάβη το αυτοκίνητό του. “Έρχεται εναλλακτικά” είπε ο κ. Τασούλας. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο κ. Μανωλάκος πρόλαβε και έφτασε εγκαίρως για την ψηφοφορία στη Βουλή.

 

Ρόλο φωτογράφου πήρε για λίγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Μακρόν σε ρόλο φωτογράφου

Ρόλο φωτογράφου πήρε για λίγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Οταν είδε τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, να μπαίνει στο γραφείο του Ισραηλινού ομολόγου του, Ρεουβέν Ρίβλιν, δεν δίστασε να πάρει φωτογραφική μηχανή και να τους απαθανατίσει.

«Σε ευχαριστώ, αγαπημένε φίλε μου Εμμανουέλ Μακρόν για τη φωτογραφία. Αποδείχθηκες ταλαντούχος. Πάντα χαρά μου να συναντώ στενούς φίλους» έγραψε ο Νίκος Αναστασιάδης στο τουίτερ.

 

η συνάντηση των “Big 4” του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Αυγενάκη και επιτελείς των FIFA/UEFA

Κάτι είναι κι αυτό

Δεν νομίζω ότι προέκυψαν και πολλά πράγματα από τη συνάντηση των “Big 4” του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Αυγενάκη και επιτελείς των FIFA/UEFA, που έγινε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Η συζήτηση, όπου παρέστησαν για πρώτη φορά από κοινού ο Ιβάν Σαββίδης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο και κρατάμε φυσικά μικρό καλάθι, όπως θα διαβάσετε και στις αθλητικές σελίδες.

Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης παραδέχθηκε ότι «ήταν ένα τετράωρο έντασης. Είχαμε ντέρμπι» και πρόσθεσε: «Οι Ελληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Με αυτή τη συνάντηση μπήκε μία σειρά.

Η δουλειά δεν σταματά. Εγινε μια καλή αρχή και ελπίζω να συνεχιστεί». Αλλά και μόνο ότι τους έβαλε και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι καταρχήν είναι μεγάλη επιτυχία.

 

Το ταξίδι

Μήπως δεν είναι μόνο… ταξίδι αναψυχής του Σαμαρά στην Αμερική; Μήπως υπάρχει κάτι πιο σοβαρό;

 

Γυναίκες

Τελικά ο Ζουράρις ποια ήθελε για Πρόεδρο; Είχε επαναφέρει την πρόταση που κατέθεσε το 2015, σύμφωνα με την οποία οι πιο κατάλληλες για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη και η ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

 

Το κανάλι

Ακούω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ όντως βλέπουν σοβαρά να… αποκτήσουν κανάλι είτε τοπικής ή πανελλαδικής εμβέλειας για να περνούν τα μηνύματά τους θεωρώντας ότι η ΝΔ έχει κυριαρχήσει στα μέσα. Μάλιστα ήδη κινούνται και… τοπικά.

 

Τρόμος

Αφόρητη έχει γίνει η κατάσταση με τους αδέσποτους σκύλους στην περιοχή του Εσταυρωμένου, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Κάτοικοι της περιοχής αλλά και φοιτητές δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αναγνώστες στην «Π».

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και ζητούν από τους αρμόδιους, τον Δήμο Ηρακλείου και την Πρυτανεία του Ιδρύματος, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε η πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία να μην είναι πια απαγορευτική και επικίνδυνη.

 

Το λάθος

Με το νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως, ο υποψήφιος που γράφει 9 δεν θα περνάει σε ΑΕΙ, ακόμα κι αν υπάρχουν θέσεις. Να το δεχτώ. Σωστό. Δεν είναι σωστό όμως αν έχει λεφτά να γράφεται σε κολλέγιο και στη συνέχεια να διορίζεται στο Δημόσιο, έτσι;

 

Χάλι

Δεν λέω, μπράβο τους! Αλλά η δωρεά των εφοπλιστών συμβολίζει την τραγική κατάσταση της Υγείας της χώρας.  Μόνο σε αφρικανικές χώρες το σύστημα Υγείας έχει ανάγκη από κλινοσκεπασματα και τουαλέτες. Τέτοιου είδους δωρεές θα ήθελες σε υπερεξελεγμένα ιατρικά μηχανήματα.

 

Στοιχεία

Πού οφείλεται άραγε η κατακόρυφη αύξηση που παρουσιάζουν την περίοδο 2014-2019 τα σύμφωνα συμβίωσης που κατατέθηκαν στο Ληξιαρχείο του Δήμου Χανίων;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από το 2014 έως και το 2019 κατατέθηκαν 383 σύμφωνα συμβίωσης. Αναλυτικά, το 2014 κατατέθηκαν 10 σύμφωνα συμβίωσης, το 2015 κατατέθηκαν 31, το 2016 ήταν 33, το 2017 ο αριθμός τους έφτασε τα 79, το 2018 τα 92 και το 2019 τα σύμφωνα συμβίωσης ήταν 138.

Όσον αφορά την φυσική κίνηση του πληθυσμού την περίοδο 2014-2019, καταγράφηκαν στο Ληξιαρχείο 10.421 γεννήσεις (πολύ σημαντικό αυτό) 4.409 θάνατοι, 3.645 γάμοι και 1.124 διαζύγια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει