Ευθύνες για την απραξία στη σφράγιση Έβρου

Η αναχαίτιση των μεταναστευτικών προσφυγικών και των διακινητών στον Έβρο και στη θάλασσα έπρεπε να είχε σχεδιαστεί εδώ και χρόνια. Ανεγκέφαλοι πολιτικοί βρίσκονταν σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο και παρέλειψαν τα εξής:

1) Να θεσμοθετηθεί  ενιαίος φορέας επιτήρησης  συνόρων με το προσωπικό να είναι εξοπλισμένο με οχήματα και θερμικές κάμερες.

2) Να προσλάβουν 500 συνοριοφυλακές για να αναπτυχθούν στην  παρόχθια   περιοχή.σ

3) Να επεκτείνουν τον συρμάτινο αγκαθωτό φράχτη της Ορεστιάδας σε σημεία της όχθης του ποταμού.

Η στεγανοποίηση του Έβρου έπρεπε να είχε γίνει κατά τα πρότυπα της Βουλγαρίας κλπ.

Οι ροές που εισέρχονται παράνομα από το ποτάμι έχουν λάβει τρομακτικές και μη διαχειρίσιμες διαστάσεις. Οι  Τούρκοι διακινητές θησαυρίζουν. Τα  περιστατικά κλοπών, απειλών, βίαιης αρπαγής  αυτοκινήτων  προκαλούν  φόβο και ανασφάλεια.

Λόγω της κρίσης με  την   Λιβύη ο σχιζοφρενής σουλτάνος  θα σπρώξει  στον Έβρο χιλιάδες μετανάστες οπότε εμείς  ήδη θα έπρεπε  να είχαμε  πάρει κατεπειγόντως μέτρα. Ο ισλαμικός λαθροεποικισμός είναι κίνδυνος–θάνατος.

Οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί δεν πήραν τα πιο πάνω  μέτρα διότι αφιέρωναν χρόνο –χρυσάφι για τις  πελατειακές σχέσεις.

Οι δομικές παθογένειες  μας οδήγησαν στη γκρίζα ζώνη των Ιμίων, στην είσοδο 200 χιλ. λαθροεισβολέων   και στην αποθράσυνση του φρενοβλαβούς σουλτάνου. Δυστυχώς στο νέο ΠΚ δεν προβλέφτηκε ποινικό αδίκημα για την απραξία στα εθνικά θέματα  ούτε και ότι ο εισερχόμενος παρανόμως στη χώρα θα εκτίει ποινή ισοβίων.

Οι ευθύνες  των Υπουργών στο  μεταναστευτικό (Μουζάλας,  Βίτσας) είναι ιστορικές.

Αναμένω με ενδιαφέρον την άποψη των  Υπουργών   Μιταράκη  και Κουμουτσάκου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει