ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Δεν περιγράφω άλλο…

Αν το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα για ηλίθιους, ναι, τότε ο Σεμέδο είναι η παρθένος Μαρία που εμφανίστηκε στην Ελλάδα με τη μορφή σέντερ μπακ στον Ολυμπιακό!

Κάπως έτσι εμφάνισαν οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού τον Πορτογάλο με τα ράστα μαλλιά, που έχει κάνει και φυλακή, για την παρουσία του στο «Γεντί Κουλέ» μεσοβδόμαδα.

Και πριν φτάσουμε στο τέλος του αγώνα που λάκτισε, σβέρκωσε και πέταξε το ball boy στο χορτάρι, τα μαρκαρίσματά του επέσυραν τουλάχιστον 3 κίτρινες κάρτες και είχε δει μόλις μία.

Την δεύτερη την πήρε αντί απευθείας κόκκινη στην εκτός αγώνα… φάση με τον πιτσιρικά που μάζευε τις μπάλες. Και βγαίνουν οι ρεπόρτερ και ο Σάββας και σου λένε ότι τα “κοράκια” κυνηγάνε τον Ολυμπιακό.

Και λες: δεν υπάρχει σωσμός και σταματάς να περιγράφεις άλλο…

 

Ο Λευτέρης ΑυγενάκηςΑυτά που λες, Λευτέρη…

Και ο συντοπίτης μας ο Λευτέρης έχει τα κότσια να το διακόψει τέτοιο πρωτάθλημα;

Πόσο βολικά, αλήθεια, αισθάνεται ακούγοντας για Ρώσσους που ήρθαν να κάνουν κουμάντο, για υπόδικους με τον μισό ποινικό κώδικα, για συγχωρεμένους μάρτυρες του Noor 1, για ελληνικά πλοία με σημαίες ευκαιρίας, για Σουζάνες και άλλες κοτσάνες περί του ελληνικού ποδοσφαίρου;

 

Τι έχει η Μέρκελ και χασκογελά, πατέρα;

Στην επίσημη τελετή υποδοχής της καγκελάριου στους νέους χώρους του Τουρκο-γερμανικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος προεδρος παρουσίασε στην Μέρκελ δύο δώρα που την άφησαν άφωνη από ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα να αντιδράσει σαν μικρό παιδί.

Κάνοντας απολαυστικές γκριμάτσες και υψώνοντας ψηλά τα χέρια της πανηγυρίζοντας, η Μέρκελ περιεργάστηκε αρκετή ώρα τα δώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κάνοντας απολαυστικές γκριμάτσες και υψώνοντας ψηλά τα χέρια της πανηγυρίζοντας, η Μέρκελ περιεργάστηκε αρκετή ώρα τα δώρα της, έναν περίτεχνο καθρέφτη και ένα κράνος της οθωμανικής εποχής.

Δίπλα της ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στεκόταν χαμογελαστός, χειροκροτώντας, εμφανώς ικανοποιημένος από την αντίδραση που προκάλεσαν τα δώρα του.

Και να πεις ότι η Μέρκελ, με το ίσως για πρώτη φορά χαζοχαρούμενο ύφος της, μετράει μήνες στην Καγκελαρία, ποιος διασφαλίζει ότι και ο επόμενος καγκελάριος δεν θα είναι όλο αβρότητες με τον Ερντογάν;

 

Αρνούνται τη δημόσια δαπάνη

Θάνος ΜικρούτσικοςΔεν αποδέχεται την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, όπως γνωστοποιεί η επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις-τονίζουν-στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων αναρωτιόμαστε πώς τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της.

Μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις ακόμα και του σημερινού πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουν έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων πληροφορηθήκαμε ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων.

Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη;» αναφέρει με νόημα η οικογένεια.

 

@patris
Για να κάνουμε αεροδρόμιο στο Καστέλλι, υποθηκεύουμε στην ΕΤΕπ το «Νίκος Καζαντζάκης». Πάλι κορόιδο τους πιάσαμε! Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο…
Mesitis

 

Αντιδράσεις μετά την υποθήκευση του φιλέτου

Αναμενόμενη και επιβεβλημένη η παρέμβαση Λαμπρινού, όπως και του Αρναουτάκη,  για την επόμενη ημέρα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», άμα και όταν κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Βασίλης ΛαμπρινόςΗ δήλωση-εγγύηση (!) του Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή για τη δέουσα ετοιμότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σχετικά με την άμεση αξιοποίηση του χώρου που θα «απελευθερωθεί» στο… κέντρο του Ηρακλείου όπως είπε, εννοώντας την Αλικαρνασσό, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Λότζια.

Καμία αξιοποίηση χωρίς τις προτάσεις και τη συναίνεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως του Δήμου Ηρακλείου στα διοικητικά όρια του οποίου  είναι τα εκατοντάδες στρέμματα που θα αποδεσμευτούν.

Πάντως, ευτυχώς που προηγείται η αξιοποίηση του χώρου της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών και ό,τι καζίνο έχουμε θα τα σπρώξουμε εκεί για να έχει τόπο το σημερινό αεροδρόμιο του Ηρακλείου να φιλοξενήσει τις τόσες φαεινές ιδέες που θα αρχίσουν ν’ ακούγονται με τον μαγικό μανδύα της επένδυσης για να πάρει πίσω τα λεφτά της η ΕΤΕπ, που θα έχει και τον πρώτο λόγο…

 

Έχει σουξέ ο Τσίπρας

Άντζυ ΣαμίουΓια άλλη μια φορά η Άντζυ Σαμίου στήριξε φανατικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Η γνωστή αοιδός διαβάζοντας ότι οι 53+ διακινούν ακόμη και κείμενο συλλογής υπογραφών ώστε το συνέδριο που θα γίνει να είναι μόνο «ΣΥΡΙΖΑ σκέτο» και όχι της Προοδευτικής Συμμαχίας, ξέσπασε!

«Με κάθε σεβασμό, οι 53+ να μην ξεχνούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας!

Κι εμείς για αυτόν είμαστε εκεί και για όσα πρεσβεύει!» έγραψε στο facebook η Άντζυ Σαμίου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από το τραγούδι και εργάζεται στον οίκο μόδας της αδελφής της.

Ωστόσο οι στίχοι της θα είναι πάντα… επίκαιροι. «Το σουξέ της εποχής μας είναι ο θάνατος, μα ο πόθος μου για σένα είν’ αθάνατος!». Δεν συμφωνείτε;

 

Άρση βουλευτικής ασυλίας

Χάρης ΜαμουλάκηςΠού να το περίμενε ο Χάρης Μαμουλάκης, ότι πριν ακόμα κλείσει χρόνο ως βουλευτής, θα έφτανε στη Βουλή δικογραφία βάσει της οποίας θα ζητούνταν η άρση της ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για τις παραλείψεις σε μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, κατά την περίοδο της δικής του αντιδημαρχίας;

Η υπόθεση, που αφορά σε ελέγχους που είχαν γίνει στην υπηρεσία από την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΕΚΗ το 2016, επρόκειτο να εκδικαστεί χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, αλλά αναβλήθηκε για τις 19 Μάϊου, προκειμένου ν’ ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία.

 

«Καμία εμπλοκή ο δήμαρχος»

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος εκπροσωπήθηκε χθες στη δίκη από το νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Πυροβολάκη, και κατέθεσε  έγγραφο βάσει του οποίου ο δήμαρχος δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς εκ του νόμου έχει παραχωρήσει τις σχετικές αρμοδιότητες στον τότε αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη.

 

 

Ατύχημα

Άλλο ένα σοβαρό ατύχημα χθες στο Ηράκλειο με διανομέα φαγητού- ντελιβερά, όπως λένε και στο χωριό μου.

Και πάλι οι ίδιες νουθεσίες, τα ίδια κηρύγματα και οι ίδιες αιτίες, που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν τα παιδιά αυτά ως θύματα, που για χάρη του μεροκάματου αναγκάζονται να παραβιάζουν σε κάθε παραγγελία τον μισό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Υποκρισία

Σχεδόν πάντα φταίνε τα αφεντικά, που απαιτούν εγρήγορση με κάθε κόστος και σχεδόν ποτέ οι κατά βάση νεαροί εργαζόμενοι.

Και προχωράς εσύ στον δρόμο αμέριμνος και πότε σού πετάγονται από το πεζοδρόμιο, πότε σου μπαίνουν στον μονόδρομο, πότε παραβιάζουν τα STOP και τα «κόκκινα» και εσύ τα βάζεις με τα αφεντικά τους που τα… σπρώχνουν στο ατύχημα. Γι’ αυτό  η υποκρισία πάντα θα περισσεύει στην Ελλάδα, όπως και τα ατυχήματα- δυστυχήματα.

 

Οι γεωτρήσεις

Η γραφειοκρατία, λέει, μπλοκάρει την έναρξη των γεωτρήσεων για την έρευνα και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Συνεπώς γεωτρήσεις δεν έχουμε ούτε στη νότια Κρήτη, που ούτως ή άλλως οι συμβάσεις για την περιοχή υπογράφηκαν σε δεύτερο χρόνο, σε σχέση με τη Δυτική Ελλάδα. Οπότε, μήπως ο κ. Λέκκας προέτρεξε να δηλώσει ότι οι σεισμοί στη νότια Κρήτη είναι άσχετοι με τις γεωτρήσεις και τις έρευνες; Ας άφηνε πρώτα να ξεκινήσουν οι έρευνες και μετά να κατέθετε τα συμπεράσματά του. Εκτός και αν νόμιζε ότι τα γεωτρύπανα δουλεύουν ήδη…

 

Καραντίνα

Παγκόσμιος συναγερμός για τον νέο κοροναϊό που με εφαλτήριο την αχανή Κίνα μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μαζί με ανθρώπους και προϊόντα. Στην Κίνα βρίσκονται υπό αποκλεισμό δέκα πόλεις με συνολικό πληθυσμό 33 εκατομμυρίων κατοίκων. Σε καραντίνα τρεις… Ελλάδες, δηλαδή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει