Το Σάββατο ο πρωθυπουργός στο Καστέλλι

Το Σάββατο έρχεται στην Κρήτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού το γραφείο του ανακοίνωσε και επίσημα την επικείμενη επίσκεψή του.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, ο πρωθυπουργός θα έρχονταν στο Ηράκλειο προκειμένου να συμμετέχει σε μια ειδική τελετή για την επίσημη έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός προβλέπονταν να ανακοινώσει και κάποια νέα δεδομένα αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου.

Με δεδομένες ωστόσο τις εξελίξεις που έχουν προκύψει τόσο αναφορικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» όσο όμως και με την αναγκαία μετατόπιση δικτύων υδροδότησης στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεχθεί σοβαρές πιέσεις και ερωτήσεις, τις οποίες και θα πρέπει να απαντήσει άμεσα.

Ήδη πάντως από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών φαίνεται πως υπάρχει μια κατεύθυνση συναίνεσης και άμβλυνσης των αντιπαραθέσεων, αφού χθες ο αρμόδιος Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ότι καμία κίνηση δεν θα προχωρήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης.

Στο ζήτημα βέβαια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, τα προβλήματα δεν είναι τόσο εύκολα, αφού ανακύπτουν αντικειμενικές δυσκολίες έλλειψης προσωπικού και πόρων, που διαφοροποιούν τα δεδομένα και χρίζουν πολιτικής παρέμβασης. Δεν φαίνεται πάντως πως η κυβέρνηση θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία εξέλιξης του έργου, ωστόσο οι απαντήσεις αναμένονται πιθανότατα το Σάββατο.

Εκτός όμως από το Ηράκλειο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιοδεύσει τόσο σε Ρέθυμνο όσο και στα Χανιά, χωρίς να έχει διευκρινιστεί όμως το ακριβές πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Δεδομένων των εξελίξεων πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία των έργων αποκατάστασης από τις περυσινές καταστροφές, στις εργολαβίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, αλλά και ενδεχομένως στο νέο Βόρειο Οδικό Άξονα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει