Ο Αλμυρός έδωσε «ζωή» στην κορυφή της Α1

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΕΒΑΛΕ “STOP” ΣΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΟΤ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΛΙΤΣΙΔΑΚΗ

Ο Αλμυρός «έσπασε» το αήττητο της Δαμάστας και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή της Α1, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Η ομάδα του Γαζίου κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής με 2-1 και η «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος «αναζωπυρώθηκε»  αφού η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους 8 βαθμούς (απαιτούνται από 5β. και κάτω για να γίνουν πλεϊ οφ).

Αυτό σημαίνει ότι για να διεξαχθούν τα πλέι οφ, θα πρέπει η Δαμάστα να χάσει ένα ακόμα παιχνίδι (ή να φέρει δύο ισοπαλίες) και φυσικά ο Αλμυρός να κάνει το 5Χ5.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε φουλ φόρμα και με τον Ντελία ξανά σκόρερ νίκησε και τον ΠΑΝΟΜ με 2-1. Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ νίκησε με 7-0 τον ΑΟΤ στον Κρουσώνα.Ισοπαλίες με σκορ 1-1 σε Θραψανό (Ανθεστίων – ΟΦΑ) και Αστρίτσι (Τριτωνία – Ρωμανός). Νίκη – σωτηρία για τις Μοίρες (2-0 τη Μινωϊκή).

Στο 0-0 έμειναν Ζαρός και Γόρτυς στο γειτονικό ντέρμπι. Καμία νίκη φιλοξενούμενων δεν σημειώθηκε την 21η αγωνιστική.

 

Θερμή αλλά πολιτισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής στο Γάζι
Θερμή αλλά πολιτισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής στο Γάζι

ΑΛΜΥΡΟΣ-ΔΑΜΑΣΤΑ 2-1

Τέλος στο αήττητο της Δαμάστας στο φετινό πρωτάθλημα έβαλε ο Αλμυρός, που με τη νίκη με 2-1 στο Γάζι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.  Η ομάδα του Βασίλη Πλεσίτη είναι αήττητη εντός έδρας (9 νίκες σε 10 ματς) ενώ η Δαμάστα προερχόταν από επτά συνεχόμενες νίκες.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 11’ με τον Τριανταφύλλου. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα και ισοφάρισαν στο 38’ με τον Απλαδά. Η ανατροπή έγινε στο 47’ όταν ο Τοπούζης με αμφισβητούμενο πέναλτι (το κέρδισε ο Κοιλιάρας από τον Κεφαλούκο), έκανε το τελικό 2-1.

Διαιτητής ήταν ο κ.  Μανδαλενάκης Ε.

ΑΛΜΥΡΟΣ: Γεωργίου, Μαχαίρας, Ρουμπάκης, Δαμιανάκης, Γενιτσαρίδης, Ξενοκτιστάκης, Κοιλιάρας (84′ Πιερτζιάκομι), Λυκούδης, Μπέρκης (60’′ Ζαφείρης), Τοπούζης, Απλαδάς (88’ Μεντουδάκης).

ΔΑΜΑΣΤΑ: Δημαράκης, Αναστασιάδης, Παπαδομιχελάκης, Ρουμπάκης, Κεφαλούκος (55’ Βερούσι), Μεϊρέλες (68’′ Καουκάκης), Ολιβέιρα, Μαρκάκης, Αποστολάκης (46’ Ταβλαδωράκης), Τριανταφύλλου, Καστελλιανάκης(46’′ Δουλγεράκης),

ΠΑΟΚ-ΑΟΤ 7-0

Ο ΠΑΟΚ ήταν επτά… αστέρων και το τελικό 7-0 κόντρα στον ΑΟΤ, δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού. Μετά το τέλος του αγώνα ο Πέτρος Μαρινάκης παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία του Τυμπακίου και χθες ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Θανάση Κολιτσιδάκη που ήταν στις ακαδημίες του ΑΟΤ και παλαιότερα είχε διετελέσει προπονητής της ομάδας.

Δύο γκολ για τον ΠΑΟΚ σημείωσε ο Μαραθιανός (56’ και 60’) και από ένα οι Καλομοίρης (2’), Βασιλείου (9’), Γεωργόπουλος (35’), Ξημεράκης (65’) και Δρακούλης (83’), που επέστρεψε στη δράση μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κρασαγάκης.

ΠΑΟΚ: Λεοντιάδης, Φασουλέτος, Σκούφος, Ξημεράκης, Γεωργόπουλος, Παπαδιός, Πρικάκης (61’ Ανωγειανάκης), Βασιλείου (65’ Βαμβουκάκης), Μαραθιανός, Καλομοίρης (70’ Δρακούλης), Βαρούχας (70’ Στρατήγης)

ΑΟΤ: Μανουσάκης, Μαραγκάκης Α. (65’ Μαστάγγας), Μπριλάκης, Παπαδάκης, Χαλκιαδάκης, Μαρακομιχελάκης (46’ Μακρυδάκης), Ντόκο, Σκουτέλης (46’ Μαραγκάκης Αν), Τριάντης, Κουτεντάκης, Άλμπερτ (46’ Γ. Παπαδάκης).

ΑΕΚ-ΠΑΝΟΜ 2-1

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην έδρα της στον Καρτερό και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη  νίκη της στο πρωτάθλημα, με 2-1 αυτή την φορά κόντρα στον ΠΑΝΟΜ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10’ με πέναλτι του Ντελία, που σκοράρει συνεχώς με την νέα του ομάδα μετά την μεταγραφή του από τον Ηρόδοτο.

Τα Μάλια ισοφάρισαν στο 24’ με κεφαλιά του Κλινάκη. Στο 60΄ όμως, ο Κοκκινάκης σημείωσε το γκολ της νίκης για  τους γηπεδούχους.

Ο κ. Βισκαδούρος διαιτήτευσε τον αγώνα.

ΑΕΚ: Λιουδάκης, Ντελία, Κοκκινάκης, Καραφωτιάς Τολ., Καραφωτιάς Τακ. (46’ Στεφανάκης), Κάββαλος, Καλαμιώτης (35’ λ.τ. Λιακάκης), Σπύρου (75’ Ζηρδέλης), Νικολάου Π., Τσίχλας, Νικολάου Χ.

ΠΑΝΟΜ: Ζαχαριουδάκης, Μπιτζανάκης, Μαυρίδης, Κατσούλης, Διαμαντάκης, Δαριβιανάκης (65’ Λυδάκης), Κεφαλούκος (75’ Καπετανάκης), Κλινάκης, Τζανάκης, Συσκάκης, Μυλωνάς

ΖΑΡΟΣ-ΓΟΡΤΥΣ 0-0

Ισόπαλο χωρίς σκόρ έληξε το γειτονικό ντέρμπι Ζαρός – Γόρτυς στο γήπεδο του Ζαρού. Οι γηπεδούχοι, που παραμένουν χωρίς νίκη για επτά συνεχόμενες αγωνιστικές, είχαν δοκάρι στο 3΄με τον Χριστοφοράκη.

Διαιτητής ήταν ο κ. Μαυραντωνάκης Ι.

ΖΑΡΟΣ: Χατζιδάκης, Ανδρεαδάκης, Καλεμάκης, Γκλεζάκος, Κουρουθιανάκης, Φραγκιαδουλάκης, Παραθύρας, Κόκκινος (57’ Κοζορώνης), Χριστοφοράκης, Λέσι (65’ λτ. Κούπε), Αναγνωστάκης.

ΓΟΡΤΥΣ:  Σαβουϊδάκης, Γενιτσαρίδης, Πολυμερίδης, Ξαγοραράκης, Κοκορέλιας, Κεφάκης(46’ Μανουσάκης), Γεωργαλάς, Κλαπάκης (67’ Κωστάκης), Μπαντούνας, Δάσκος, Φουντουλάκης (46’ Δημήτρης).

ΜΟΙΡΕΣ-ΜΙΝΩΪΚΗ 2-0

Με πρωταγωνιστή τον Βατσινά, οι Μοίρες νίκησαν με 2-0 την ουραγό Μινωϊκή και ανέβηκαν στην έβδομη θέση κάνοντας άλμα παραμονής.  Και τα δύο γκολ του Βατσινά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο (56’ και 64’).

Ο κ. Φερετζάκης Ν. διαιτήτευσε το ματς.

ΜΟΙΡΕΣ: Καλυκάκης, Καργάκης, Ιερωνυμάκης, Φανουράκης, Κουτσάκης, Κιόρι (80’ Μπιμπάκης), Μπαστάκης, Ηλιάκης (85’′ Ραπτάκης), Βατσινάς (85’′ Σαβουϊδάκης), Αντωνάκης, Μασέλης (85’′ Φραγκιαδάκης).

ΜΙΝΩΪΚΗ: Μαργαρίτης, Στεφανής, Διγενής, Ψαρράς, Τσαμπουράκης, Καστελλιανάκης, Ανδρεαδάκης, Σταυρουλάκης, Καραντινάκης, Νικηταράς, Απλαδάς.

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ-ΟΦΑ 1-1

Στο Θραψανό, Ανθεστίων και ΟΦΑ πήραν από έναν βαθμό (1-1). Οι γηπεδούχοι, που έχουν μία ήττα στα πέντε τελευταία τους ματς, προηγήθηκαν με τον Στρατάκη στο 33’. Η απάντηση των ανεβασμένων τις τελευταίες αγωνιστικές, φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς σκόραραν με τον Μουρτζάκη στο 36’. Ο Λυμπερόπουλος του ΟΦΑ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Πατεμτζής.

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ: Χρονάκης, Δρακάκης, Καπαρουνάκης (85’ Κυριακάκης), Πύλιος, Λιοδάκης, Στρατάκης, Τσομπανάκης, Ψαλιδάκης (89’ Μελαδάκης), Τρουλάκης, Φωτόπουλος, Μακρογιαννάκης (65’ λ.τρ. Κελαράκης).

ΟΦΑ: Πουλάκης, Μουρτζάκης, Βεληβασάκης, Κλάδος, Λουλάκης, Κριτσωτάκης, Φρόκου (88’ Βισκαδουράκης), Σαμόλης (85’ Βασιλάκης), Πουλάκης, Λυμπερόπουλος, Αλεξάκης (75’ Παπαδογιαννάκης).

ΤΡΙΤΩΝΙΑ-ΡΩΜΑΝΟΣ 1-1

Στο Αστρίτσι, ο Ρωμανός προηγήθηκε αλλά η Τριτωνία ισοφάρισε και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Ελιάς παραμένει χωρίς νίκη για έκτο συνεχόμενο ματς και δεν έχει κερδίσει το 2020. Στο 33’ ο Μιχελακάκης έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ρωμανό. Λίγα λεπτά μετά όμως ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Πηρουνάκης στο 43’.

Διαιτητής ήταν ο κ. Παπαδάκης Φ.

ΤΡΙΤΩΝΙΑ: Μαστραντωνάκης, Φτυλάκης, Κουτεντάκης, Μιχελινάκης, Μυφτάρι, Ζώντος (60’ Μπαλόκας), Ντραγκότι, Πηρουνάκης, Γκίνη, Μάρκου, Φραγκιαδάκης (71’ Στρατιδάκης).

ΡΩΜΑΝΟΣ: Χωματάς, Κάββαλος (59’ Παχάκης), Κορτσινίδης, Κουκάκης, Σεραφειμίδης, Παπουτσιδάκης, Χουρδάκης, Μιχελακάκης, Λεμονιάς, Μεμοτσέλα.

 

Α1 ΕΠΣΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγων.)

ΟΜΑΔΑ Β. ΓΚΟΛ
1) Δαμάστα 54 43-9
2) Αλμυρός 46 48-19
3) Ρωμανός 36 27-20
4) ΑΕΚ 36 32-24
5) ΠΑΟΚ 33 36-21
6) ΠΑΝΟΜ 30 32-28
7) Μοίρες 27 18-24
8) Τριτωνία 26 27-38
9) Ζαρός 25 20-26
10) Ανθεστίων 25 24-29
11) Γόρτυς 22 25-42
12) ΑΟΤ 19 26 – 39
13) ΟΦΑ 14 24-42
14) Μινωϊκή 10 19-36

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (21η αγ.)

Αλμυρός- Δαμάστα 2-1
ΠΑΟΚ- ΑΟΤ 7-0
ΑΕΚ- ΠΑΝΟΜ 2-1
Ζαρός- Γόρτυς 0-0
Μοίρες- Μινωϊκή 2-0
Ανθεστίων- ΟΦΑ 1-1
Τριτωνία- Ρωμανός 1-1

ΣΚΟΡΕΡ

18 γκολ: Μυλωνάς (ΠΑΝΟΜ).
16 γκολ: Τοπούζης
(Αλμυρός).
15 γκολ: Kαστελιανάκης (Δαμάστα).
13 γκολ: Παπαδάκης Γ. (ΑΟΤ).
11 γκολ: Περογαμβράκης (Αλμυρός), Μιχελακάκης (Ρωμανός).
10 γκολ: Χριστοφοράκης (Ζαρός), Μάρκου (Τριτωνία).
8 γκολ: Στρατήγης (ΠΑΟΚ) Κοκκινάκης (ΑΕΚ).

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μινωϊκή-Αλμυρός
ΠΑΝΟΜ- Ζαρός
ΑΟΤ- Δαμάστα
Γόρτυς- ΠΑΟΚ
ΟΦΑ- Μοίρες
Ρωμανός- ΑΕΚ
Ανθεστίων-Τριτωνία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει