ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Ξεκίνησε ΕΔΕ στο Βενιζέλειο

Τρέχει και η εσωτερική έρευνα στο Βενιζέλειο μετά την καταγγελία και τη σύλληψη της εθελόντριας που κατηγορείται για διάφορες απάτες. Ήδη ορίστηκε να γίνει ΕΔΕ την οποία έχει αναλάβει γιατρός άλλης κλινικής (ο έμπειρος διευθυντής της ΩΡΛ Μάκης Καρακώστας), που θα καλέσει όλους τους γιατρούς και τα στελέχη της επίμαχης μονάδας για να διαπιστωθεί τι έκανε εκεί η εν λόγω κυρία, τι πρόσβαση είχε σε ασθενείς, αρχεία κ.λπ.

 

Χάρης Λυδάκης“Τα βρόντηξε” ο γιατρός

Προσωπικά δεν έπεσα από τα σύννεφα. Έμαθα χθες ότι την παραίτησή του υπέβαλε ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Χάρης Λυδάκης. Ο κ. Λυδάκης, από τους πιο αξιόλογους γιατρούς και διευθυντής στην Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου, επικαλείται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μου, προσωπικούς λόγους στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Αλλά οι λόγοι είναι βαθύτεροι, δεν του είχαν δοθεί ουσιαστικές αρμοδιότητες και μάλλον δεν μπορούσε να συνεργαστεί με το δίδυμο Μπορμπουδάκη- Αγαπίου. Ήταν μάλλον θέμα χημείας.

 

Γιάνης ΒαρουφάκηςΈδωσε το στικάκι με τις ηχογραφήσεις

Τελικά έπιασε… ταβάνι κάνοντας πράξη την απειλή του ο Γιάνης Βαρουφάκης που κατέθεσε στη Βουλή στικάκι usb με ηχογραφήσεις των επεισοδιακών συνεδριάσεων του Eurogroup κατά το ταραγμένο πρώτο εξάμηνο του 2015. Κατά τη δευτερολογία στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια για τα εργασιακά και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε σε παλαιότερη απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία, όπως ο ίδιος υποστήριξε, νομιμοποιεί την ενέργειά του να καταγράψει τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις. «Σύμφωνα με την απόφαση του Α.Π. ήταν νόμιμη η ηχογράφηση του Eurogroup να τις δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς και στα κόμματα» είπε ο Γ. Βαρουφάκης.

 

Του το γύρισε πίσω!

…Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης προεξόφλησε στην ομιλία του ότι «το περιεχόμενο αφορά στην κρυφή μαγνητοφώνηση κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Ε.Ε. και με τον τρόπο αυτό μού δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ηθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις πρέπει να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και τη Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η Βουλή δεν είναι ο αχφοφόρος τις επιθυμίας κάποιων αν αποκαλυφθούν».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα τού επισήμανε ότι ενήργησε σωστά στο συμβάν με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Ο Γιάνης και η αντίδραση του Αλέξη

Είχε όμως κι άλλο Βαρουφάκη χθες που έκανε μια αποκάλυψη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015  από το βήμα της Βουλής κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση για τα εργασιακά. «Η πρώτη μας διαφωνία για το 2015, τον θυμάμαι να μας λέει: “Ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά”» είπε ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει: «Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα. Τότε θεωρούσα ότι ήταν σφάλμα, τώρα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

Η αναφορά του κ. Βαρουφάκη προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξεκίνησε τη δευτερολογία του με την παρατήρηση για την «αγάπη» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή την επισήμανση εκ μέρους του πρωθυπουργού της συγκεκριμένης αποκάλυψης του επικεφαλής του ΜεΡΑ25. «Πόσο τον αγαπήσατε τώρα τελευταία τον κ. Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε τη χώρα και τις τράπεζες, έτσι δεν λέγατε; Τόσο τον αγαπήσατε. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στα 22 λεπτά της δευτερολογίας του δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση, αρκούμενος σε μια αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μέχρι πρότινος ήξερα ότι με κατηγορείτε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με τη Συμφωνία Πρεσπών. Δεν το πήρατε πίσω, αν και ακόμα και ο Γιούνκερ το χαρακτήρισε αθλιότητα. Σήμερα μας λέτε ότι ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα και συνταξιοδοτικό. Δεν μας λέτε για τη Συμφωνία Πρεσπών, γιατί και την τηρείτε και την τιμάτε» ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να απαντήσει στα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης.

 

Οι γυναίκες στον αέρα

Να τα ωραία που μαθαίνουμε! Πως εφέτος αρχηγός της Σχολής Ικάρων (ιπτάμενη) είναι γυναίκα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Σχολής  που μια γυναίκα είναι αρχηγός της Σχολής. Κι επίσης μία άλλη Ελληνίδα είναι συγκυβερνήτης σε μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (σε ένα Φάντομ) και έχει τον βαθμό του υποσμηναγού. Υπηρετεί στην 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού. Μια άλλη επίσης υποσμηναγός είναι σήμερα εκπαιδευόμενη στα Μιράζ-2000 και σε λίγο θα βρεθεί στον αέρα του Αιγαίου προστατεύοντας τον εθνικό εναέριο χώρο από προκλήσεις κάθε είδους.

Με ΠΑΣΟΚ από του Αγίου Βαλεντίνου πιάναμε τραπέζι στις ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη.
Giorgos

Ευχήθηκε στους ερωτευμένους

Η ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τα εργασιακά θέματα ξεκίνησε νωρίς και ο πρωθυπουργός, πριν την ολομέτωπη σύγκρουσή του με  Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη  Κουτσούμπα που κατέθεσαν την επίκαιρη ερώτηση, αιφνιδίασε τους πάντες όταν με το “καλημέρα” ευχήθηκε “χρόνια πολλά” και έδωσε τις ευχές του στους ερωτευμένους που γιορτάζουν εντός και εκτός Βουλής.

«Κάνω μια ευχή. Το κλίμα της αγάπης της σημερινής ημέρας να βρει αντανάκλαση στη σημερινή συνεδρίαση» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Βασίλης και η συνεδρίαση

Είχε την τιμητική του χθες ο Κεγκέρογλου. Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, που ήταν θυελλώδης, η Νάντια έστειλε επιστολή, αλλά ο Βασίλης Κεγκέρογλου λέει ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα!

«Όλο το μύθευμα που πλάσαραν στα μέσα, για συμβάντα σε συνεδρίαση στηρίζονται σε δήθεν τοποθετήσεις των συναδέλφων Απ. Πάνα και Δημ. Κωνσταντόπουλου. Ο μεν Απόστολος δεν μίλησε καθόλου και ο Δημήτρης τα διαψεύδει! Αντίθετα δεν είπαν κάτι που έγινε: Με κατηγόρησαν για φιλοσυριζαισμό!»

 

«Δεν χρειάζεται συνήγορο η ΝΔ»…Αλλά είχε και επεισόδιο με τον Τσίπρα.

«Φέρατε ένα επίδομα για τις νέες μητέρες, το ψηφίσαμε και εμείς, ένα επίδομα γέννας. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας είναι το δημογραφικό» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάλι στα μουλωχτά, ένας κύριος που πήγε σε άλλο υπουργείο, τα έκανε πολύ καλά εκεί που ήταν και πάει να σώσει το προσφυγικό τώρα, έφερε μία απόφαση με βάση την οποία δεν θα έχει εφαρμογή από 1/1/17 το μειωμένο αναδρομικά. Φέρατε απόφαση, έχει την υπογραφή του κ. Μηταράκη, υφυπουργού τότε Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Δεν μπορεί να καταργήσει κάτι που είναι ήδη καταργημένο, καταργεί κάτι που ισχύει που ήταν δεδομένο επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή και γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ . “Δεν χρειάζεται συνηγόρους η ΝΔ, κ. Κεγκέρογλου. Δεν χρειάζεται συνηγόρους η ΝΔ, έχει αρχηγό να απαντήσει” ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

 

Αγάπη και προδέρμ

Αγάπη μόνο και… προδέρμ χθες στον ΕΣΔΑΚ που το κλίμα τελικά ήταν πιο ενωτικό από ό,τι φαινόταν. Και κατέληξε, παρά τις επιμέρους εντάσεις που προκάλεσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου. Ο χρόνος που είναι “ο καλύτερος γιατρός και σύμβουλος”, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη! Ωστόσο, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Δημήτρης Αγαπάκης, που εξελέγη αναπληρωματικό μέλος, ήταν στο κλίμα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Μάλιστα προσέφερε μια χειροτεχνία με μια χάρτινη… καρδιά στον νέο πρόεδρο Ζαχ. Καλογεράκη, περνώντας το μήνυμά του: «Το δώρο δηλώνει ότι πάμε μπροστά ενωτικά για την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον». Στο ίδιο κλίμα και  ο απερχόμενος πρόεδρος Μανώλης Κοκοσάλης, που παραμένει στο νέο σχήμα.

Η ακροτελεύτια προεδρική… φράση του δημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων ήταν και η ευχή – κληρονομιά που αφήνει στον Ζαχαρία Καλογεράκη: «Για να τα καταφέρουμε  θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

 

Τα “καρφιά” του Μαρινάκη

…Ο ΕΣΔΑΚ πάντως έχει θέμα. Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης άφησε αιχμές για εκείνους “που συμμετέχουν στη διαδικασία χωρίς να πιστεύουν στον ΕΣΔΑΚ”. Το… καρφί του δημάρχου  είχε κατεύθυνση πιθανότατα προς τα ανατολικά! Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μαρινάκης έρχεται απέναντι με Δήμους του νομού Λασιθίου, καθώς στη συνεδρίαση της ΠΕΔ για το προσφυγικό είχε αντιπαρατεθεί με τους δημάρχους Αγίου Νικολάου  Αντώνη Ζερβό  και Οροπεδίου  Γιάννη Στεφανάκη.

 

Το “χρυσό” διαζύγιο

Σε ένα… κανονικό περιβάλλον θα ήταν η πιο πικαντική είδηση. Η μακρά απουσία τους από το φως της δημοσιότητας πυροδότησε τις φήμες πως κάτι συμβαίνει μεταξύ του Τζορτζ Κλούνεϊ και της Αμάλ Αλαμουντίν. Μάλιστα, το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Radar Online έγραψε πριν από λίγες ημέρες πως ο διάσημος ηθοποιός έχει περίπου 200 ημέρες να δει τα παιδιά του. Θα έχουμε… χρυσό διαζύγιο;

 

Τι έγινε;

Άλλο και τούτο. Μαθαίνω ότι προχθές το απόγευμα τραυματίστηκε από πυροβολισμό ένας νεαρός στα Ανώγεια. Είχε, λένε οι πληροφορίες, πιει και αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι, αλλά κανείς δε βάζει το χέρι του στη φωτιά για το τι ακριβώς συνέβη κι αν όντως είναι αυτοτραυματισμός ή κάτι άλλο.

Πήγε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και υπέγραψε να φύγει. Μετά πήγε σε νοσοκομείο, αλλά εξαφανίστηκε όταν τον αναζήτησαν οι αστυνομικοί.

 

Μυστικά

Θέλεις να συναντηθείς μυστικά μαζί του και καλά κάνεις, αφού κανένας δεν ξέρει ότι του δίνεις… στοιχεία για το «επίμαχο». Αλλά τον αφήνεις μέρα μεσημέρι στην πλατεία Κορνάρου;

 

Βαλίτσες

Μαθαίνω ότι πάνε κι έρχονται οι… βαλίτσες. Θα μου πείτε: Και τι έγινε… βαλίτσες είναι αυτές. Ναι, αλλά όταν οι κουβαλητές μιλάνε ρωσικά και αυτοί που χαμογελάνε φοράνε… ράσα, είναι κάπως περίεργο, ε;

 

 Το καλό

Για να… αντιδρούν έτσι και να μιλούν “για ανίερες συμμαχίες”, κάτι καλό πρέπει να συνέβη εκεί στον ΕΣΔΑΚ. Κάτι… πολύ καλό!

Χαμηλά

Πάντως τον Ζαχάρη και τον Γιάννη δεν πρόκειται ποτέ να τον συγχωρήσει ο πρώην. Βλέπω ότι έχει πάρει ανάποδες, ανεβαίνει η πίεση και πέφτει ακόμη πιο… κάτω.

 

Συνάντηση

Νέα συνάντηση είχαν οι «προεδρικοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης για να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους στον δρόμο προς το Συνέδριο και με στόχο να στηρίξουν τον Τσίπρα. Στη συνάντηση, συμμετείχαν περί τους 30 βουλευτές -εκτιμάται ότι αριθμητικά είναι γύρω στους 45/50 από τους 86 της κοινοβουλευτικής ομάδας και την ελέγχουν έναντι του… 3% που φαίνεται πως χάνει το παιγνίδι.

 

Ξεχωριστός

Ήταν τυφλός, αλλά έβλεπε με τα μάτια της ψυχής. Ο Γιάννης Μπετεινάκης, που έφυγε χθες από τη ζωή στα 91 του χρόνια, έζησε μία αξιοπρεπή ζωή, δημιούργησε οικογένεια, ήταν παράδειγμα για όλους.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στις Αρχάνες. Η “Π” απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει