ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΗΜΙΟΥ: Εγκατέλειψε το όχημα μετά την καταδίωξη

Μεγάλη καταδίωξη με φόντο το πιστολίδι που έπεσε μέρα μεσημέρι στο Ασήμι σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στην περιοχή. Μετά τη διαταγή για συνεχείς ελέγχους υπόπτων, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα συγγενικού προσώπου ενός εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου και έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός, ο οποίος είναι αδερφός ενός εκ των ατόμων που πυροβολούσαν, όχι μόνο δε σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο των αστυνομικών, αλλά πάτησε το γκάζι για να εξαφανιστεί.

Το περιστατικό έγινε έξω από το Ασήμι, όταν ο νεαρός κάτοικος της περιοχής έπεσε σε μπλόκο του ΤΑΕ Μεσσαράς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε καταδίωξη του αγροτικού οχήματος για περίπου τρία με τέσσερα χιλιόμετρα.

Τελικώς, κοντά στην περιοχή των Ατσιπάδων ο οδηγός του οχήματος το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή για να μη συλληφθεί. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε με γερανό της Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του νεαρού οδηγού.

«Όποιος περνάει ελέγχεται μετά τα τελευταία γεγονότα. Αυτή είναι η διαταγή που εφαρμόζεται» σχολίασε αστυνομικός. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες εκπονείται ειδικός σχεδιασμός με ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή.

 

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας για την καλύτερη αστυνόμευση μετά τα απανωτά κρούσματα παραβατικότητας στο Ασήμι 
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ζητούν αστυνομικό τμήμα στην περιοχή

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων μονάδων αστυνόμευσης ακόμα και επανασύστασης του Αστυνομικού Τμήματος στο Ασήμι ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας για την καλύτερη αστυνόμευση μετά τα απανωτά κρούσματα παραβατικότητας που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο, με αποκορύφωμα το συμβάν με τους πυροβολισμούς σε κεντρικό δρόμο και σε ώρα αιχμής.

Όπως αναφέρει το apopsilive.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν κατάμεστο από αγανακτισμένους κατοίκους του Ασημίου που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ασημίου, Γιάννη Φουντουλάκη, για μαζική προσέλευση στη συνεδρίαση, προκειμένου να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στους ιθύνοντες ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και να ισχυροποιηθεί το αίτημα της επανίδρυσης του Αστυνομικού Τμήματος στο Ασήμι.

Το “παρών” στη συζήτηση έδωσαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης και του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Σπυριδάκης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλης Καρτσωνάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, ο Γιώργος Σταθοράκης ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, εκπρόσωπος της Ι. Μητρόπολης Γορτύνης & Αρκαδίας και διοικητές τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης, αφού άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις που έγιναν, δεσμεύτηκε πως ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το σχετικό αίτημα των φορέων και του Δ.Σ. Γόρτυνας για επανίδρυση Α.Τ. στο Ασήμι, τα μέτρα της αστυνομίας για το επόμενο διάστημα θα είναι δρακόντεια.

Διαβεβαίωσε τους νομοταγείς πολίτες πως δεν έχουν τίποτα να φοβούνται, όμως έδειξε αποφασισμένος να μπει ένα τέλος στην καλπάζουσα παραβατικότητα από τους “γνωστούς-άγνωστους” που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και έχουν προκαλέσει αίσθημα ανασφάλειας και φόβου, τρομοκρατώντας μια ολόκληρη περιοχή. Ήδη, όπως τόνισε, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι σχεδόν καθημερινή στο Ασήμι και στη γύρω περιοχή.

Από την πλευρά του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υιοθετήσει στο μεγαλύτερο μέρος την πρόταση την οποία κατέθεσε προς ψήφιση ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σταύρος Ξυλούρης με διαφοροποίηση ως προς τη μεταφορά της έδρας των ΤΑΕ από τους Αγίους Δέκα στο Ασήμι αποφασίζοντας να παραμείνουν στους Αγίους Δέκα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει