Νίκη για να κλείσει στόματα o ΟΦΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ Ή ΚΑΙ ΗΤΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ NIKH ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ…

Την Κυριακή το βράδυ γύρω στις εννιά θα ξέρουμε  την ομάδα που θα ακολουθήσει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη  στα πλέι οφ, καθώς απομένει μία θέση «ανοικτή» στον ευρωπαϊκό ήλιο της νέας σεζόν, εκτός και αν πέσει η ευρωπαϊκή ποινή του «τριφυλλιού».

Σ’ αυτή την περίπτωση ο 6ος των πλέι οφ δεν θα λάβει μέρος στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.  Η 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ έδωσε το 5ο εισιτήριο για τα πλέι οφ στον Άρη, ενώ Λάρισα, Βόλος, Λαμία τέθηκαν μαθηματικά νοκ άουτ από την διεκδίκηση της 6ης θέσης. Πλέον απομένουν 4 ομάδες να διεκδικούν το τελευταίο «εισιτήριο» και ο ΟΦΗ προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Αν κερδίσει τη Λαμία μπήκε στην εξάδα, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας  θα παραμείνει σε θέση ισχύος εάν ο Αστέρας δεν κερδίσει στη Λάρισα. Και αυτό γιατί υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ατρόμητο, Ξάνθη, στη διπλή με την Ξάνθη, ενώ επί του παρόντος «έχει» και εκείνη με τον Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ μπορεί να πάρει την 6η θέση ακόμα και με ήττα αν δεν κερδίσουν Ξάνθη, Ατρόμητος και χάσει ο Αστέρας. Αυτό βέβαια σημαίνει πως Ατρόμητος και Ξάνθη για να ελπίζουν θα πρέπει οπωσδήποτε να επικρατήσουν του Αρη και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ενώ ο Αστέρας να μην χάσει στη Λάρισα.

Ο ΟΦΗ έχει πιθανότητες ακόμα και για την 5η θέση στην περίπτωση που νικήσει την Λαμία και την ίδια ώρα χάνει ο Άρης από τον Ατρόμητο, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης (1-1, 3-1). Το χειρότερο σενάριο θέλει τον ΟΦΗ στην 9η θέση αν χάσει από την Λαμία και κερδίσουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών:

1) Οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς.

2) Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

3) Η διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα.

4) Η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

5) Η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Πιθανές  ισοβαθμίες

Ατρόμητος, ΟΦΗ στους 32

Θα κριθεί αρχικά στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα. Αν είναι ίδια, τότε στα αμέσως επόμενα κριτήρια που είναι κατά σειρά «η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα» και «η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα». Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ βρίσκεται στο «-3» και ο Ατρόμητος στο «-6», ενώ οι Κρητικοί έχουν σημειώσει 32 γκολ και οι Περιστεριώτες 29.

Για να υπερτερεί ο Ατρόμητος θα πρέπει να κερδίσει τον Αρη (σε συνδυασμό με ισοπαλία του ΟΦΗ) με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά. Αν το πράξει με 3 (πάντα με γνώμονα πως η αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ» θα λήξει ισόπαλη) για να υπερτερεί θα πρέπει να πετύχει 4 παραπάνω από όσα ο ΟΦΗ κόντρα στη Λαμία (π.χ. 0-0 και 4-1, 1-1 και 5-2 κ.ο.κ.) .

Με 3 παραπάνω θα έχουμε αγώνα μπαράζ (π.χ. 1-1 και 4-1, 2-2 και 5-2, 3-3 και 6-3 κ.ο.κ), ενώ με 2 και κάτω ο ΟΦΗ θα υπερτερεί λόγω καλύτερης επίθεσης. Άρα ο Ατρόμητος  αν δεν χάσει ο ΟΦΗ από τη Λαμία, θα πρέπει να βρει  δίχτυα  στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μίνιμουμ 3 φορές και βλέπουμε και αυτό για να πάνε έστω μπαράζ!

Ξάνθη, ΟΦΗ στους 32

Υπερτερεί ο ΟΦΗ (νίκη 2-0 στο Ηράκλειο, ισοπαλία 2-2 στην Ξάνθη).

Ατρόμητος, Ξάνθη στους 32

Θα κριθεί αρχικά στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα. Αν είναι ίδια, τότε τα αμέσως επόμενα κριτήρια είναι κατά σειρά  «η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα» και «η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα». Αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος βρίσκεται στο «-6» και η Ξάνθη στο «-11». Αν οι δύο ομάδες κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική, ο Αστέρας δεν επικρατήσει στη Λάρισα και ο ΟΦΗ χάσει από τη Λαμία (μόνο έτσι θα βρεθούν να «μάχονται» για την 6η θέση στους 32), ο Ατρόμητος θα πάρει το «εισιτήριο», εκτός και αν η Ξάνθη κερδίσει τον ΠΑΟΚ με εξωπραγματικό  σκορ (μίνιμουμ 6 γκολ διαφορά, γιατί θα πρέπει να σημειώσει τουλάχιστον 11 ώστε να αποκτήσει καλύτερη επίθεση από τον Ατρόμητο, με το σκεπτικό πως και οι 2 θα πάρουν τη νίκη).

Ατρόμητος, Ξάνθη, ΟΦΗ στους 32

Υπερτερεί ο ΟΦΗ 7 με βαθμούς στον επιμέρους πίνακα κατάταξης που θα καταρτιστεί, έναντι 6 του Ατρόμητου και 4 της Ξάνθης.

Αστέρας Τρ. ΟΦΗ στους 31

Θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα, όπου υπερτερούν οι Αρκάδες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο «-1» και ο ΟΦΗ στο «-3». Για να βρεθούν στην 6η θέση οι δύο ομάδες στους 31 σημαίνει πως ο Αστέρας απέσπασε ισοπαλία στη Λάρισα (άρα έμεινε το -1) και ο ΟΦΗ έχασε από τη Λαμία, οπότε το «-3» που βρίσκεται τώρα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αρνητικός συντελεστής.

Τα μεταξύ τους  αποτελέσματα

ΟΦΗ (31) Αστέρας Τρ.: 3-1, 0-2, Ξάνθη: 2-0, 2-2, Ατρόμητος: 1-2, 1-0

Αστέρας Τρ. (30) Ξάνθη: 1-2, 5-0 , ΟΦΗ: 1-3, 2-0

Ατρόμητος: 2-1, 1-2

Ατρόμητος (29) Αστέρας Τρ.: 1-2, 2-1, Ξάνθη: 0-1, 1-0, ΟΦΗ: 2-1, 0-1

Ξάνθη (29) Αστέρας Τρ.: 2-1, 0-5, ΟΦΗ: 0-2, 2-2

Ατρόμητος: 1-0, 0-1

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ 26η

ΟΦΗ 31 (35-35, -3) Λαμία
Αστέρας Τρ. 30 (33-34, -1) ΑΕΛ*
Ατρόμητος 29 (29-35, -6) Άρης*
Ξάνθη 29 (20-31, -11) ΠΑΟΚ

• Με * αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες
• Σε παρένθεση τα γκολ των ομάδων και η διαφορά τερμάτων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει