ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Ο κοροναϊός έπληξε τα καρναβάλια και τα Κούλουμα

Στην ματαίωση των καρναβαλικών και άλλων εκδηλώσεων προχωρούν η Περιφέρεια Κρήτης, δήμοι, φορείς και διοργανωτές μετα την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να τις  ματαιώσει όλες   λόγω κοροναϊού.

Σε τοπικό επίπεδο, παρά την χθεσινή του θέση ο Σύλλογος του Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού, αποφάσισε να μην συμμετέχει στο καρναβάλι και στην διεκπεραίωσή του.

Όμως οι καρναβαλιστές της Παλαιόχωρας μετά από συνάντησή που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν ότι σήμερα το  απόγευμα    θα κατέβουν στους δρόμους με τις στολές τους, όπως ήταν ήδη προγραμματισμένο, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα:

Η Περιφέρεια Κρήτης με έγγραφο της ενημερώνει Περιφερειακές Ενότητες, φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες ότι, δεν συμμετέχει στην συνδιοργάνωση ή στήριξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων Αποκριάς -καθαρής Δευτέρας στο νησί και ότι, ακολουθεί και εφαρμόζει την κοινή υπουργική απόφαση για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα το έγγραφο που στάλθηκε χθες και υπογράφεται από τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, αναφέρει:

«Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αρ. 13776 Φ.Ε.Κ. Β’ Αρ. Φ. 648, που εκδόθηκε χθες, αλλά και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης ακολουθεί και εφαρμόζει τις σχετικές αποφάσεις, που αφορούν την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων των επόμενων ημερών».

Καρναβαλιστές της Παλαιόχωρας, μετά από συνάντησή που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν ότι  σήμερα το απόγευμα  θα κατέβουν στους δρόμους με τις  στολές τους, όπως ήταν ήδη  προγραμματισμένο, σαν ένδειξη  διαμαρτυρίας.

Θα παρελάσουν σε ένδειξη… διαμαρτυρίας στην Παλαιόχωρα

Ο  Σύλλογος του Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού, αποφάσισε να μην συμμετέχει στο καρναβάλι και στην διεκπεραίωσή του.

Όμως οι καρναβαλιστές της Παλαιόχωρας μετά από συνάντησή που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν ότι σήμερα το  απόγευμα   θα κατέβουν στους δρόμους με τις στολές τους, όπως ήταν ήδη προγραμματισμένο, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση ματαίωσης των καρναβαλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή θα γίνει μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ στο Καφέ Μπαρ Λιβυκό, ενώ σε ότι αφορά στην Καθαρή Δευτέρα, τα Κούλουμα στην παραλία Γραμμένου, θα γίνουν κανονικά εφόσον δεν συμπεριλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Να κρατήσουμε το Ρέθυμνο ζωντανό το τριήμερο

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ και Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου  Πέπη Μπιρλιράκη και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού Πόπη Δινιακού  σε ανακοίνωση τους τονίζουν:

‘’Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2020 από σήμερα έως και την Καθαρά Δευτέρα, μετά την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Παρά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις με τη ματαίωση του καρναβαλιού της πόλης μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την άψογη συνεργασία μας καθώς και για την πολύτιμη και αποτελεσματική συμβολή σας στην έως τώρα επιτυχημένη διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Ευχή όλων μας είναι να κρατήσουμε την πόλη ζωντανή το τριήμερο της Αποκριάς και να υποδεχθούμε με χαρά όλους όσοι επέλεξαν να επισκεφθούν το Ρέθυμνο, παρά το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί».

Ακυρώνεται το  Μαλιώτικο Καρναβάλι

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαλιώτικου Καρναβαλιού   ανακόινωσε την ακύρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχουν ανακοινωθεί υπό την ευθύνη του.

Δηλαδή:

α) Σήμερα  Σάββατο 29/2/20 Νυχτερινή Παρέλαση στα Μάλια

β) Αύριο Κυριακή 1/3/20 Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών στα Μάλια

γ)Καθαρή Δευτέρα 2/3/20 Γλεντι

H εορταστική εκδήλωση του   Δήμου   Αρχανών  Αστερουσίων  για   τα   Κούλουμα, η   οποία   θα   λάμβανε   χώρα  στην   Κοινότητα Λιγορτύνου την Καθαρά Δευτέρα, ματαιώνεται   σε   συμμόρφωση   με   την   απόφαση   της   κυβέρνησης να ακυρωθούν όλες οι καρναβαλικές και συναφείς εκδήλωσεις.

Η  προγραμματισμένη για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 εκδήλωση αναβίωσης εθίμων στην πλατεία Μελιδονίου Δήμου Μυλοποτάμου, ακυρώνεται.

Δεν θα γίνει το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου

Η  προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 καρναβαλική παρέλαση στο Αρκαλοχώρι ματαιώνεται λόγω του κοροναϊού, όπως ανακοίνωθηκε από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ματαιώνεται το Καρναβάλι Ιεράπετρας

Μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας  χθες το πρωί, με την συμμετοχή  του δημάρχου κ Θεοδόση Καλαντζάκη και της Καρναβαλικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η ακύρωση του Carnival Run που θα γινόταν σήμερα   το βράδυ.          Ακόμα   αποφασίστηκε η ακύρωση της  Καρναβαλικής παρέλασης, που επρόκειτο να γίνει  αύριο το απόγευμα.

Αναβολή εσπερίδας

Το Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών και ο Σύλλογος Φίλων του ΙΤΕ λόγω των μέτρων πρόληψης κατά της πιθανής εξάπλωσης του κοροναϊού, αποφάσισαν την αναβολή της εσπερίδας για τα προβλήματα της ελαιοκαλλιέργειας στην Κρήτη που ήταν προγραμματισμένη   για σήμερα Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

“Θα ενημερωθείτε εκ νέου για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης, μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση. ‘’καταλήγει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει