ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Μια περίεργη δημοσκόπηση

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά μια περίεργη δημοσκόπηση έχει αποδέκτες Κρητικούς. Και τι έγινε, θα πείτε, η πρώτη είναι ή τελευταία; Όχι, αλλά όπως μου μεταφέρει αξιόπιστη συμπολίτης μας, αν μη τι άλλο, τα ερωτήματα…περίεργα.

“Η δεσποινίς στο τηλέφωνο μου είπε ότι θέλει να θέσει κάποιες ερωτήσεις για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (επέμεινε σε αυτό) και ξεκίνησε ρωτώντας αν γνωρίζω για διασυνοριακές συνεργασίες. Στη συνέχεια έκανε αρκετές ερωτήσεις που όλες αφορούσαν την Κύπρο και τους Κύπριους.

Του τύπου: πόσο συχνά ταξιδεύετε στην Κύπρο, νομίζετε ότι στην Κύπρο μιλούν ελληνικά, πώς βλέπετε τους Κύπριους- θα θέλατε να έχετε στο σπίτι σας έναν Κύπριο- θα θέλατε να έχετε γείτονα έναν Κύπριο- θα θέλατε να έχετε προϊστάμενο έναν Κύπριο κ.ά παρόμοια, μέχρι και αν πιστεύω ότι έχουμε κοινή πολιτιστική κληρονομιά κ.λπ.» μου μετέφερε.

Ε, τώρα μπορεί όλα αυτά να μην σε βάλουν σε σκέψεις;

«η δημοτική σύμβουλος Οροπεδίου Λασιθίου Ορφανού Φαρσάρη (Μπαλάσκα) Ευαγγελία- Στέλλα του Γεωργίου

 

«η δημοτική σύμβουλος Οροπεδίου Λασιθίου Ορφανού Φαρσάρη (Μπαλάσκα) Ευαγγελία- Στέλλα του Γεωργίου

Ποιον έδειρε η… σύμβουλος;

Μα τι γίνεται στο Οροπέδιο; Η παράταξη του δημάρχου ανακοίνωσε ότι «η δημοτική σύμβουλος Οροπεδίου Λασιθίου Ορφανού Φαρσάρη (Μπαλάσκα) Ευαγγελία- Στέλλα του Γεωργίου, ετέθη ομόφωνα  εκτός της  πλειοψηφούσας παράταξης «Λασιθιώτικο Κάλεσμα –Χθες, Σήμερα, Αύριο» και δρομολογούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες διαγραφής της».

Η παράταξη δεν είπε τίποτα περισσότερο, αλλά η κ.Φαρσάρη αντέδρασε αποκαλύπτοντας πολύ σοβαρά περιστατικά:

«…ο δήμαρχος και μερίδα συμβούλων της παράταξης αγνοούν τον Δημοκρατικό Λόγο και την διαφορετική άποψη, που εξέφραζα, σε ορισμένα θέματα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, με γνώμονα την προκοπή του τόπου μας.

Δεν με ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους, να με διαγράψουν από την παράταξη. Δεν αιτιολόγησαν το σκεπτικό της απόφασής τους, ως όφειλαν. Δεν μου κοινοποίησαν την απόφασή τους, όπως όφειλαν, αλλά ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ. Ακολουθούν πρακτικές, εκτός δημοκρατικής δεοντολογίας. Καταγράφηκαν γεγονότα, που θέτουν ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ.

Προσπάθησαν να φιμώσουν τις διαφορετικές απόψεις μου, να με συκοφαντήσουν, να με δυσφημίσουν, με προπηλάκισαν, μου άσκησαν λεκτική και ψυχολογική βία, με εξύβρισαν και μου κήρυξαν εξοντωτικό πόλεμο.

Δέχθηκα σφοδρές και αήθεις επιθέσεις, που ξεπέρασαν κάθε όριο και παραπέμπουν σε πρακτικές ανομίας, με προφανή στόχο την τρομοκράτησή μου. Μου προκάλεσαν αίσθημα ανασφάλειας, τρόμο και ανησυχία για την σωματική μου ακεραιότητα.

Προσπάθησα να αποχωρήσω, αλλά δημοτικός σύμβουλος μου επιτέθηκε και σωματικά, χωρίς να έχει κανένα δικαιολογημένο, να με καταδιώξει και να στραφεί εναντίον μου. Αφού άσκησα τα νόμιμα δικαιώματά μου, καταμηνύοντας τον, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΜΟΥ, κατηγορώντας με, ότι τον έδειρα. (Πώς είναι δυνατόν, εγώ γυναίκα να δείρω αυτόν, τον σωματώδη ΑΝΔΡΑ;)»!

 

Ο Αμβρόσιος Σκαρβέλης αναλαμβάνει και τη Μονή Τοπλού στη θέση του παραιτηθέντος Φιλοθέου

Ανέλαβε και το μοναστήρι

Σας είχα προϊδεάσει αμέσως μετά τη χειροτονία του σε αρχιμανδρίτη και αφού ανέλαβε τη θέση του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Ο Αμβρόσιος Σκαρβέλης αναλαμβάνει και τη Μονή Τοπλού στη θέση του παραιτηθέντος Φιλοθέου.

Κι αυτό αναφέρεται σε επίσημη πλέον ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τον μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και τον αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα. Αυτό σημαίνει τώρα ότι ο Αμβρόσιος έχει αυξημένα καθήκοντα και θα πρέπει να τρέξει και το θέμα της μεγάλης επένδυσης.

“Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν: Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Ἱεραπύτνης καί Σητείας κ. Κύριλλον, συνοδευόμενον ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀμβροσίου Σκαρβέλη, Πρωτοσυγκέλλου αὐτοῦ, ᾧτινι συνεχάρη πατρικῶς ἐπί τῇ ἀναλήψει τῶν πολυευθύνων διοικητικῶν αὐτοῦ καθηκόντων ὡς νέου Ἡγουμένου τῆς Ἱ. Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Παναγίας Ἀκρωτηριανῆς καί Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Τοπλοῦ Σητείας” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 Το κρητικό μαντήλι που έφτιαξαν οι μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, «Κρητ- Ίκαρο», φόρεσε η υφυπουργός Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός και ο Κρητ-Ίκαρος

Το κρητικό μαντήλι που έφτιαξαν οι μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, «Κρητ- Ίκαρο», φόρεσε η υφυπουργός Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός επισκέφτηκε το περίπτερο του σχολείου που συμμετείχε στην εμπορική έκθεση που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement  Greece την περασμένη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το σχολείο συμμετείχε με δύο εικονικές επιχειρήσεις, τις κρητικές χαζιρομπουκιές και τον Κρητ-Ίκαρο.

 

ο Ηρακλειώτης Δημόκριτος Ζερβάκης αναλαμβάνει τη διοίκηση της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Ένας άξιος αξωματικός

Προσωπικότητα, γνώση  και μόρφωση συνδυάζει ο Ηρακλειώτης Δημόκριτος Ζερβάκης που… ανακαλείται ουσιαστικά στο στράτευμα, αφού αναλαμβάνει τη διοίκηση της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Ο ίδιος είναι γνώριμος στην Εθνική Φρουρά όπου είχε υπηρετήσει ως επιτελάρχης, ξέρει πρόσωπα και πράγματα και κυρίως το επιχειρησιακό περιβάλλον της νήσου που καλείται να προασπίσει. Διαδέχεται τον αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος άφησε εποχή όλο αυτό το διάστημα στην Κύπρο. Ο αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Παρακολούθησε όλα τα σχολεία του Πυροβολικού, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι απόφοιτος, επίσης, του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ.

Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MASTER OF ARTS) του Πανεπιστημίου HULL του Ηνωμένου Βασιλείου στις Στρατηγικές Σπουδές. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες Πυροβολικού από όλες τις θέσεις, ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ.

Επίσης έχει υπηρετήσει ως παρατηρητής και επιτελής στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNIKOM) σε ΚΟΥΒΕΪΤ–ΙΡΑΚ και ως επιτελής στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ήταν τοποθετημένος κατά τη διάρκειά της επί ένα έτος ελληνικής προεδρίας, σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Aσφάλειας και Άμυνας.

Ανέλαβε τη συγκρότηση και τη διοίκηση της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) καθώς και τη διοίκηση της 156 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού PzH-2000, διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του αρχηγού ΓΕΣ επιτελής και επί διετία διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του επιτελάρχη του ΓΕΕΦ, ήταν διοικητής της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Χίος». Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

 

@patris
Μου έστειλαν από το taxisnet οδηγίες για τον κοροναϊό. Σαν να μου λένε “κοίτα μην αρρωστήσεις και χάσουμε καμιά δόση”.
Stavros

 

Τους καλούν εθελοντικά Τι εποχές ζούμε!

Κάλεσμα σε εθελοντές Ειδικών δυνάμεων που θα μεταβούν για 10 μέρες στα σύνορα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στρατό, απηύθυνε μέσω των social media η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της μεγάλης διάθεσης προσφοράς των Κρητικών είναι ότι ανάμεσα στους εθελοντές που δήλωσαν ότι θέλουν να μεταβούν στην ελληνική μεθόριο βρίσκονται και γυναίκες.

Εξάλλου, μήνυμα συμπαράστασης σε όσους φυλάνε τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο στέλνουν από την Κρήτη οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης.

Σε ανάρτησή της η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης τονίζει: “Είμαστε στη διάθεση του Αρχηγείου μας για οτιδήποτε χρειαστεί” και συνεχίζει:

“Η ένωση μας, και όπως πιστεύουμε ακράδαντα και όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις, στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την πολύ μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας μας να προφυλάξει τα σύνορά της.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Είμαστε στη διάθεση του Αρχηγείου μας για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο Έβρος είναι και δικά μας σύνορα”.

 

«Έφυγε» ξαφνικά

«Έφυγε» ξαφνικά  το ιστορικό στέλεχος της Νεολαίας του κόμματος Κώστας Παπαδημητρίου. Στο πένθος βυθίστηκε το ΠΑΣΟΚ, καθώς το βράδυ της Κυριακής έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της Νεολαίας του κόμματος Κώστας Παπαδημητρίου.

Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ένα από τα ενεργά στελέχη της ΠΑΣΠ, ενώ ήταν και γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Στο δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είχε εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Τι να πεις; Ενας καλός φίλος, ένας άνθρωπος, με θαρρος και άποψη, ένας μαχητής της παράταξης “έφυγε” πολύ πολύ νωρίς. Θα λείψεις σε όλους μας και στην Αργολίδα που τόσο αγάπησες. Τι να πεις; Καλό ταξίδι Κώστα» έγραψε στο Facebook ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

 

 

Έφτιαξαν... κόλλυβα  για να θρηνήσουν την απώλεια όχι της Αποκριάς αλλά της... απαγόρευσής της! 

Του έφτιαξαν κόλλυβα!

Τέτοιες μέρες θα… ξεφάντωναν. Γι’ αυτό και δεν άντεξαν την απαγόρευση.

Με έναν έξυπνο τρόπο πάντως θέλησαν να… πικάρουν την απαγόρευση της παρέλασης και των επίσημων καρναβαλικών εκδηλώσεων μασκαράδες στο Ρέθυμνο!

Έφτιαξαν… κόλλυβα  για να θρηνήσουν την απώλεια όχι της Αποκριάς αλλά της… απαγόρευσής της!

Διότι, ούτε ο κοροναϊός, ούτε κανείς μπόρεσε να “σκοτώσει” το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, όπως είπαν, και του… χρόνου επιστρέφει δριμύτερο.

 

Στέλνουν και τρόφιμα

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού ετοιμάζεται να στείλει τρόφιμα για στρατεύσιμους, αστυνομικούς, συνοριοφύλακες στον Έβρο.

Συγκεκριμένα ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς μια νταλίκα με νερό ZARO’S, κηπευτικά και τρόφιμα και τα οποία αναμένεται να ταξιδέψουν για τα σύνορα.

Αναμένεται η νταλίκα να ταξιδέψει απόψε.

 

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε χθες να δώσει το χέρι του στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που η επιδημία του νέου κοροναϊού εξαπλώνεται στη χώρα

Άσε τις χειραψίες

Είμαστε τώρα για… χειραψίες; Άσ’ το καλύτερα!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε χθες να δώσει το χέρι του στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που η επιδημία του νέου κοροναϊού εξαπλώνεται στη χώρα, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 150 κρούσματα.

Η καγκελάριος έτεινε το χέρι της στον Χορστ Ζεεχόφερ, κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης για το μεταναστευτικό, όμως ο υπουργός απέφυγε να ανταλλάξει χειραψία μαζί της χαμογελώντας πλατιά. Και οι δύο στη συνέχεια γέλασαν με αυτή την «προφύλαξη».

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας, οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν μεταξύ άλλων να αποφεύγονται οι χειραψίες.

 

Ο αστυνομικός δημήτρης Κουτεντάκης, από τους πιο στενούς συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη παντρέυτηκε με τη Σοφία Αρμενάκη

Σε κλειστό κύκλο ο γάμος

Και να λοιπόν που το αποφάσισαν. Ο αστυνομικός δημήτρης Κουτεντάκης,  που τα τελευταία χρόνια είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς υπηρετεί στη φρουρά του, έχει μια όμορφη σχέση με τη Σοφία Αρμενάκη… Και δεν έμειναν εκεί, αλλά αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου.  Ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο- με κουμπάρους τα ίδια τα παιδιά τους! Να ζήσετε!

 

Τα κόμματα

Που την πάνε τη δουλειά τα κόμματα της χώρας μας; Στις κρίσιμες ώρες πριν συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ κυβερνητικοί κύκλοι έβρισκαν την ευκαιρία να… κάνουν διαρροές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά το ΚΥΣΕΑ έβγαλε ανακοίνωση εναντίον της… κυβέρνησης.

Και η ΝΔ  έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας: «Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας που έχει εξαφανιστεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές; Πετάει χαρταετό;»,

Πραγματικά κατώτεροι των περιστάσεων.

 

Κολλημμένοι

Και οι πολίτες είμαστε καλύτεροι; Από προχθές οι μισοί Έλληνες ρωτάνε πού είναι ο Τσίπρας και οι άλλοι μισοί πού είναι ο Μητσοτάκης. Κολλημμένος λαός, φανατικός, χωρίς να λειτουργεί το νιονιό πια…

 

Ντροπές

«Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και Ευρωπαίος» είπε ο Βαρουφάκης. Βρε λέτε να φύγει από τη χώρα; Λέτε να απαρνηθεί τον μισθό που του δίνει αυτή η… ντροπιαστική χώρα;

 

Πολεοδομία

Πώς γίνεται στο Τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας να δέχονται μια… ανώνυμη καταγγελία για κατασκευή αυθαιρέτου στο κέντρο της πόλης και το πρώτο που κάνουν είναι να… λένε το όνομα του καταγγέλλοντος στον καταγγελλόμενο; Κι όμως γίνεται!

 

Το μέτρημα

Μετά που θα τελειώσει η ιστορία αυτή, να καλέσουμε στην Ελλάδα τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να μας βοηθήσει στα… οικονομικά και το μέτρημα. Ο Σοϊλού χθες είπε ότι έχουν περάσει στην Ελλάδα μέσω της Αδριανούπολης 117.677 πρόσφυγες και μετανάστες! Τέτοια ακρίβεια!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει