Πόλη-φάντασμα θυμίζει το Ηράκλειο

Πόλη – “φάντασμα” θυμίζει πλέον καθημερινά η πόλη του Ηρακλείου, μετά την αναστολή λειτουργίας σε καφετέριες, εστιατόρια, πολυκαταστήματα και μπαρ.

Οι ελάχιστες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές στην πόλη, στην ουσία υπολειτουργούν, αφού η κεντρική οδηγία της κυβέρνησης για να «Μείνουμε στο σπίτι» έχει εφαρμογή σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι υφιστάμενες συνθήκες, δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που σκέφτονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους αφού το κόστος του να τις διατηρήσουν ανοικτές είναι πλέον μεγαλύτερο από το να παραμείνουν κλειστές.

Ήδη έχουν υπάρξει πανελλαδικά αιτήματα για απόφαση αναστολής και άλλων εμπορικών κλάδων, με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση της χρυσής τομής.

Κλάδοι όπως για παράδειγμα οι χρυσοχόοι, βρίσκονται σε απόγνωση, αφού από τη μία πλευρά καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε ένα περιβάλλον «εχθρικό» και σε μια άδεια αγορά, ενώ από την άλλη έχουν να αντιμετωπίσουν και τις διεθνείς τιμές του χρυσού, οι οποίες παίρνουν την ανιούσα.

ΗράκλειοΚάτω από αυτές τις συνθήκες το εμπορικό περιβάλλον γίνεται αρκετά δύσκολο, ενώ η αβεβαιότητα είναι πλέον καθολική.

Την ίδια στιγμή, στην αντίπερα όχθη, σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί τη μαζική προσέλευση κοινού.

Από σήμερα, η είσοδος των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ θα γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο, ενώ υπάλληλοι security θα ελέγχουν τον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα καταστήματος, που δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ένα άτομα ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα.

Στο μεταξύ, διευθυντές τοπικών σούπερ μάρκετ, τονίζουν πως αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά, τη στιγμή μάλιστα που οι υπάλληλοι τροφοδοσίας, εργάζονταν έως και τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή, προκειμένου να μπορέσουν να εφοδιάσουν επαρκώς όλα τα ράφια και να μην υπάρχει πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, διευκρινίζεται πως δεν τίθεται θέμα τροφοδοσίας των σούπερ μάρκετ, αφού η επάρκεια σε προϊόντα είναι πολύ μεγάλη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει