ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Οι ακολουθίες στην… οθόνη σας!

Από τις ενδιαφέρουσες η πρωτοβουλία που πήρε η Περιφέρεια Κρήτης αυτή την περίοδο, πέραν της συνεχούς υποστήριξης της ΥΠΕ και των νοσοκομείων,  με το να βοηθήσει για τη  μετάδοση των Aκολουθιών από τέσσερα ιστορικά μοναστήρια της Κρήτης.

Σε συνεννόηση με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και Ιερές Μητροπόλεις μεταδίδονται μέσω live-streaming  σε όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και τον κόσμο, από χθες Μεγάλη Τετάρτη και μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, οι Ιερές Ακολουθίες του Νιπτήρος, της Σταύρωσης, του Επιταφίου και της Ανάστασης.

Με απευθείας συνδέσεις που αναμένεται να παρακολουθήσουν και οι απόδημοι Κρητικοί ανά τον κόσμο, οι εικόνες από τα μοναστήρια της Κρήτης θα φτάσουν σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας, το μήνυμα του περάσματος προς την Ανάσταση και την ελπίδα.

Οι μεταδόσεις θα γίνουν μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας Κρήτης στο Youtube και μπορούν να αναμεταδοθούν ελευθέρα από τα Μ.Μ.Ε.

Πρόγραμμα Μεταδόσεων

  • Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, στις 19:00, η Ακολουθία των Αχράντων Παθών και της Σταύρωσης από την Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας. (https://youtu.be/NIuBhlCJHBQ)
  • Αύριο Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου, στις 19:30, η Ακολουθία του Επιταφίου από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων στα Χανιά. (https://youtu.be/tQdn1f20LWU)
  • Το Μεγάλο Σάββατο, στις 23:00, η Τελετή της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία, από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη. (https://youtu.be/JrxiEZJJywg).

 

πολεμικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχουΑνησύχησαν με τον θόρυβο

Σε πολεμικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου αποδίδεται από την έρευνα των Αρχών ο δυνατός θόρυβος που ακούστηκε χθες το μεσημέρι σε πολλές περιοχές του νομού Ηρακλείου αλλά και του Λασιθίου.

Αν και οι κάτοικοι έκαναν λόγο για έναν πρωτόγνωρο θόρυβο, ωστόσο και στο παρελθόν έχει σημειωθεί κάτι αντίστοιχο. Ο εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε εντονότερα στο Αρκαλοχώρι, το Καστέλλι, το Θραψανό ακόμη και στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνικό αεροσκάφος νοτίως της Κρήτης είχε εμπλοκή με τουρκικά αεροσκάφη και κάποια στιγμή ξεπέρασε την ταχύτητα του ήχου, με αποτέλεσμα να προκληθεί η εκκωφαντική αυτή βοή.

 

250 προσωπίδες ατομικής προστασίας τύπου face shield κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν χθες από το Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής, του Ελληνικού Μεσογειακού ΠανεπιστημίουΣυνεχίζεται η προσφορά

Επιπλέον 250 προσωπίδες ατομικής προστασίας τύπου face shield κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν χθες από το Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου ανέλαβε να προμηθεύσει το Εργαστήριο με τα υλικά τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου παρέλαβαν χθες τις 250 προσωπίδες από τον διευθυντή του Εργαστηρίου, καθηγητή Νεκτάριο Βιδάκη, και τον επίκουρο καθηγητή Μάρκο Πετούση, τις οποίες θα διαθέσουν στο δημόσιο σύστημα υγείας του Νομού ως κοινωνική προσφορά του Συλλόγου.

 

 

επικίνδυνα ετοιμόρροπο το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Μηνά, έναντι παλαιού κτηρίου ΙΚΑΤο βλέπει κανείς;

Το κτήριο βρίσκεται στην οδό Αγίου Μηνά, έναντι παλαιού κτηρίου ΙΚΑ.

Είναι επικίνδυνα ετοιμόρροπο, παρά τα πρόχειρα μέτρα που φαίνεται να έχουν ληφθεί. Ο Δήμος μάλλον έχει εξαντλήσει τη δικαιοδοσία του. Υπάρχουν πινακίδες «ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ».

Όμως, αυτό δεν προστατεύει τους διερχόμενους σε περίπτωση κατάρρευσης. Ποιος είναι ο επόμενος αρμόδιος; Και ποιος θα είναι ο υπεύθυνος σε περίπτωση θυμάτων;

Το βέβαιο είναι ότι με τον πρώτο σεισμό θα καταρρεύσει.

Ο Άγιος Μηνάς να βοηθήσει να μην βρίσκονται κοντά περαστικοί!

“Έφυγε” ο παπα-Ευάγγελος Ξενικάκης

“Έφυγε” ο παπα-Ευάγγελος

Στον οικισμό Λουτράκι του Ηρακλείου έγινε χθες η κηδεία και η ταφή του ιερέα Ευάγγελου Ξενικάκη, που εκοιμήθη πρόωρα, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσοι τον γνώριζαν, μα και το ποίμνιό του στη Νέα Σμύρνη της Αττικής, όπου διακονούσε τα τελευταία χρόνια.

Χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο και επιτέλεσε εφημέριος στην Αυγενική για 20 χρόνια!

Ο εκλιπών άφησε το στίγμα του απ’ όπου και αν πέρασε, καθώς και μια άξια οικογένεια με πέντε παιδιά.

 

 

 

@patris
Μεγάλη Πέμπτη, ο Χριστός ευρέθη
Μεγάλη Παρασκευή, ο Χριστός στο καρφί
Μεγάλο Σαββάτο, ο Χριστός στον τάφο
…Κυριακή, συλλήψεις για τ’αρνί
Grafistas

 

Δημοφιλέστερος ο Τσιόδρας

Ακόμα μια δημοσκόπηση εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού πραγματοποιήθηκε. Αυτή τη φορά από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, η ΝΔ προηγείται με 23 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (43,6 έναντι 20,3%) και όλα τα άλλα κόμματα ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ κλπ είναι κάτω από το 6%.

Φαίνεταί ότι οι πολίτες έχουν πειθαρχήσει στα περιοριστικά μέτρα, όμως υπάρχει ένα μικρό ποσοστό απείθαρχων, ενώ όπως φαίνεται, αυτή τη στιγμή δημοφιλέστερος Έλληνας είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι τηλεθεατές κρέμονται από τα χείλη του καθημερινά στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Το 66,7% των ερωτηθέντων παρακολουθούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 18.00 σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την παρακολουθεί ποτέ.

Ποια είναι όμως η άποψη του κοινού για τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά; Αναφορικά με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το 94,6% των ερωτηθέντων απάντησαν πως έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη.

Επίσης το 84,3% των ερωτηθέντων έχουν θετική άποψη ή μάλλον θετική για τον Νίκο Χαρδαλιά.

 

Φωτογραφία του υπουργού Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν με άλλους 13 συναδέλφους του μέσα σε ασανσέρ έχει προκαλέσει σάλο στο Twitter.

Όλοι μαζί στο ασανσέρ!

Φωτογραφία του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν με άλλους 13 συναδέλφους του μέσα σε ασανσέρ έχει προκαλέσει σάλο στο Twitter.

Οι χρήστες επικρίνουν τους πολίτες για την αδιαφορία τους να τηρήσουν της ελάχιστη απόσταση που προβλέπεται λόγω κορωναϊού κατά την επίσκεψή τους σε κλινική.

Ενώ η ελάχιστη απόσταση είναι από τα βασικά μέτρα για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κοροναϊού, ήταν ο ίδιος ο Γενς Σπαν που μπήκε στο ασανσέρ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Γκίσεν μαζί με τον διευθυντή της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής.

Βέβαια, όλοι φορούσαν μάσκα, αλλά, όπως τονίζουν συνεχώς οι ειδικοί, αυτό δεν αρκεί για την 100% προστασία μας.

Η σχετική φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την ειρωνεία και την αγανάκτηση των χρηστών των social media. Άλλοι θεώρησαν ότι είναι ένα αστείο, ένα φωτομοντάζ και άλλοι απαίτησαν να πληρώσουν όλοι το σχετικό πρόστιμο.

Χρήστης του Twitter έγραψε μάλιστα ειρωνικά: «Ωραίο το παράδειγμά σας», ενώ άλλος «Αγαπητέ κύριε Σπαν, την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί του ασανσέρ».

Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε βέβαια αργότερα στη συνέντευξη Τύπου να δικαιολογηθεί, χωρίς όμως επιτυχία. Και τώρα όλοι αναρωτιούνται: μα, γιατί δεν είπε κανένας τίποτα μέσα στο ασανσέρ;

 

 

Του έβγαλαν τραγούδι!

Η καραντίνα δείχνει να έχει εμπνεύσει αρκετό κόσμο, ο οποίος αναγκαστικά περνάει πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.

Η Κερκύρα και ο Νίκος, εμπνεόμενοι από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά και τις τελευταίες συστάσεις για το Πάσχα… διασκεύασαν το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Στου παιδιού μου τη χαρά» με έναν μοναδικό τρόπο.

«Ρώτησα τον Χαρδαλιά που να κάνω πασχαλιά… και μου είπε μείνε σπίτι, που κυκλοφορεί η γρίπη και θα βγεις ξανά την Τρίτη» λέει το τραγούδι.

 

Τα 54α γεννέθλιά της γιόρτασε η  σύζυγος του Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη η οποία μοιράστηκε μια τρυφερή οικογενειακή στιγμή με τους φίλους της στο Instagram.

Αγνώριστος ο Κώστας

Τα 54α γεννέθλιά της γιόρτασε η  σύζυγος του Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη η οποία μοιράστηκε μια τρυφερή οικογενειακή στιγμή με τους φίλους της στο Instagram.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού  γιόρτασε τα γενέθλιά της στο σπίτι, έχοντας δίπλα της εκτός από τον σύζυγό  της και τα παιδιά τους, Αλίκη και Αλέξανδρο.

«Ευτυχία είναι να γιορτάζεις με τους πιο αγαπημένους ανθρώπους της ζωής σου δίπλα σου, γράφει η κυρία Παζαϊτη στη λεζάντα που συνοδεύει την οικογενειακή φωτογραφία.

Μάλιστα η τούρτα που επέλεξε η Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή είχε το μήνυμα του Υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι».

Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται εμφανώς αδυνατισμένος, με casual ριγέ t-shirt και έχοντας αφήσει γένια, ενώ τα δίδυμα που  έχουν μεγαλώσει είναι ήδη 17 ετών.

 

 

 

Τηλεδιάσκεψη είχε από το σπίτι της με τα μέλη της εππιτροπής Ελλάδα 2021 η Γιάννα Αγγελοπούλου

 Συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης

Τηλεδιάσκεψη είχε από το σπίτι της με τα μέλη της εππιτροπής Ελλάδα 2021 η Γιάννα Αγγελοπούλου

«Επαναπροσδιορισμός των στόχων μας, αισιοδοξία και δουλειά. Αυτό είναι το συμπέρασμα της τριήμερης Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, θα τα τιμήσουμε με δράσεις που θα ανοίξουν παράθυρο στο μέλλον» όπως έγραψε η ίδια.

 

Το  μεγαλύτερο κατάστημα Hermes στην πόλη Guangzhou της Κίνας έκανε τζίρο ύψους 2,7 εκατ. δολαρίων την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του μετά την καραντίνα στη χώρα

Τζίροι εκατομμυρίων!

Τελικά είναι να μην τους λύσεις και τους Κινέζους. Το  μεγαλύτερο κατάστημα Hermes στην πόλη Guangzhou της Κίνας έκανε τζίρο ύψους 2,7 εκατ. δολαρίων την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του μετά την καραντίνα στη χώρα, το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την WWD, το ποσό αυτό θεωρείται ο υψηλότερος τζίρος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα σε κατάστημα της Κίνας και αποτελεί  ελπίδα για τα πολυτελή brands ότι η οικονομική ανάκαμψη στη χώρα θα μπορούσε να έρθει  τους επόμενους μήνες.

Συμπληρώνει ακόμη ότι, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως για να επαληθεύσει τα στοιχεία, αρκετοί αγοραστές επιβεβαίωσαν τις αγορές αυτές. Το  συγκεκριμένο κατάστημα εκτείνεται σε 500 τ.μ και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της επαρχίας Guangdong, η οποία αποτελεί μία από τις πιο εύπορες περιοχή της Κίνας.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, οι πελάτες αγόρασαν κατά κύριο λόγο παπούτσια, δερμάτινα είδη όπως πορτοφόλια και αξεσουάρ. Μια πελάτισσα ανέφερε ότι δαπάνησε 142.124 δολάρια κατάστημα εκείνη την ημέρα. Οι αγορές της, σύμφωνα με την ίδια, περιελάμβαναν και μια σπάνια τσάντα Birkin, εκτός από τα ρούχα και τα παπούτσια.

 

Πλήρης ημερών

Πέθανε σε ηλικία 102 χρονών στις ΗΠΑ ο Γιώργης Τζίτζικας ή Μπαχρής από το Απάνω Μέρος Ρεθύμνου. Ήταν ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μεγάλη προσωπικότητα για τους Έλληνες της Αμερικής. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης.

 

Τι διαφημίζουν;

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο πρώην βουλευτής Μάνος Φραγκιαδουλάκης. Εμφανώς εξοργισμένος. «Δεν μπορώ τέτοια εποχή που δοκιμάζεται η Ελλάδα, με τέτοια πίεση, να βλέπω κανάλια να διαφημίζουν τουρκικά σήριαλ. Να διαφημίζουν ως… ήρεμη δύναμη την Τουρκία!

Είμαι εξοργισμένος»! Και δεν έχει άδικο…

 

Ο Δημήτρης

Ράγισε καρδιές ο αιφνίδιος θάνατος του Δημήτρη Κορνάρου, ενός ανθρώπου που το πέρασμά του από τον μάταιο τούτο κόσμο συνδέθηκε με την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά και τον ακτιβισμό, καθώς διαπνεόταν από τις υψηλές πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της στήριξης των αδυνάτων. Ήταν άνθρωπος συγκροτημένος, με βαθύτερη ανθρώπινη καλλιέργεια, με ευαισθησίες, και λάτρης της φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς της Κρήτης. Η «Π» εύχεται βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Πόλεμος

Κανονικός πόλεμος πλέον με τους Αμερικανούς. Η Κίνα συνεχίζει να αρνείται να παράσχει πληροφορίες που σχετίζονται με τον κοροναϊό, αναγκαίες για την παγκόσμια αντιμετώπισή του, υποστήριξε χθες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, καλώντας το Πεκίνο να κοινοποιήσει τα δεδομένα του.

“Ξεκάθαρα, οι Κινέζοι θα μπορούσαν να είχαν λειτουργήσει με μεγαλύτερη διαφάνεια νωρίτερα και να είχαν κοινοποιήσει πολύ περισσότερα στοιχεία. Θα είχαμε μια καλύτερη κατανόηση αυτού του ιού και πώς θα μπορούσαμε να τον αντιμετωπίσουμε”τόνισε ο Έσπερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

“Ακόμη και σήμερα, παρατηρούμε ότι αποκρύπτουν πληροφορίες, οπότε πιστεύω ότι χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα και να συνεχίσουμε να τους πιέζουμε να τις κοινοποιήσουν”.

 

Παράταση

Σε παράταση του lockdown αναμένεται να προχωρήσει η Γερμανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα επεκταθεί για ακόμη δύο εβδομάδες, μέχρι τις 3 Μαΐου, σύμφωνα με το σχέδιο πρότασης που συμφωνήθηκε μεταξύ της καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ και των διοικητών των 16 κρατών της χώρας που είδε.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν το άνοιγμα των σχολείων σταδιακά από τις 4 Μαΐου, με προτεραιότητα στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα κέντρα παιδικής μέριμνας θα παραμείνουν κλειστά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει