ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ: Η πανδημία καθυστερεί τον ανισόπεδο κόμβο

Ένα από τα πολύ σημαντικά οδικά έργα για την περιοχή της «Πεδιάδας» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, φαίνεται ότι έχει πέσει θύμα του κοροναϊου, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση του να μετατίθεται χρονικά λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Πρόκειται για τον ανισόπεδο κόμβο  του Αρκαλοχωρίου ο οποίος το τελευταίο διάστημα προχωρούσε κανονικά, ωστόσο λόγω των έκτακτων συνθηκών, αλλά και των περιορισμών που επέβαλε ο κοροναϊός φαίνεται πως θα έχει κάποιες μικρές καθυστερήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ήδη αποκαλύψει η «Π» από τον Ιανουάριο, το έργο βρίσκονταν σε τροχιά εξέλιξης, με τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας να υλοποιούν τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες, προκειμένου να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εισόδου προς το Αρκαλοχώρι από τη νέα οδό για να εκτελέσουν το έργο του ανισόπεδου κόμβου.

Ο αποκλεισμός είχε καθυστερήσει ωστόσο αρχικά, καθώς τα συνεργεία της Περιφέρειας ανέμεναν να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να σταματήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις, με τον προσδιορισμό έναρξης των εργασιών να υπολογίζονταν για τον Μάρτιο.

Το συγκεκριμένο θέμα και η παράταση ισχύος της  κυκλοφοριακής ρύθμισης για την εκτροπή της κυκλοφορίας της Επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Βιάννου στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Αλαγνίου έως τον οικισμό Αρκαλοχωρίου μέσω της παλαιάς επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Βιάννου αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι από τη χρονική στιγμή που θα διακοπεί η κίνηση για να αρχίσει το έργο του ανισόπεδου κόμβου, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από την παλιά χάραξη, από το ύψος του Αλαγνίου έως και το ύψος του Αρκαλοχωρίου. Όπως ήδη έχει ενημερώσει η «Π», από τους υπολογισμούς των αρμόδιων μηχανικών υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό για διάστημα περίπου έξι μηνών κι αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που έχει ήδη πραγματοποιηθεί η βελτίωση της παλαιάς οδού από το Αλάγνι ως το Αρκαλοχώρι κι έχουν προχωρήσει και όλες οι απαραίτητες διαγραμμίσεις.

Ακόμα όμως και μετά την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου, το έργο δεν προβλέπεται να παραδοθεί άμεσα, αφού εκτός από αυτό, απομένουν δύο ακόμα μεγάλα τεχνικά έργα. Πρόκειται για μία προτεταμένη γέφυρα και για μία ακόμα μεγάλη κάτω διάβαση.

Παρ’ όλα αυτά, οι αρμόδιοι μηχανικοί εκτιμούν ότι το έργο θα μπορέσει να παραδοθεί πλήρες στις αρχές του 2021, δεδομένων και των μεγάλων τεχνικών δυσκολιών που υπάρχουν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει