ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Πέντε οι υποψήφιοι

Πέντε είναι συνολικά οι επιστήμονες που υπέβαλαν υποψηφιότητα για τη θέση του νέου διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Η προκήρυξη, που είχε βγει στον “αέρα” από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, έληξε στις 15 Μαΐου. Θα ακολουθήσει η συγκρότηση της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που θα επιλέξει τον νέο διευθυντή.

Υποψήφιοι είναι ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, κ. Αντώνης Μαγουλάς, ο καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Αναστάσιος Τσελεπίδης, ο διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων, κ. Αλέξης Κονίδης, η καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Φανή Σακελλαρίδου, και ο καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Δρόσος Κουτσούμπας.

 

ΠΑΓΝΗ με το νέο μαστογράφο

Νέες υπηρεσίες

Κάθε λόγο έχουν να χαίρονται στο ΠΑΓΝΗ με τα άλματα που κάνουν σιγά σιγά στον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου.

Τώρα με το νέο μαστογράφο, όπως αναφέρει και ο υποδιοικητής Στέλιος Κτενιαδάκης προγραμματίζονται υψηλές υπηρεσίες για τις γυναίκες.

«Μπορούμε πλέον από σήμερα, με τις συνδυασμένες προσπάθειες όλων να ξεκινήσουμε προγραμματισμό ψηφιακών μαστογραφιων.

Ο πρωτοποριακός μαστογραφος σε συνδυασμό με την εξειδίκευση ιατρών και τεχνολογων του Ακτινοδιαγνωστικου Τμήματος προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις γυναίκες της Κρήτης. Προχωράμε» ανέφερε ο Κτενιαδάκης.

 

 

Σε δύο μήνες άλλαξαν όλα

Εδώ που τα λέμε, εάν υπάρχει ένα υπουργός που μπορεί να υπερυφανεύεται είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Και το λέει και ο ίδιος: «Μέσα σε δύο μόνο μήνες το gov.gr απέδειξε ότι το Δημόσιο μπορεί να αλλάξει και οι υπηρεσίες του μπορούν να γίνουν ψηφιακές, γρήγορες και απλές.

Μέσα σε δύο μόνο μήνες το gov.gr απέδειξε ότι το Δημόσιο μπορεί να αλλάξει και οι υπηρεσίες του μπορούν να γίνουν ψηφιακές, γρήγορες και απλές.Όλοι μαζί – κράτος και πολίτες – είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο ψηφιακό άλμα που έχει ανάγκη η χώρα» έγραψε ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής κι έβαλε και τα σχετικά στοιχεία.

 

Μην τον δουν με μάσκα!

Απίστευτος! Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ενίοτε φοράει προστατευτική μάσκα, όταν το απαιτούν οι συνθήκες, πρόσθεσε όμως πως δεν σκοπεύει να το κάνει μπροστά στους δημοσιογράφους, για να μην τους «δώσει την ικανοποίηση» να τον δουν με αυτή.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, στην πολιτεία Μίσιγκαν, όπου περιηγήθηκε σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford που επαναλειτουργεί, εν μέσω της πανδημίας, για να κατασκευάσει μηχανικούς αναπνευστήρες και μέσα ατομικής προστασίας, ο ένοικος του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε γιατί δεν φόραγε μάσκα, όπως τα στελέχη της εταιρείας που τον ξεναγούσαν κατά την περιήγησή του στην εγκατάσταση.

«Φόραγα μία προηγουμένως. Φόραγα μία εκεί πίσω. Αλλά δεν ήθελα να δώσω στους δημοσιογράφους την ικανοποίηση να το δουν», απάντησε σαρκαστικά ο Aμερικανός πρόεδρος.

Λίγο αργότερα, επέδειξε στους δημοσιογράφους τη μάσκα του, χωρίς να τη βάλει. «Μου αρέσει πολύ. Ειλικρινά, νομίζω είμαι πιο ωραίος με τη μάσκα», αστειεύτηκε.

 

με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κρήτης από την σελίδα "The Battle for Heraklion. Crete 1941" δημοσιεύονται φωτογραφίες από εκείνη την εποχή με τις τοποθεσίες όπως είναι σήμερα!

με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κρήτης από την σελίδα "The Battle for Heraklion. Crete 1941" δημοσιεύονται φωτογραφίες από εκείνη την εποχή με τις τοποθεσίες όπως είναι σήμερα!

Το τότε και το σήμερα

Ωραία ιδέα με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κρήτης από την σελίδα “The Battle for Heraklion. Crete 1941” να δημοσιεύονται φωτογραφίες από εκείνη την εποχή με τις τοποθεσίες όπως είναι σήμερα!

 

η δημοσίευση στο Facebook του πατέρα Χαράλαμπου Κοπανάκη, ιερέα στο χωριό Σοκαράς του Δήμου Γόρτυνας που υποστηρίζει ότι οι ασθένειες μπορούν να μεταδίδονται μία χαρά μέσω της Θείας Κοινωνίας

Ο ιερέας για τη Θεία Κοινωνία

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσίευση στο Facebook του πατέρα Χαράλαμπου Κοπανάκη, ιερέα στο χωριό Σοκαράς του Δήμου Γόρτυνας. Παρότι ιερέας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εν λόγω παπάς δεν έχει ακριβώς μία άποψη – αμβροσία για τον Αμβρόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοπανάκης υποστηρίζει ότι οι ασθένειες μπορούν να μεταδίδονται μία χαρά μέσω της Θείας Κοινωνίας και ότι η χρήση του ενός μοναδικού κουταλιού έγινε σε παλαιότερες εποχές για πρακτικούς λόγους, κι όχι γιατί είναι αγιασμένα και προστατεύει τους πιστούς.

Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο παραλληλισμός με το θεσμό του διαζυγίου: Σύμφωνα με τον ιερέα, το να περιμένει κανείς ότι η μετάληψη δεν μεταδίδει ασθένειες είναι σαν να περιμένει κανείς ότι ένας εκκλησιαστικός γάμος δεν οδηγεί ποτέ σε διαζύγιο.

Μια τέτοια πεποίθηση μάλιστα δεν είναι απλώς λάθος, αλλά υβριστική.

@patris
Μπορει να χάσαμε 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους στον Έβρο, αλλά θα βάλουμε τους Τούρκους να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!
Aniothos

 

Έσοδα… μηδέν

“Βουτιά”, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω πανδημίας, είχαμε στα έσοδα από τον τουρισμό τον μήνα Μάρτιο που μειώθηκαν κατά  71%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2020 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 71,0% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Και αυτό καθώς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση διαμορφώθηκε στους 411.000 ταξιδιώτες, μειωμένη κατά 46,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 5,6% και διαμορφώθηκε στο 1,8828 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 1,936 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων μειώθηκε κατά 8,2%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 1,2%.

Κατά την επισκοπούμενη περίοδο η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ- 27 διαμορφώθηκε στους 901.000 ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας πτώση κατά 3,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27 μειώθηκε κατά 7,9% και διαμορφώθηκε στους927.000 ταξιδιώτες.

 

 

Ο Στέλιος Καρακούδης, ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου πλέον είναι και πτυχιούχος του τμήματος Υπολογιστών του Πανεπιστημίου ΚρήτηςΚαι πτυχιούχος υπολογιστών

Ο Στέλιος Καρακούδης, ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου ,είναι γνωστό σε όσους τον ξέρουν ότι είναι ένας αξιωματικός με ήθος και πάντα πρόθυμος να σταθεί στο πλευρό του πολίτη.

Με ιδέες για μια σύγχρονη αστυνομία  έχει ξεχωρίσει για την επάρκειά του από όποιο πόστο κι αν πέρασε, ενώ διακρίνεται και για τη συνδικαλιστική του δράση ως πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί.

Πλέον είναι και πτυχιούχος του τμήματος Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η «Π» τού εύχεται κάθε καλό στους νέους δρόμους που του ανοίγονται και να μην ξεχνάμε αυτό που κάποτε είχε ανακοινωθεί αλλά δυστυχώς δεν έγινε πράξη. Τη δημιουργία τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και στο νησί.

 

Πέντε φορές πάνω;

ο πρώην υπουργός Μιχάλης ΚαρχιμάκηςΜια… ενδιαφέρουσα ιστορία η οποία διαδραματίζεται γύρω από την δημιουργία της πασίγνωστης πλέον δομής φιλοξενίας μεταναστών της Μαλακάσας καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης.

Όπως λέει έγινε μια πρώτη εκτίμηση για την κατασκευή του έργου από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ή εν συντομία ΔΟΜ που έχει την ευθύνη για την ένταξη του μεταναστευτικού πληθυσμού στις χώρες υποδοχής.

Οι πληροφορίες λένε πως ο ΔΟΜ εκτιμά το κόστος κατασκευής της δομής φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων στη Μαλακάσα, σε 700.000 ευρώ.

Η πολίτικη ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης, εκμεταλλευόμενη την απόλυτη ελευθερία που της παρέχει η απόφαση του Υπουργού της περί απορρήτου χαρακτήρα των σχετικών συμβάσεων, το αναθέτει απ’ ευθείας, σε ανάδοχο, χωρίς διαγωνισμό σε τρεις ημέρες με 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με κόστος δηλαδή πενταπλάσιο από αυτό που φέρεται να εκτίμησε ο αρμόδιος Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Τι γίνεται, ρε παιδιά;

 

Ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Κίνηση συμφιλίωσης

Νά’τα τα ωραία! Η πρώτη κίνηση για τη… συμφιλίωση ανάμεσα στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τον Γιάννη Πρετεντέρη έγινε χθες αφού την προηγούμενη ο δημοσιογράφος σχολίασε την απουσία της  Φώφης Γεννηματά από την στη Βουλή, με τρόπο που, η Χαριλάου Τρικούπη θεώρησε τουλάχιστον ατυχή και γι’ αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την ίδια την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, όσο και από στελέχη του χώρου.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης φιλοξένησε στο ραδιοόφωνο τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και η συζήτηση πήγε κυρίως στο συγκεκριμένο θέμα, με το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής να καλεί τον δημοσιογράφο να ζητήσει μία «δημόσια συγνώμη, όταν νιώσετε έτοιμος», όπως είπε.

Ο δημοσιογράφος και παραγωγός του ΘΕΜΑ 104.6 ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει την κυρία Γεννηματά και εξέφρασε μάλλον έκπληξη για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι νιώθει αδικία έτσι όπως αντιμετωπίστηκε. Ο κ. Κεγκέρογλου ανέλυσε σε ιδιαίτερα συναισθηματικό τόνο, γιατί η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.

 

Στο μνημόσυνο του πατέρα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣτο μνημόσυνο του πατέρα του

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια ε; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στα Χανιά μετά από καιρό είναι η αλήθεια.

Αύριο,  Κυριακή, θα τελεστεί μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Ευκαιρία

Είναι μεγάλη ευκαιρία για την Περιφέρεια Κρήτης να αξιοποιήσει στο έπακρο τα κονδύλια για την τουριστική προβολή. Εντός και εκτός νησιού μια και έχουμε πλέον ανάγκη και τον εγχώριο τουρισμό. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε σε εταιρεία την γενική καμπάνια προβολής της Κρήτης συνολικού ύψους 548.000 ευρώ.

 

Επέστρεψαν!

Απομακρύνθηκαν και επέστρεψαν δριμύτεροι οι Ρομά που έχουν κάνει κατάληψη στο παλιό ξενοδοχείο Ξενία στον Καρτερό. Χθες το πρωί απομακρύνθηκε μια οικογένεια και τη φύλαξη του χώρου ανέλαβε ιδιωτική εταιρία φύλαξης που έβαλε το ΤΑΙΠΕΔ. Λίγες ώρες μετά όμως ομάδα περίπου 20 ατόμων επέστρεψε και ζητούσε να καταλάβει και πάλι τις παλιές εγκαταστάσεις. Αστυνομικοί  και άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι τούς το απαγόρευσαν, όμως οι συγκεντρωμένοι φαίνονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν και πάλι. Ίδωμεν…

 

Αγοραστής

…Το λέω γιατί υπάρχει ήδη σχετική φημολογία με το παλιό ξενοδοχείο ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει βρει αγοραστή. Ένα ισχύει δεν θα μείνουν για πολύ καιρό εκεί οι Ρομά έτσι κι αλλιώς. Το παρακάνανε- είναι αλήθεια.

 

Μας ψηφίζουν

Ελλάδα για διακοπές “ψηφίζουν” και οι Αυστριακοί! Από τις αρχές Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα για τους Αυστριακούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, όπου πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν πάλι για παραθεριστές την 1η Ιουνίου, και από αυτή την ημερομηνία δεν υπάρχουν πλέον κανόνες καραντίνας για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων όταν προσγειώνονται στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε χθεσινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

 

Τα μέτρα

Τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και ο συντονισμός των δράσεων των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κρίση της πανδημίας στον τομέα του τουρισμού θα τεθούν σε συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη  Δευτέρα 25 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.  Στη συζήτηση καλούνται να συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι βουλευτής Ηρακλείου, ο πρόεδρος ΠΕΔ, ο προϊστάμενος της  Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΟΕΒΕΝΗ, Ε.Σ.Η., η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος  Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης   και ο   Σύνδεσμος Επισιτισμού και εστίασης.

 

Το προφίλ

Το πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας έχει τάση βελτίωσης, η οποία διακόπηκε από την έξαρση του κοροναϊού, η οποία «αναμένεται να αποτελέσει ένα προσωρινό σοκ», αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

«Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία αρκετά χρόνια και η κυβέρνηση που εκλέχθηκε τον περασμένο Ιούλιο έκανε ένα θετικό ξεκίνημα με το επικεντρωμένο στις επενδύσεις πρόγραμμα πολιτικής της», δήλωσε η Κάθριν Μιλμπρόνερ, υψηλόβαθμη αντιπρόεδρος του Moody’s και συντάκτης της έκθεσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει