Το φράγμα γεμάτο, αλλά το Ηράκλειο δεν έχει νερό!

Μπορεί ο Μάιος να έφερε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά το φράγμα Αποσελέμη παραμένει γεμάτο με σχεδόν 25 εκατομμύρια κυβικά νερό όπως δείχνουν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του Κώστα Μπριλάκι. Βέβαια το Ηράκλειο έχει πρόβλημα υδροδότησης, αλλά το φράγμα έχει αρκετό νερό, είναι σχεδόν πλήρες.

Από τις φωτογραφίες του  πρανούς  του Υπερχειλιστή   τώρα  που  έχει  τελειώσει   η  απάλυνση  πρανούς φαίνεται πού φτάνει το νερό ενώ και από τις  φωτογραφίες  από  τον ταμιευτήρα  φαίνονται τα πουλιά, όλη η πανίδα πλέον της περιοχής.

Δείτε και   τον   υπερχειλιστή   στο   Χώνος   τώρα,  που   δεν  τρέχει  πια  ο  Ποταμός  Οροπεδίου.  O  ταμιευτήρας  είχε  τη μέρα που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες    συγκεκριμένα   24.232.000  κυβικά  νερό!

Το φράγμα Αποσελέμη παραμένει γεμάτο

Στο μεταξύ, όπως έγραψε χθες η “Π” με υδροφόρες που μεταφέρουν δωρεάν νερό στους κατοίκους των περιοχών που ζουν απερίγραπτες καταστάσεις καθώς οι βρύσες των σπιτιών τους έχουν στεγνώσει, προσπαθεί τώρα η ΔΕΥΑΗ να δώσει λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα ύδρευσης που καλύπτει την περιοχή του Αη Γιάννη, των Βασιλειών, της Φιλοθέης, της Σύλαμου, του Μαραθίτη και όλων των ψηλών σημείων της πόλης που εξακολουθούν να μην υδροδοτούνται επαρκώς. Η ΔΕΥΑΗ  αποδίδει την   έλλειψη νερού στην υπερκατανάλωση, την οποία πυροδότησε ο καύσωνας των τελευταίων ημερών.

Το φράγμα Αποσελέμη παραμένει γεμάτο

Υπό την πίεση των έντονων αντιδράσεων η ΔΕΥΑΗ προχώρησε στη δωρεάν παροχή νερού σε πολίτες με υδροφόρες που προσπαθούν να τροφοδοτήσουν σπίτια,  οι βρύσες των οποίων έχουν στεγνώσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γ. Βουρεξάκη στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης θα εγκριθεί η ανάθεση του έργου της εγκατάστασης ενός αγωγού, που θα ξεκινά από την Ουλαφ Πάλμε, όπου φτάνει το νερό του Αποσελέμη, και από εκεί θα προωθούνται ποσότητες  νερού στη Φορτέτσα.

Αντίστοιχα, μέρος του νερού που φτάνει στη Φορτέτσα θα καλύπτει ενισχυτικά τις αυξημένες ανάγκες του Αγίου Ιωάννη. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται όπως τονίζει και με την ενεργοποίηση μιας μικρής γεώτρησης στις Βασιλειές, και μιας δεύτερης μεγαλύτερης από την οποία εκτιμάται ότι μπορεί να καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό η ζήτηση που υπάρχει στα ψηλά σημεία της πόλης όπου λόγω των υψομετρικών διαφορών υπάρχουν δυσκολίες στην τροφοδοσία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει