ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Οι φωστήρες της ΠΟΕΔΗΝ προκαλούν

Ποιοι ήταν οι φωστήρες της ΠΟΕΔΗΝ που το σκέφτηκαν; Να καταθέσουν αίτημα μοριοδότησης μαθητών, γονείς των οποίων είναι εργαζόμενοι στην υγεία και σε προνοιακές δομές, ενόψει των εξετάσεων, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς; Ήδη γίνεται χαμός μεταξύ των υγειονομικών που βλέπουν ότι τους εκθέτει ανεπανόρθωτα το συνδικαλιστικό τους όργανο!

Eιδικότερα, με ανοικτή επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητάει από τους/τις Υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Παιδείας να μελετήσουν τη δυνατότητα να μοριοδοτηθούν στις Πανελλαδικές τα παιδιά των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, ΕΚΑΒ και Πρόνοια.

Προτείνει δηλαδή η μοριοδότηση για την εισαγωγή των παιδιών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ να ακολουθήσει το παράδειγμα των μαθητών πληγέντων από φυσικές καταστροφές περιοχών- ανήκουστα πράγματα!

 

Έφη Βολανάκη

Προσφέρει το μισθό της

Μπράβο στην Έφη! Προσφέρει στον Δήμο Μαλεβιζίου, αλλά αφιλοκερδώς! Και το ξεκαθαρίζει η Έφη Βολανάκη μαζί με το ευχαριστώ που έστειλε στον δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα.

«Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα για την πρόταση εκλογής μου ως Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ).

Η εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου με τιμά. Η ευθύνη μεγάλη. Στόχος μου να δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να φανώ χρήσιμη και ουσιαστική σε έναν Οργανισμό που καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες του Μαλεβιζίου.

Ευχαριστώ, τέλος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου που με τίμησαν με την ψήφο τους. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι η συνεργασία, η ενότητα και η ομοψυχία για το κοινό καλό.

Στο πλαίσιο αυτό, επιθυμώ η αντιμισθία μου να διατίθεται απευθείας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της δομής ΚΔΑΠμεΑ Μαλεβιζίου. Ευτυχία (Έφη) Βολανάκη».

 

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθό

Τα εύσημα από τον Ξανθό

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός δίνοντας τους συγχαρητήρια για το έργο του στην αντιμετώπιση και ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού.

Κι ενώ ο καθηγητής δέχτηκε σκληρή κριτική και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε με άρθρο του στα “Νέα” να λάβει θέση και να ξεκαθαρίσει πως για τον ίδιο ο κύριος Τσίοδρας είναι πρότυπο αξιόπιστου και αξιοπρεπή επιστήμονα.

«Κάποιοι επέλεξαν, εκ του ασφαλούς θα έλεγα, δηλαδή αφού είχε κριθεί η μάχη και ήταν βέβαιο ότι αποφύγαμε την υγειονομική τραγωδία, να αμφισβητήσουν τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Να τον εγκαλέσουν για ασυνέπεια, αμφισημία, επιστημονική μονομέρεια, ακόμα και για ιδιοτέλεια. Τον δικαιώνει όχι μόνο η επιδημιολογική εικόνα και η πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας που άφησε στη συλλογική μας συνείδηση.

Οσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο παρελθόν ξέραμε. Ελπίζω τώρα, έστω και καθυστερημένα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν…» έγραψε ο πρώην υπουργός

 

  Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Το φωνάζει ο Αποστολάκης

Το φωνάζει καιρό ο Αποστολάκης. «Όσο η δουλειά τους γίνεται με άλλο τρόπο, δεν έχουν λόγο να κάνουν επεισόδιο», τόνισε αναφερόμενος στην Τουρκία ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο, το «κακό» που γίνεται είναι πως φθείρεται η κοινή γνώμη από τις κινήσεις της Άγκυρας και δημιουργούν καταστάσεις «που σιγά σιγά γίνονται μόνιμες».

«Ακούσαμε πρόσφατα στις ειδήσεις και στις ανακοινώσεις για ‘’πτήσεις ρουτίνας’’. Οι πτήσεις παραβιάσεων έγιναν πτήσεις ρουτίνας, αν είναι δυνατόν. Αυτά είναι τα πολύ άσχημα», τόνισε ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά «είμαστε και υποχωρητικοί και διαλλακτικοί γιατί δεν θέλουμε να δημιουργούμε ρήξεις».

Ο ναύαρχος εκτίμησε ότι τον τελευταίο καιρό οι τουρκικές παραβιάσεις έχουν ενταθεί και έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά, καθώς δεν έχουμε ξαναδεί όπως είπε τόσο πολλές υπερπτήσεις πάνω από κύρια νησιά και από σαφές ελληνικό έδαφος.

 

«Να τους ισοπεδώσουμε»

…«Αυτό που έχω ξαναπεί πάρα πολλές φορές είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα κάποιος πρέπει να τους φρενάρει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ενώ συνέχεια λέμε ότι η Τουρκία είναι στριμωγμένη και οικονομικά, φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως βεβαίως και ισχύει η φράση που έχει πει στο παρελθόν ότι αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα θα πρέπει να ισοπεδωθεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει υπόσταση το κράτος, δεν υπάρχει κυριαρχία και Ένοπλες Δυνάμεις. «Βεβαίως πρέπει να ισχύει.

Μα δεν έχεις άλλα περιθώρια. Διαφορετικά δεν υπάρχει υπόσταση κράτους. Δεν υπάρχει κυριαρχία. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν δεν ισχύει αυτό το πράγμα τι κάνουμε; Μπορείτε να μου πείτε γιατί καταπίνουμε τις παραβιάσεις εναέριες και στη θάλασσα; Γιατί δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πόλεμο για ένα θέμα που μπορείς να το διαχειριστείς και διαφορετικά. Αλλά όταν γίνει κατάληψη εδάφους δεν μπορείς να το πεις αλλιώς τι θα πεις; Δεν είναι αυτό που βλέπετε; Πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

 

Την άδεια να γυμνάζεται στους χώρους του Μπάκιγχαμ έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Άσκηση στο παλάτι!

Την άδεια να γυμνάζεται στους χώρους του Μπάκιγχαμ έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που νόσησε από ιό, εθεάθη να μπαίνει στον χώρο του παλατιού μέσω πλαϊνής εισόδου, καθώς έφτασε με ένα θωρακισμένο Range Rover.

Ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίστηκε με μπλε σορτς, κόκκινη μπλούζα και αθλητικά παπούτσια. Οπως αναφέρει η Mirror, ο Τζόνσον θέλει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, καθώς το υπερβολικό βάρος μπορεί να συνέβαλε στα προβλήματα που του δημιούργησε η πνευμονία.

Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να έλαβε άδεια να κάνει χρήση των χώρων του παλατιού, εν μέσω σχολίων για την απόφασή του να γυμνάζεται σε δημόσιους χώρους.

Πηγή από το No10 είπε στη Sun: ««Ασκήθηκε στους χώρους του ανακτόρου του Μπάκιγχαμ. Είναι σημαντικό για αυτόν, όπως όλοι οι άλλοι, να κάνει τακτική άσκηση».

 

@patris
Δεν το νοιάζει να δούμε τώρα και το Χρηματιστήριο στις 6000 μονάδες!
Giannos

 

Συζήτηση με τον Τσιόδρα

«Συζητώντας με…» ονομάζεται ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων που εγκαινιάζει η ελληνική προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, στις 4.00 το απόγευμα, με πρώτο προσκεκλημένο τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, πρόκειται για μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτό στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, όπως ορίζεται, είναι ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις προς τον κ. Τσιόδρα, μπορούν να τις αποστείλουν έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στην ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας της ελληνικής προεδρίας.

 

έρευνα για την διαχείρηση υδάτινων πόρων στην Κρήτη

Μια έρευνα για την Κρήτη

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο έγκριτο διεθνές περιοδικό WATER (https://www.mdpi.com/2073-4441/12/6/1538)  άρθρο με τίτλο «Challenges and Opportunities for Sustainable Management of Water Resources in the island of Crete, Greece» από μια ομάδα Κρητικών επιστημόνων και το γνωστό φιλο-Κρητικό Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Ντέιβς  Γιώργο Τσομπάνογλου. Καλό θα ήταν να το δουν οι αρμόδιοι. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Η πρώτη επίσημη εξόρμηση της προέδρου της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου στην Θράκη

Η πρώτη επίσκεψη της Προέδρου

Ήταν η πρώτη επίσημη εξόρμηση της προέδρου της Δημοκρατίας μετά την εκλογή της. Και δεν έκρυψε τη χαρά της που βρέθηκε στην Θράκη η Αικ. Σακελλαροπούλου: «Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που βρίσκομαι στην Ξάνθη, που την γνωρίζω από παιδί.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Θρακιώτες – χριστιανούς και μουσουλμάνους – για την υπεύθυνη στάση τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.» ανέφερε.

Με γυναίκες που δραστηριοποιούνται στα κοινά της Ξάνθης μάλιστα συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  σε καφέ της παλιάς πόλης.

Μαζί με την κ. Σακελλαροπούλου κάθισαν και αντάλλαξαν απόψεις δύο χριστιανές και τρεις μουσουλμάνες, εκ των οποίων η μία τουρκογενής, η άλλη πομάκα και η τρίτη Ρομά.

 

Μέτωπο κατά των δύο

«Μέτωπα» κατά του Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να περιορίσει τα  social media, αλλά και κατά του Twitter, άνοιξε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε συνέντευξή του στο FOX News.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άνοιξε «πόλεμο» με το Twitter, επειδή έβαλε ειδοποίηση για αναρτήσεις του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «παραπλανητικές» και θα υπογράψει εντός της ημέρας εκτελεστική εντολή σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όπως φαίνεται θα επιβάλει περιορισμούς στη λειτουργία τους.

Σε συνέντευξή του   σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «δεν αποτελεί σωστή αντίδραση» από την πλευρά της κυβέρνησης. «Πρέπει να καταλάβω τι σκοπεύουν να κάνουν, αλλά γενικά μιλώντας, πιστεύω ότι μια κυβέρνηση που επιλέγει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για τη λογοκρισία, δεν μου φαντάζει και η πιο σωστή αντίδραση» είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Ξεκαθάρισε και πάλι ωστόσο, ότι το Facebook έχει διαφορετική πολιτική από το Twitter, λέγοντας ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «δεν πρέπει να είναι οι επιδιαιτητές της αλήθειας» και δε θα έκανε ό,τι έκανε το Twitter με τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

 

Η προγραμματισμένη εκτόξευση, της ιστορικής επανδρωμένης αποστολής της SpaceX με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αύριο πετάει ο Μασκ

Ο καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκτόξευση, της ιστορικής επανδρωμένης αποστολής της SpaceX με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η αντίστροφη μέτρηση σταμάτησε λιγότερο από 17 λεπτά προτού ο πύραυλος SpaceX Falcon 9 εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, μεταφέροντας τον Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλεϊ, τα δύο μέλη του πληρώματος σε μια διαδρομή 19 ωρών με τη νέα κάψουλα Crew Dragon, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η επόμενη προσπάθεια εκτόξευσης ορίστηκε για το αυριο το απόγευμα.

 

το μεγάλο αφιέρωμα της Bild στην Ελλάδα με συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού

Τι είχαμε τραβήξει…

Όσο θυμάμαι τι είχαμε τραβήξει κάποτε από αυτούς!

Και τώρα βλέπω το μεγάλο αφιέρωμα της Bild στην Ελλάδα με συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού και δεν το πιστεύω.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, υμνεί την χώρα μας για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και προτείνει φέτος διακοπές μόνο στην Ελλάδα.

 

Διαδοχή

Δεν το πιστεύω και που το ακούω. Ορισμένοι έχουν ήδη προδιαγράψει τη διαδοχή. Έχουν πλάκα γιατί πραγματικά δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί. Και τις υπόγειες διαδρομές.

 

Νεόπλουτοι

Είπε πολλά χθες ο Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο, προανήγγειλε και 7 νομοσχέδια. Αλλά η φράση για τους… νεόπλουτους όλα τα λεφτά.

 

Τα fake

Χαμός έγινε με τη δήθεν συνάντηση Τσίπρα – Βαρδινογιάννη παρουσία μάλιστα και των συζύγων τους, προκειμένου να συζητήσουν τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς! Και το αναπαρήγαφαν πολλοί και πολύ. Τέτοια συνάντηση όμως, δεν έγινε ποτέ! Η διάψευση δε της συνάντησης έγινε από τον επιχειρηματία σε εξώδικο που απέστειλε σε ΜΜΕ, αλλά το fake… συνεχίστηκε.

 

Το μήνυμα

Πήραν το μήνυμα άραγε; Με την συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο MEGA ασχολούνται εκτενώς τα τουρκικά ΜΜΕ, μέσω της οποίας ο αμερικανός διπλωμάτης στηλίτευσε την προκλητική στάση της Άγκυρας σε θάλασσα και ξηρά

 

Αμπελόφυλλα!

Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στη χώρα! Ναι, όπως διαβάζω, εισάγουμε 5.000 τόνους αμπελόφυλλα τον χρόνο από την Κίνα! Κι έχουν δίκιο όσοι λένε ότι εισάγουμε αμπελόφυλλα και εξάγουμε… αμπελοφιλοσοφίες!

 

Ανησυχία

Το μεγάλο κεφάλαιο που αφορά στη διαχείριση του λιμανιού του Ηρακλείου ανοίγει με παρέμβασή της η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο για Όλους» που ζητά με σχετική εισήγηση  να τεθεί το επίμαχο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Στη σχετική εισήγηση ξεκαθαρίζει ότι τάσσεται κατά της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών» της Ο.Λ.Η. Α.Ε, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια απόφαση που  οδηγεί στην πλήρη απώλεια του ελέγχου του λιμανιού και της διαχείρισής του από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά κυρίως και από την τοπική κοινωνία.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει