Στην Γ’ Εθνική ο Αλμυρός

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕ 16 ΟΜΑΔΕΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ

Την άνοδο στη Γ’ Εθνική πανηγυρίζουν από χθες Αλμυρός,  Παλαιόχωρα,  Άρης Ρεθύμνου, και Αναγέννηση Ιεράπετρας καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε την άνοδο και των δευτεραθλητών των τεσσάρων Ε.Π.Σ. της Κρήτης. Ο Κρητικός όμιλος της Γ’ Εθνικής τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αποτελείται από 16 ομάδες.

Κάτι που σημαίνει ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα (συνεπώς παραμένει και ο ουραγός Ρεθυμνιακός) και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων Ε.Π.Σ. (κάτι που ήταν αναμενόμενο από τις Κρητικές ομάδες).

Εξάλλου η ΕΠΟ αποφάσισε να τροποποιήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και να επικυρώσει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία και των 8 πρωταθλητών  (Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Καραγιαννίων Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή) που  θα ανέβουν στη Football League, είτε παραμείνει ως τρίτη τη τάξει κατηγορία, είτε γίνει δεύτερη με 32 ομάδες, σε δύο ομίλους σενάριο που φαντάζει δύσκολο, αλλά κάνει αναφορά σε αυτό η Ρόδος στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή (29/05), για τη Γ’ Εθνική:

«Επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας.

Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες».

Η σύνθεση του κρητικού ομίλου της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2020-21 είναι:

Ηράκλειο: Γιούχτας, Ηρόδοτος, ΠΟΑ, Πόρος, Δαμάστα, Αλμυρός

Χανιά: Πανακρωτηριακός. ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ,  Άρης Σούδας, Παλαιόχωρα

Ρέθυμνο: Ρεθυμνιακός, Αστέρας Ρ, Άρης Ρ

Λασίθι: ΑΟΑΝ, Νεάπολη, Αναγέννηση Ιερ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει