ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Υπήρχε καλός λόγος

Όταν αγοράστηκαν από την Κύπρο οι S-300, αντέδρασαν οι Τούρκοι και τους πήρε η Ελλάδα για να τους εγκαταστήσει στην Κρήτη. Δεν αποθηκεύτηκαν απλώς, αλλά είναι και λειτουργικοί.

Για τον λόγο αυτό ενίοτε κάνουμε και ασκήσεις, γι’ αυτό και το βράδυ της Τρίτης αλλά και χθες το πρωί είδατε και ακούσατε τα πολεμικά αεροπλάνα να πετούν «πάνω από τα κεφάλια μας».

Ήταν πάλι σε εφαρμογή το σύστημα αξιολόγησης των S300 που χρειάζεται και αεροσκάφη. Γι’ αυτό απογειώθηκαν ζεύγη F16 από τα Χανιά, ώστε να συμμετέχουν σε αυτή την άσκηση. Για καλό δηλαδή!

 

H Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Περί φιλοπρατρίας

Η φιλοπατρία δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός, απάντησε σε αυστηρό τόνο χθες η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ερωτήσεων που ακολούθησαν τη  χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το έργο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Απαντώντας στην κριτική περί «ουδετεροπατρίας», η κ. Αγγελοπούλου είπε ότι «γιορτάζουμε την Επανάσταση, φωτίζουμε την ιστορία Ελλήνων, προβάλλουμε την Ελλάδα με μεγάλη περηφάνεια, προβάλλουμε όλα τα θετικά που έγιναν, κι αν εμφανίζονται και σκοτεινές στιγμές, είναι κι αυτά ένας τρόπος για να διδαχθούμε εμείς οι Έλληνες, και να πάμε με αυτοπεποίθηση στο 2021, και να κοιτάξουμε μπροστά».

Όπως τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής, «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας κατηγορεί, παριστάνοντας ότι το να είσαι φιλόπατρις είναι αποκλειστικότητα κάποιων. Όλοι αγαπάμε την πατρίδα μας και αυτό θα δείξουμε».

Ερωτηθείσα για την παραίτηση της ιστορικού Μάρως Ευθυμίου από την Επιτροπή, η κ. Αγγελοπούλου είπε ότι εκτιμά τον τρόπο που διηγείται την ιστορία, ότι στεναχωρήθηκε που παραιτήθηκε, «όμως (η κ. Ευθυμίου) έκανε πολλές προτάσεις, και εφόσον προκριθούν, πιστεύω ότι θα έρθει να μας βοηθήσει».

 

ο  κορυφαίος Έλληνας δικηγόρος Πέτρος Παλυβός (στη φωτογραφία με την οικογένειά του)

Θα στριμώξει τους Κινέζους

Ξέρετε τον Πέτρο Παλυβό που έχει εμπλακεί στον ΟΦΗ με τον ανιψιό του τον Μπούση.

Ε, λοιπόν αποζημιώσεις  τεσσάρων τρισεκατομμυρίων ετοιμάζεται να ζητήσει από την Κίνα ο  κορυφαίος Έλληνας δικηγόρος της Αμερικής, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την πανδημία COVID-19 32 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και πολλά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια.

Ο Παλυβός ως δικηγόρος έχει αναλάβει επίσης την υπόθεση  οπιοειδών της Νεβάδας εναντίον 40 διαφορετικών φαρμακευτικών εταιρειών οπιοειδών, την αγωγή εναντίον του Facebook για τη χρήση υπερβολικών μετρήσεων με τους πελάτες της και τις πρόσφατες περιπτώσεις αεροπορικών συντριβών που αφορούσαν το Boeing MAX στην Αιθιοπία.

Και τώρα επανέρχεται με την Κίνα (στη φωτογραφία δεξιά με την οικογένειά του).

 

νοσοκομείο εντατική

Ξανά νέα σενάρια

Άντε πάλι τα σενάρια. Πολλά ερωτήματα εγείρει η δράση της Surgisphere, μιας μικρής αμερικανικής εταιρείας, που δίνοντας στοιχεία σε ερευνητές οδήγησε σε αλλαγή της πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας, τόσο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και κράτη, αναφέρει το Guardian σε δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η εταιρεία παρείχε στους ερευνητές τα στοιχεία που έδειξαν ως επικίνδυνη τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Η μεθοδολογία των ερευνητών αλλά και ο τρόπος συλλογής των δεδομένων προκάλεσε από την αρχή ενστάσεις. Μάλιστα το Lancet τήρησε αποστάσεις από την έρευνα που δημοσίευσε, προκαλώντας ερώτηση για την εγκυρότητα των μελετών που φιλοξενούν τα πιο σημαντικά ιατρικά περιοδικά.

Πίσω από τα στοιχεία βρίσκεται η Surgisphere με έδρα τις ΗΠΑ. Εντύπωση προκαλούν οι υπάλληλοί της. Σε αυτούς φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνεται συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας καθώς και ένα μοντέλο που παράγει περιεχόμενο μόνο για ενήλικες. Η εταιρεία παρείχε στοιχεία σε πολλές μελέτες πάνω στην Covid-19. Ωστόσο μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να εξηγήσει με επάρκεια τα δεδομένα ή τη μεθοδολογία της.

 

Στηρίχθηκαν έρευνες

…Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα δεδομένα φαίνεται ότι έχουν συγκεντρωθεί νόμιμα από περισσότερα από χίλια νοσοκομεία παγκοσμίως.

Μάλιστα σε δεδομένα της εταιρείας φαίνεται ότι έχουν στηριχθεί έρευνες που δημοσιεύτηκαν σε δύο από τα πιο κορυφαία ιατρικά περιοδικά στον κόσμο, το Lancet και το New England Journal of Metedine.

Οι σχετικές μελέτες μάλιστα φέρουν και τη συνυπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Sapan Desai.

Οι συγκεκριμένες μελέτες προκάλεσαν αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και στην απόφαση του ΠΟΥ και ερευνητικών ινστιτούτων ανά τον κόσμο για τη διακοπή των κλινικών μελετών για την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης.

 

@patris
Ευτυχώς που τη Δευτέρα είναι του Αγίου Πνεύματος και θα ξεκουραστούμε λίγο.
Daskalos

 

Υπήρξε τελικά έκθεση;

Δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον ελληνικό και ξένο Τύπο έκαναν λόγο για “διαρροή απόρρητης έκθεσης” του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, τα μέτρα ενάντια στον νέο κοροναϊό ήταν υπερβολικά.

Ωστόσο η εν λόγω “απόρρητη έκθεση του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών” ήταν στη πραγματικότητα ένα κείμενο το οποίο περιείχε τις προσωπικές απόψεις υπαλλήλου του Υπουργείου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Stephan Kohn, υπάλληλος στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας και μέλος στην ομάδα ΚΜ4, δημοσιοποίησε μία απόρρητη “έκθεση 93 σελίδων με τίτλο Ανάλυση διαχείρισης της κρίσης, την οποία εκπόνησαν με εντολές του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών πανεπιστήμια της χώρας και επιστήμονες”.

Σε αυτή αναφέρεται ότι “η επικινδυνότητα της Covid-19 υπερεκτιμήθηκε, καθώς σε καμιά στιγμή της πορείας εξάπλωσης της ο κίνδυνος δεν ξεπέρασε τα φυσιολογικά επίπεδα”.

Η “απόρρητη έκθεση” είναι ένα κείμενο που συνέταξε και κοινοποίησε ο Stephan Kohn στις αρχές Μαΐου. Το γερμανικό Υπουργείο απέρριψε την έκθεση λέγοντας ότι είναι προσωπικές απόψεις που ούτε καν του ζητήθηκαν.

 

ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης

Παρών ο Χατζηδάκης

Στην Κρήτη θα βρίσκεται Τρίτη και Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ώστε να είναι παρών στις υπογραφές που θα πέσουν για τον ΑΔΜΗΕ.

Αλλά την Τρίτη θα πάει και στη νήσο Χρυσή, καθώς εγκρίθηκε το σχέδιο διαχείρισης του νησιού. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται η οριοθέτηση περιοχής και ζωνών προστασίας καθώς και οι γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης.

Προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το περιεχόμενο του σχεδίου διαχείρισης θα πραγματοποιηθεί   σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο.

Το ποσό που αναμένεται να διατεθεί για το διαχειριστικό έργο εκτιμάται στις 600.000 ευρώ.

 

 

Η ελλαδική Εκκλησία η «γιόγκα» και οι «Rotary» και «Lions»

Τι έπαθε ξαφνικά η εκκλησία;

Εναντίον της άσκησης της «γιόγκα» τάχθηκε για ακόμη μία φορά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία συνεκλήθη χθες.

Μεταξύ άλλων, σε επίσημη ενημέρωσή της, η ελλαδική Εκκλησία υπογράμμισε ότι η «γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής».

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κάλεσε τους πιστούς να απέχουν από κάθε εκδήλωση των «Rotary» και «Lions», επειδή δεν περιορίζονται μόνο σε κοινωνικά θέματα, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα.

Μα, είναι δυνατόν; Δεν έχουν δει φωτογραφίες με ιεράρχες να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις αυτές;

 

Η Μελάνια Τραμπ και  ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Χαμόγελα από πάγο

Η απόπειρα να σπάσει τον πάγο κατέληξε σε φιάσκο!

Η Μελάνια Τραμπ στάθηκε την περασμένη Κυριακή δίπλα στον σύζυγό της, σε μία δημόσια κοινή εμφάνιση που έγινε εν μέσω της κοινωνικής αναταραχής με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Εμφανίστηκαν μπροστά στους φωτογράφους να κρατιούνται από το χέρι στο μνημείο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ για να καταθέσουν στεφάνι.

Εκείνος με το χαμόγελο στα χείλη, εκείνη αγαλματάκι ακούνητο, αγέλαστο. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να ζητά από τη σύζυγό του να χαμογελάσει.

Η αντίδρασή της έγινε viral, αφού αντί για χαμόγελο τα χείλη της απλώς κουνήθηκαν, το πρόσωπό της πήρε μια περίεργη γκριμάτσα, κάτι που σκόρπισε χαμόγελα ή γέλια σε όλο το διαδίκτυο.

 

Η κομψότητα της Αμαλίας Μεγαπάνου ήταν απαράμιλλη
Η κομψότητα της Αμαλίας Μεγαπάνου ήταν απαράμιλλη

Διέψευσε το… “σκάσε”

Ενω ξέρω πως το γνωρίζει, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, με δήλωσή του απορρίπτει κατηγορηματικά όσα δημοσιεύτηκαν για τη σχέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τη σύζυγό του Αμαλία, το γένος Κανελλοπούλου.

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης αντέδρασε έντονα όταν διάβασε, μετά τον θάνατο της Αμαλίας Μεγαπάνου, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε στη σύζυγό του «σκάσε, Αμαλία!» την ώρα που εκείνη στεκόταν πλάι του στο μπαλκόνι από όπου ο ίδιος θα έβγαζε λόγο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η φράση, για κακή του τύχη, ακούστηκε από το μικρόφωνο και έτσι πέρασε στην Ιστορία.

 

 

Έλεγχος

Ο έλεγχος στον ΤΟΕΒ Ινίου έχει ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να δούμε πράγματα και θαύματα.  Μάλιστα δεν αποκλείεται  το φέσι να φτάσει και στο ποσό των 500.000 ευρώ! Αλλά το θέμα είναι άλλο. Μήπως είναι ευκαιρία να γίνει  ένας πλήρης διαχειριστικός έλεγχος σε όλους τους οργανισμούς που διαχειρίζονται αρδευτικό νερό στην Κρήτη και όχι μόνο; Μήπως να γίνει έλεγχος σε όλους τους οργανισμούς;

 

Η επιλογή

Προφανώς και πρέπει να γίνει η νέα ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, που θ’ αναβαθμίσει το επίπεδο του νοσοκομείου, αλλά και της υγείας στην Κρήτη. Και προφανώς αυτό δεν πρέπει να γίνει σε βάρος καμίας κλινικής. Το να χαθεί η δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος» θα είναι μεγάλο ατόπημα. Όπως η «Π» έγραψε χθες, μετά τον θόρυβο από την Καρδιολογική Κλινική, η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι στο ισόγειο του Γ΄ Κτηρίου, όπου υπάρχει και η Ψυχιατρική Κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος που είδαν και οι άνθρωποι του Ιδρύματος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και γραφεία ιατρών της Παιδοψυχιατρικής και της Ψυχιατρικής Κλινικής, τα οποία χρησιμοποιούνται και σαν εξεταστήρια. Σημειώνεται ότι από την Παιδοψυχιατρική έχει διατεθεί χώρος και για τη μονάδα COVID. ΤΟ πρόβλημα χώρου στην Ψυχιατρική ήταν οξύ και πριν, πόσο μάλλον αν αναπτυχθεί η νέα ΜΕΘ! Ελπίζουμε στην τελική επιλογή να ληφθεί σοβαρά το ήδη υφιστάμενο πρόβλημα και οι αντιδράσεις από την Ψυχιατρική.

 

Τα αρχαία

Την ιεραρχική προσφυγή εταιρείας εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας κατά της απόφασης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου σχετικά με τη «μη έγκριση αποκατάστασης και βελτίωσης βατότητας υφιστάμενου δρόμου προς την κορυφογραμμή “Σμαϊλογγόσι”, Δ.Δ. Κάτω Χωριού, Δήμου Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου», απέρριψε προχτες ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με χθεσινή  ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που ενημερώνει ως προς τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, η απόφαση πάρθηκε λόγω ύπαρξης εκκρεμοδικίας «επειδή οι εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου υλοποιήθηκαν χωρίς την απαιτούμενη έγκριση από πλευράς ΥΠΠΟΑ». Παράλληλα, ως προς τη διατήρηση του δρόμου, το ΚΑΣ γνωμοδότησε ομόφωνα ότι δεν έχει αντίρρηση «για λόγους ασφάλειας του δικτύου και εξυπηρέτησης της τοπικής κοινότητας, αφού εξασφαλιστούν οι σχετικές εγκρίσεις που απαιτούνται. Δεν διαπιστώνεται καταστροφή αρχαιοτήτων ή βλάβη στις υφιστάμενες αρχαιολογικές θέσεις και το περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου Ισθμού Ιεράπετρας», προσθέτει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

 

Ορίζοντες

Έχουν μια παράδοση χρόνων οι «Ορίζοντες», αυτό είναι γνωστό. Αλλά το φροντιστήριο με τη μακρά ιστορία στην προετοιμασία των μαθητών πάει ένα βήμα μπροστά τώρα μετά την καραντίνα. Με ειδικό σχέδιο για τους υποψηφίους, αλλά και μικρότερους μαθητές που έμειναν πίσω στα μαθήματα και χρειάζονται ενίσχυση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει