Σε ρυθμούς κοροναϊού οι εργασίες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σε ρυθμούς… κοροναϊού συνεχίζεται η κατασκευή του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι, με την εταιρεία πάντως να υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει δεν θα επηρεάσουν δραματικά την πορεία εξέλιξης του έργου.

Ήδη, οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή έχουν διαπιστώσει πως το έργο βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη, καθώς εκτός από το εργοτάξιο στην περιοχή του Καστελλίου, έχουν αρχίσει σταδιακά και οι διανοίξεις των περιφερειακών οδών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή από το Καστέλλι έως και το Αρκαλοχώρι, είναι πλέον προφανές που υλοποιείται ένα πολύ μεγάλο έργο, αντίστοιχο του οποίου δεν είχε δει ποτέ η περιοχή.

Από την εταιρεία πάντως διευκρινίζεται πως οι συγκεκριμένες εργασίες ακόμα αποτελούν προπαρασκευαστικό στάδιο, ενώ όταν το έργο θα «ανεβάσει στροφές», τότε θα γίνει σαφές πώς υλοποιούνται μεγάλα έργα υποδομής στην Ευρώπη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι εργασίες που υλοποιούνται δεν είναι σημαντικές, αφού τα συνεργεία της ΤΕΡΝΑ βρίσκονται καθημερινά υπ’ ατμών.

Τη δεδομένη στιγμή πάντως, το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε δύο βασικά σημεία τα οποία σχετίζονται με τις συνδέσεις του αεροδρομίου με το Αρκαλοχώρι. Κατ’ αρχάς, οι κάτοικοι στα Ρουσσοχώρια εξέφραζαν την αγωνία τους σε σχέση με το πώς θα ολοκληρωθεί ο άξονας, ο οποίος θα εκκινεί από το αεροδρόμιο και θα το συνδέει με την επαρχιακή οδό του Αρκαλοχωρίου.

Αρχικά υπήρχε μια ενεργοποίηση, καθώς δεν ήταν γνωστό το πώς θα προχωρήσει το έργο, ωστόσο από την εταιρεία έγινε σαφές ότι έχουν προβλεφθεί όλες οι απαραίτητες συνδέσεις. Ειδικότερα, για το συγκεκριμένο σημείο διευκρινίστηκε πως προβλέπεται ανισόπεδος κόμβος με δύο ημικυκλικές οδεύσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των οχημάτων.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της εταιρείας, όλα τα ζητήματα αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα, ενώ στόχος παραμένει η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και η εξεύρεση λύσεων που δεν θα δημιουργούν προβλήματα.

Εκτός από το θέμα των Ρουσσοχωρίων, ένα ακόμα θέμα που υπάρχει, σχετίζεται με τη διέλευση οδού από το Αρκαλοχώρι, η οποία τέμνει αγροτική οδοποιία προς τους οικισμούς Αυλή, Κασσάνοι και Καραβάδω, που συνδέει ωστόσο το Αρκαλοχώρι και τους οικισμούς με πλήθος αγροτικών περιουσιών.

Για το συγκεκριμένο σημείο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί το τι θα συμβεί, ωστόσο και η δημοτική Αρχή, αλλά και η ανάδοχος εταιρία, φαίνεται ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και ήδη έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Όπως τονίζεται από μηχανικούς, μια τεχνική λύση στο συγκεκριμένο σημείο θεωρείται ιδιαίτερα απλή, ενώ το σενάριο που προωθείται ως ενδεδειγμένο είναι αυτό της δημιουργίας μιας γέφυρας, που θα επιτρέπει την πρόσβαση στην οδό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει