«Μέσα στα γέλια και στις σοβαρές κουβέντες, όπως πάντα»

Τη «Χιουμοριστική πλευρά του Μανόλη Αναγνωστάκη» θα φωτίσει με την ομιλία της η Θάλεια Ιερωνυμάκη, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, μέλος Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Πατρών,  στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 8.00 το βράδυ στα Ρούστικα.

Με αυτή την εκδήλωση ξεκινά ο εορτασμός των 10 χρόνων του Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη και του Κέντρου Αναγνωστάκη στα Ρούστικα.

Για τη δημιουργία και τη δράση των δύο φορέων θα μιλήσουν οι Γιάννης Δημητρακάκης, επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ρινέττα Βογιατζή, DEA Νεοελληνικής Φιλολογίας, μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων.

Τιμητικά ενθύμια θα απονεμηθούν σε δέκα πρόσωπα και φορείς για τη συμβολή τους στη λειτουργία και το έργο του Ομίλου και του Κέντρου.

Ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κωστής Καπελώνης και Γεωργία Πολοπετράκη, ενώ μελοποιημένα ποιήματα θα αποδώσει μουσικά ο βιολονίστας Έντμοντ Αλέξι. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Άννα Μακράκη-Καρέλα, δημοσιογράφος, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Λόγω του περιορισμού στον αριθμό των θέσεων που επιβάλλει η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Πολιτισμού, θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

Γι’ αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στην εκδήλωση είτε τηλεφωνικά (6974846245) είτε με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος ([email protected]).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων «Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης», σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., τον Δήμο Ρεθύμνης, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουστίκων.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει