Home » Software » Παιχνίδια » Πώς Κάνω Cheat σε Android Παιχνίδια με τον Nox Emulator
Πώς Κάνω Cheat σε Android Παιχνίδια, Με και Χωρίς Root

Πώς Κάνω Cheat σε Android Παιχνίδια με τον Nox Emulator

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όταν παίζουμε παιχνίδια στο Android, έρχεται κάποια στιγμή που τα πράγματα δυσκολεύουν, είτε γιατί μας τελειώνουν οι ζωές και τα εφόδια, είτε γιατί το επίπεδο φαίνεται απροσπέλαστο. Στον οδηγό θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε cheat σε Android παιχνίδια, επεμβαίνοντας στον κώδικα του game για να αυξήσουμε οτιδήποτε χρειαζόμαστε και να βελτιώσουμε θεαματικά την εμπειρία μας στο παιχνίδι.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι θα χρειαστούμε για το cheat σε Android παιχνίδια

Για να προχωρήσουμε με το cheat σε Android παιχνίδια, αρχικά χρειαζόμαστε το Cheat Engine για τα Windows. Είναι ένα δωρεάν μικρό πρόγραμμα και μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Cheat-σε-Android-Παιχνίδια-80α

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για εφαρμογή η οποία έχει πρόσβαση στη RAM όπου βρίσκονται τρίτα προγράμματα. Διαχειρίζεται απευθείας τη μνήμη τους, πράγμα που κάνουν και ορισμένα malware.

Αυτός είναι ο λόγος που τα περισσότερα antivirus το θεωρούν ύποπτο και το αποκλείουν. Ως εκ τούτου, πρέπει να εξαιρέσουμε υποχρεωτικά το Cheat Engine από το antivirus που χρησιμοποιούμε. Στο Windows Defender απενεργοποιούμε προσωρινά την προστασία σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, η εγκατάσταση της εφαρμογής περιέχει τρίτα προγράμματα, όπως το McAfee WebAdvisor, όπου μπορούμε να μην επιλέξουμε την εγκατάστασή τους.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις που η εγκατάσταση κρύβει τρίτα προγράμματα, το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε το unchecky.

Emulator

Στη συνέχεια, για να προχωρήσουμε με το cheat σε Android παιχνίδια, χρειαζόμαστε και έναν emulator όπως ο Nox Player, που προσομοιώνει πλήρως το root στη συσκευή.

Είναι αναμφίβολα η καλύτερη και πιο απολαυστική μέθοδος για να παίξουμε Android παιχνίδια στη μεγάλη οθόνη του PC.

Πώς Να Τρέξω Εφαρμογές Και Παιχνίδια Android Στο PC
Πώς να Τρέξω Εφαρμογές και Παιχνίδια Android στο PC

Πολλοί από μας πιστεύουμε ότι οι εφαρμογές και τα παιχνίδια του Android μπορούν να τρέξουν μόνο σε smartphone και tablet. Όμως, υπάρχουν εύκολοι και θεαματικοί…

Ο Nox είναι μια πανεύκολη εφαρμογή και διαθέτει πολύ ωραία επιφάνεια εργασίας. Τον εγκαθιστούμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε cheat σε Android παιχνίδια διαμέσου του υπολογιστή μας.

Παραθέτουμε με εικόνες την εγκατάσταση του NoxPlayer 6, τον οποίον τον κατεβάζουμε από εδώ.

Cheat σε Android Παιχνίδια 1αβ

Cheat σε Android Παιχνίδια 2 (1)

Σε αυτό το σημείο επιλέγουμε η εγκατάσταση να γίνει στον φάκελο με το όνομα χρήστη που διατηρούμε στα Windows.

Cheat σε Android Παιχνίδια 2 (15)

Αυτή η επιλογή φακέλου είναι σημαντική. Αν αφήσουμε τον προεπιλεγμένο φάκελο “Αρχεία Εφαρμογών”, στα Windows 10 θα έχουμε πρόβλημα να τρέξουμε τις εντολές που χρειάζεται από τη γραμμή εντολών, λόγω χαρακτηριστικών ασφαλείας του λειτουργικού.

Cheat σε Android Παιχνίδια 2 (13)

Cheat σε Android Παιχνίδια 2 (12)

Cheat σε Android Παιχνίδια 2 (7)

Cheat σε Android Παιχνίδια 2 (6)

Cheat σε Android Παιχνίδια 2 (5)

Terminal Emulator και ES File Explorer

Στη συνέχεια, πρέπει να εγκαταστήσουμε μέσα στον Nox δύο Android εφαρμογές, το Terminal Emulator και τον ES File Explorer.

Κατεβάζουμε το πρώτο app απευθείας μέσα από τον Nox, πατώντας στο app center που παρατηρούμε παρακάτω.

Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Nox, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V” στο πληκτρολόγιο μας. Εναλλακτικά, πληκτρολογούμε το κείμενο διαμέσου του soft keyboard που εμφανίζεται αυτόματα.

Cheat σε Android Παιχνίδια 2 (9)

Μετά από την εγκατάσταση του Terminal Emulator, επιστρέφουμε στη κεντρική οθόνη του Nox πατώντας στη σχετική ένδειξη.

Στη συνέχεια, πρέπει να κατεβάσουμε το ES File Explorer apk από ένα ασφαλές εναλλακτικό κατάστημα που διαθέτει sideload app. Αυτό το κάνουμε διαμέσου του browser που χρησιμοποιούμε στο PC.

To συγκεκριμένο αρχείο apk είναι ασφαλές. Παρότι η Google έχει απαγορεύσει την εφαρμογή, το cheat σε Android παιχνίδια θα το κάνουμε μέσα στον emulator και δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας.

Κατόπιν, πρέπει να εγκαταστήσουμε τον ES File Explorer μέσα στο Nox. Παραθέτουμε τα βήματα της διαδικασίας με εικόνες.

Cheat σε Android Παιχνίδια 2ββββ

Cheat σε Android Παιχνίδια 50

Σε αυτό το σημείο αφήνουμε ανοικτό τον EZ Explorer και πηγαίνουμε στη κεντρική οθόνη του Nox, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο.

Μόλις ανοίξουμε τον browser του Nox, επικολλούμε την ακόλουθη διεύθυνση:

https://www.cheatengine.org/downloads.php

Μόλις ανοίξει ο φάκελος, πατάμε παρατεταμένα για να πρασινίσει η επιλογή σε κάθε αρχείο ξεχωριστά και μετά στην εξαγωγή.

Μόλις ανοίξει ο φάκελος, πατάμε παρατεταμένα για να πρασινίσει η επιλογή σε κάθε αρχείο ξεχωριστά και μετά στην αντιγραφή.

Μόλις επιστρέψουμε στην κεντρική οθόνη του Nox, ανοίγουμε το Terminal Emulator. Αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να την επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που κλείνουμε και ξανανοίγουμε τον Nox, ή του κάνουμε επανεκκίνηση.

Αμέσως μετά πληκτρολογούμε διαδοχικά τα ακόλουθα:

su 
cd system 
cd xbin 
ceserver_x86

Θα δούμε την παρακάτω καρτέλα και στη συνέχεια φεύγουμε από το Terminal Emulator, αλλά αφήνουμε ανοικτό τον Nox.

Επιστρέφουμε στα Windows, και στην αναζήτηση κάτω αριστερά πληκτρολογούμε την ακόλουθη εντολή:

cmd

Cheat σε Android Παιχνίδια 71

Μόλις μας ανοίξει το μαύρο παράθυρο εντολών, πληκτρολογούμε την ακόλουθη εντολή. Και αυτή τη διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που έχουμε κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή.

cd %userprofile%\Nox\bin

Στη συνέχεια επικολλούμε την ακόλουθη εντολή, και μετά πατάμε το “Enter”.

nox_adb.exe forward tcp:52736 tcp:52736

Εφόσον η εντολή εκτελεστεί με επιτυχία, η γραμμή εντολών δεν θα επιστρέψει κάποιο μήνυμα. Δηλαδή αν δεν έχουμε μήνυμα σφάλματος, έχει εκτελεστεί κανονικά, όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα. Κλείνουμε το παράθυρο εντολών.

Cheat Engine

Από εδώ και μετά είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με το cheat σε Android παιχνίδια. Αρχικά, ξεκινάμε το game που μας ενδιαφέρει στο Nox και ταυτόχρονα εκκινούμε και το Cheat Engine στα Windows.

Το πρόγραμμα θα τρέχει παράλληλα με το παιχνίδι που θα επιλέξουμε και μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε κομμάτια δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη RAM του υπολογιστή μας, ορισμένα από τα οποία αφορούν τιμές του παιχνιδιού.

Cheat Engine: Πώς να Κερδίζετε σε Όλα τα Παιχνίδια

Έχετε κολλήσει σε κάποιο παιχνίδι? Δυσκολεύεστε να περάσετε ένα επίπεδο? Το Cheat Engine είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μας επιτρέπει να χακάρουμε τον κώδικα του…

Αφού εντοπίσει τη διεύθυνση μνήμης που περιέχει π.χ τις ζωές που έχουμε, μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον αριθμό, έτσι ώστε αντί για τρεις ζωές να έχουμε 33, 100, ή όσες θέλουμε.

Cheat σε Android Παιχνίδια 101ββ

Όμως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το Cheat Engine δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλες τις πληροφορίες του παιχνιδιού. Ιδίως αν πρόκειται για game όπου πληρώνουμε για να αποκτήσουμε διάφορα στοιχεία, δεν θα ευδοκιμήσει καμία αλλαγή τοπικά. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι ο server του παιχνιδιού.

Επιπλέον, τα games που έχουν κάποιο είδος προστασίας (anti cheat system) ή τα online παιχνίδια για πολλούς παίκτες, δεν θα λειτουργήσουν με το Cheat Engine. Σε περίπτωση που κάνουμε Cheat σε Android παιχνίδια αυτού του τύπου, ενδέχεται να απαγορευτεί ο λογαριασμός ή το προφίλ μας.

Cheat σε Android Παιχνίδια 120bbbb

Τα single player παιχνίδια και ορισμένα flash online games που δεν είναι multiplayer είναι συμβατά με το Cheat Engine. Ωστόσο, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχουν κάποια εμφανή τιμή στην οθόνη για να είμαστε σε θέση να την αλλάξουμε.

Cheat σε Android Παιχνίδια 120b

Χρήση του Cheat Engine

Έτσι λοιπόν, αφού ξεκινήσαμε το game που μας ενδιαφέρει στο Nox, ανοίγουμε το Cheat Engine στα Windows και ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

Cheat σε Android Παιχνίδια 102α

Πατάμε μόνο στο “Network”.

Cheat σε Android Παιχνίδια 102αα

Πληκτρολογούμε το “localhost” και βεβαιωνόμαστε ότι η θύρα είναι 52736, που είναι η προεπιλογή. Κατόπιν, πατάμε στο “Connect”.

Cheat σε Android Παιχνίδια 102ααα

Θα μας ανοίξει μια νέα καρτέλα, εντοπίζουμε το παιχνίδι μας που είναι ανοικτό στο Nox, και πατάμε στο “Open”.

Cheat σε Android Παιχνίδια 102αααα

Το Cheat Engine Θα κολλήσει σε ένα παράθυρο για “Symbol lookup taking long”. Πατάμε cancel σε αυτό.

Cheat σε Android Παιχνίδια 102ααααα

Cheat σε Android Παιχνίδια 102ν

Ξεκινάμε την αναζήτηση, βάζοντας στο πεδίο του value την τρέχουσα τιμή που βλέπουμε στο game. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι τα πυρομαχικά μας.

Cheat σε Android Παιχνίδια 120bb

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι της δοκιμής βάλαμε τις τέσσερις ζωές που έχουμε. Αμέσως μετά πατάμε στο “First Scan”, ενώ το παιχνίδι τρέχει παράλληλα.

Cheat σε Android Παιχνίδια 102νν

Παίζουμε λίγο το game, και αφού χάσουμε μια ζωή ή ένα πυρομαχικό, βάζουμε την αντίστοιχη τιμή που βλέπουμε στο παιχνίδι, εν προκειμένω το “3” στην περίπτωση μας, και πατάμε “Next Scan”.

Συνεχίζοντας να παίζουμε το παιχνίδι, θα δούμε ότι το Cheat Engine εμφανίζει κόκκινες τιμές σε ορισμένες διευθύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες περιοχές μνήμης άλλαξαν χωρίς να έχουν αλλάξει οι ζωές μας.

Μόλις τις δούμε, πατάμε πάλι “Next Scan, και το κάνουμε ξανά μόλις δούμε και άλλες νέες κόκκινες διευθύνσεις. Στόχος είναι να μείνει μόνο μια διεύθυνση μνήμης που να έχει τον αριθμό των ζωών.

Cheat σε Android Παιχνίδια 131ααααα

Από εδώ και μετά θα δούμε ότι με τις διαδοχικές σαρώσεις, οι διευθύνσεις έχουν μειωθεί. Δεν έχουμε παρά να χάσουμε άλλη μια ζωή ή πυρομαχικά στο παιχνίδι, και αφού βάλουμε την αντίστοιχη τιμή, πατάμε πάλι “Next Scan”.

Όταν πλέον είναι ξεκάθαρο το ποια διεύθυνση μνήμης έχει αποθηκευμένες τις ζωές, κάνουμε αμέσως διπλό κλικ πάνω της ώστε να μεταφερθεί στο κάτω τμήμα της καρτέλας που παρατηρούμε παρακάτω.

Cheat σε Android Παιχνίδια 130ααα

Στη συνέχεια, κάνουμε διπλό κλικ πάνω στη τιμή που βλέπουμε στην πρώτη ένδειξη της παρακάτω εικόνας, και στο πεδίο που θα εμφανιστεί αυξάνουμε την τιμή κατά το δοκούν.

Καλό είναι αρχικά να πειραματιστούμε με μικρές τιμές, μην βάλουμε με τη μία 100.000. Κάποια παιχνίδια ενδέχεται να κολλήσουν αν συναντήσουν απροσδόκητες τιμές.

Από εκεί και μετά, μόλις χάσουμε μια ζωή ή πυρομαχικά, θα δούμε ότι έχουν αυξηθεί ανάλογα με τις τιμές που τους δώσαμε προηγουμένως.

Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε σε βίντεο μας όλα τα βήματα που κάναμε προηγουμένως, έτσι ώστε η επανάληψη να μας βοηθήσει περαιτέρω.

Είναι χρήσιμο το cheat σε Android παιχνίδια?

Το cheat σε Android παιχνίδια μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πολλούς παίκτες, ιδίως αν έχουν κολλήσει σε μια πίστα.

Όμως, υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι είναι μια διαδικασία όπου ενδεχομένως κερδίζουμε χωρίς κόπο, αγωνία, και σκέψη, και φυσικά χωρίς να βελτιωθούμε με κανένα τρόπο στο παιχνίδι.

Εσείς θα εφαρμόσετε το cheat σε Android παιχνίδια? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps