Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Μήνυση στο Youtube για Bitconnect, Η Apple Ρίχνει Νέο Άκυρο Στο FBI

Μήνυση στο Youtube για Bitconnect, Η Apple Ρίχνει Νέο Άκυρο Στο FBI

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Paypal θεωρεί απαράδεκτο πως μια γυναίκα είχε το θράσος να πεθάνει χωρίς να τακτοποιήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Μήνυση στο Youtube για την απάτη του Bitconnect. Η Apple μπλοκάρει ξανά την πρόσβαση της αστυνομίας στα προσωπικά μας δεδομένα. Τέλος, ο νέος Opera ενσωματώνει Ethereum wallet, η Toyota θα κυκλοφορήσει αυτόνομο καταμαράν με κινητήρα υδρογόνου. και ένα ρομπότ μας χειροκροτεί.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει από την επόμενη εβδομάδα κάθε Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Μήνυση στο Youtube για το Bitconnect

Σχεδόν επτά μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που το Βitconnect σταμάτησε τη λειτουργία του. Δυστυχώς, εκτός από memes, άφησε πίσω του και πολλούς άτυχους “επενδυτές”, που πίστεψαν τον Carlos όταν τους έλεγε ότι μαζί θα αλλάξουν τον κόσμο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Bitconnect, εκτός από μια πλατφόρμα κατάθεσης και αγοράς Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, υποσχόταν “ημερήσια κέρδη” μέσω αυτόματων συναλλαγών.

Οι δημιουργοί του υποτίθεται ότι είχαν αναπτύξει έναν αλγόριθμο – trading bot, ο οποίος παρακολουθούσε τις ισοτιμίες διαφορετικών κρυπτονομισμάτων και πραγματοποιούσε κερδοφόρες συναλλαγές σε καθημερινή βάση.

Αυτοί που επένδυσαν πρώτοι τα χρήματά τους, είδαν κέρδη της τάξης του 1% ημερησίως. Πολλοί youtubers άρχισαν να το διαφημίζουν, και το Bitconnect πήρε μεγάλη έκταση στα social media.

Το αποκορύφωμα της καμπάνιας του Bitconnect αποτέλεσε μια εκδήλωση στην Ταϊλάνδη, η οποία μεταδόθηκε live από το Youtube.

Εκεί ο κύριος Carlos Matos μας εξηγούσε φωνάζοντας “BITCONNEEEEECT”, πώς μπορούμε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι μέσω του Bitconnect.

Τελικά αποδείχτηκε ότι trading bot δεν υπήρχε, και το Bitconnect ήταν απλώς μια μεγάλη απάτη, με τα “κέρδη” των παλαιότερων επενδυτών να προέρχονται από τις επενδύσεις των νέων. Με άλλα λόγια, ένα κλασσικό Ponzi scheme, γνωστό και ως “πυραμίδα”.

Βέβαια, με τα υπερβολικά κέρδη που υποσχόταν, αλλά και τη δομή των αμοιβών αν σύστηνες άτομα στην εταιρεία, δεν είναι να απορείς που αποδείχτηκε απάτη.

Πυραμίδα; Που την είδες την πυραμίδα;

Οι χρήστες του έχασαν εκατομμύρια δολάρια, και όπως ήταν φυσικό, άρχισαν τις μηνύσεις προς κάθε υπεύθυνο.

Όμως, πλέον οι χρήστες του Bitconnect φέρνουν και το Youtube προ των ευθυνών του. Θεωρώντας ότι το Youtube απέτυχε από το να τους προστατεύσει από το να πέσουν θύμα της απάτης, ζητάνε να αναλάβει και αυτό μερίδιο της ευθύνης.

Οι υπεύθυνοι θα κληθούν να απολογηθούν στο δικαστήριο για το περιεχόμενο της πλατφόρμας τους.  Αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι το Youtube φέρει οποιαδήποτε ευθύνη, θα δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο για μελλοντικές υποθέσεις.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο διαφήμισης. Επιπλέον, μπορεί να κάνει τα ίδια τα μέσα πιο προσεκτικά με το περιεχόμενό τους.

Ήδη στις αρχές του 2018, η Google και το Facebook απαγόρευσαν τις διαφημίσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Πιθανώς μεγάλο ρόλο έπαιξε ο φόβος για αντίστοιχα σκάνδαλα και η αποφυγή νομικών προβλημάτων.

Από ότι φαίνεται, ο Carlos και οι συνεργάτες του κατάφεραν να αλλάξουν έστω και λίγο τον κόσμο, απλώς όχι με τον τρόπο που μας υποσχέθηκαν.

Το αυτόνομο πλοίο της Toyota

Η Toyota στέλνει αυτόνομο πλοίο που κινείται με υδρογόνο σε ένα ταξίδι διάρκειας έξι χρόνων. Ένα πλοίο που θα μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε καύσιμο, και πιθανώς να θέσει τις βάσεις για τα οχήματα του μέλλοντος.

Το Energy Observer είναι ένα αγωνιστικό ιστιοφόρο που κατασκευάστηκε στον Καναδά το 1983. Μάλιστα, ήταν το πρώτο στην κατηγορία του που διήνυσε απόσταση μεγαλύτερη από 500 ναυτικά μίλια μέσα σε 24 ώρες.

Η Toyota χρησιμοποίησε ομάδα 30 αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, και μηχανικών για να το διαμορφώσει κατάλληλα. Πλέον, περιέχει ηλιακά πάνελ, ανεμογεννήτριες, και μηχανισμό που απομονώνει το υδρογόνο από το νερό.

Το ταξίδι του Energy Observer θα γίνει ντοκιμαντέρ και θα προβληθεί σε οκτώ επεισόδια από το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Planète+.

Σκοπός τους εγχειρήματος είναι η ανάδειξη των χρήσεων του υδρογόνου στις μεταφορές και η επένδυση στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Με την τάση για πηγές ενέργειας χωρίς εκπομπές καυσαερίων να κερδίζει διαρκώς έδαφος, ίσως να δούμε σύντομα το υδρογόνο να παίρνει τη θέση της βενζίνης στο κοντινό μέλλον.

Πόσο καλά διάβασες τους όρους του Paypal;

Είχες την ατυχία να πεθάνεις ενώ έχεις αφήσει υπόλοιπο στην πιστωτική σου; Αν η πιστωτική σου είναι από το Paypal, τότε με τον θάνατό σου παραβιάζεις τη σύμβαση που υπέγραψες.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών ζήτησε από γυναίκα που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, να εξοφλήσει το χρέος της. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για λάθος, αλλά η Αμερικάνικη εταιρία γνώριζε για την… κατάσταση της γυναίκας.

Μήνυση στο Youtube για το Bitconnect, Opera με Ενσωματωμένο Ethereum Wallet, Παραβίαση των Όρων του Paypal Λόγω Θανάτου

Μετά τον θάνατο της Lindsay Durdle, ο σύζυγός της ενημέρωσε το Paypal στέλνοντας μάλιστα και το πιστοποιητικό θανάτου της συζύγου του. Δεν περίμενε όμως τη συγκεκριμένη απάντηση από την αμερικάνικη εταιρία.

Το Paypal απάντησε με ένα γράμμα με το οποίο τον ενημέρωσε ότι η αδυναμία πληρωμής του χρέους λόγω θανάτου αποτελεί παραβίαση της σύμβασης που έχει υπογράψει η γυναίκα του (!).

Ζήτησαν μάλιστα να πληρωθεί άμεσα το χρέος των 3.240,72 λιρών Αγγλίας. Συνεχίζοντας, το γράμμα αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν καλυφθεί άμεσα το χρέος, η εταιρεία θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Το γράμμα δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον εξοργισμένο σύζυγο της γυναίκας, ο οποίος δικαιολογημένα ζητούσε εξηγήσεις από την εταιρία. Φυσικά το περιστατικό έγινε viral και το Paypal αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια και να διαγράψει το χρέος.

Με ανακοίνωσή του, ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι το γράμμα οφείλεται σε κάποιο κακογραμμένο αυτοματοποιημένο μήνυμα, σε bug, ή σε ανθρώπινο λάθος.

Big Clapper

Νιώθετε ότι δεν σας επιδοκιμάζουν αρκετά στην καθημερινότητά σας; Θέλετε να σας χειροκροτούν σε καθημερινή βάση, όμως οι άνθρωποι γύρω σας δεν σας καταλαβαίνουν; Αν ναι, τότε ο Big Clapper είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε.

Στα παραπάνω προβλήματα βρήκε λύση ο Ιάπωνας σχεδιαστής Masato Takahashi. Πώς; Σχεδιάζοντας ένα robot που χειροκροτεί. Μάλιστα, μπορείτε να το αγοράσετε στο Kickstarter για 4.500 δολάρια.

Ο Big Clapper διαθέτει αισθητήρες κίνησης και πιάνει δουλειά μόλις εντοπίσει κάποιον να βρίσκεται μπροστά του. Χειροκροτάει επίσης κατά παραγγελία αν του το ζητήσουμε, ή ακολουθώντας τον ρυθμό κάποιου τραγουδιού.

Ο σχεδιαστής του είχε φτιάξει αρχικά μερικά ζευγάρια μηχανικών χεριών που χειροκροτούν για ένα καλλιτεχνικό project. Στην συνέχεια είπε να εξελίξει την ιδέα και να δημιουργήσει ένα από τα πιο περίεργα robot που έχουμε δει.

Από το video παρουσίασης, φαίνεται πως ο Big Clapper απευθύνεται σε επιχειρήσεις που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή των περαστικών. Κανείς όμως δεν σας εμποδίζει να το αποκτήσετε για να σας εμψυχώνει και να σας επιβραβεύει ανά πάσα στιγμή.

Η Apple μπλοκάρει και πάλι το FBI

Η Apple κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας τη νέα έκδοση του iOS. Αν και οι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι ελάχιστες, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια νέα δυνατότητα, το “ USB Restricted Mode”.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα σκοπεύει να προστατέψει τα δεδομένα μας από την αστυνομία, ή όποιον άλλον θα ήθελε να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό μας.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες στην Αμερική είχαν προμηθευτεί το GrayKey με σκοπό να ξεκλειδώνουν iPhones που έχουν κατασχεθεί.

Το GrayKey είναι μια συσκευή που ξεκλειδώνει οποιοδήποτε iPhone μέσα σε μερικές ώρες. Σχεδιάστηκε από την εταιρία GrayShift, και πωλείται στην τιμή των 15.000 δολαρίων. Απευθύνεται μόνο σε σώματα ασφαλείας και σε υπηρεσίες όπως το FBI.

Παρ’ όλα αυτά, η Apple δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την ασφάλεια των συσκευών της για κανέναν. Στο παρελθόν μάλιστα, είχε απαντήσει αρνητικά σε αίτημα του FBI για κατασκευή εργαλείου που θα δίνει πρόσβαση σε κλειδωμένες συσκευές.

Το USB restricted mode έρχεται για να διορθώσει το κενό ασφαλείας που παρουσίασε η τελευταία έκδοση του λογισμικού της Apple.

Αν η συσκευή μας μείνει κλειδωμένη για πάνω από μία ώρα, θα απενεργοποιείται αυτόματα η θύρα USB και θα επιτρέπεται μόνο η φόρτιση.

Για τον μέσο χρήστη αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι φορτιστές και αξεσουάρ ίσως να μη λειτουργούν. Βέβαια, μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να απενεργοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δυνατότητα μέσα από το μενού του κινητού.

Opera Ethereum Wallet

Ο νέος browser της Opera Software περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα προσθήκη. Διαθέτει ενσωματωμένο πορτοφόλι για το γνωστό κρυπτονόμισμα Ethereum.

Τι είναι το Ethereum: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει για το Bitcoin, το ισχυρότερο από τα ψηφιακά νομίσματα, που προσπαθούν να αλλάξουν το υπάρχον χρηματοοικονομικό σύστημα. Τον Ιούλιο του…

Υπάρχουν ήδη διάφορες εφαρμογές – πορτοφόλια που μπορούμε να προσθέσουμε στον browser μας. Ο Opera όμως είναι ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους που προσφέρει προεγκατεστημένη τη συγκεκριμένη λειτουργία, με επίσημη υποστήριξη.

Η συγκεκριμένη προσθήκη, μπορεί αλλάξει τα δεδομένα στις online πληρωμές. Με την δημοτικότητα του Ethereum να αυξάνεται καθημερινά, ίσως είμαστε κοντά στο να χρησιμοποιούμε κρυπτονομίσματα στις καθημερινές μας συναλλαγές.

Αν και αρχικά θα υποστηρίζει μόνο το Ethereum, οι υπεύθυνοι του Opera υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα ενσωματώσουν και άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα.

Πως σας φάνηκαν τα τεχνολογικά νέα της εβδομάδας;

Πιστεύετε ότι το Youtube έχει ευθύνη για το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες του; Συμφωνείτε με την άρνηση της Apple να συνεργαστεί με τις αρχές; Μοιραστείτε την άποψή σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps