Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » PDF Σε Word, Γρήγορες Απαντήσεις Android, Σκούρο Θέμα Firefox
QuickSteps#54 - PDF σε Word, Γρήγορες Απαντήσεις Android, Σκούρο Θέμα Firefox

PDF Σε Word, Γρήγορες Απαντήσεις Android, Σκούρο Θέμα Firefox

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτήν την εβδομάδα, αλλάζουμε το χρώμα των περιγραμμάτων στις εφαρμογές των Windows 10, και αφαιρούμε σπυράκια και ατέλειες με το Photoshop. Μετατρέπουμε ένα αρχείο PDF σε έγγραφο Word, και μειώνουμε την έκταση ενός εγγράφου σε μία και μόνο σελίδα. Ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα του Firefox, και κάνουμε αναγκαστικό τερματισμό στις καρτέλες του Chrome. Χρησιμοποιούμε τις γρήγορες απαντήσεις του Android, για να απορρίπτουμε κλήσεις με ευγένεια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Αλλαγή χρώματος περιγραμμάτων στις εφαρμογές των Windows 10

Στα Windows μπορούσαμε πάντα να αλλάζουμε το χρώμα του περιγράμματος των παραθύρων. Ωστόσο, στα Windows 10 δεν αλλάζει μόνο το περίγραμμα των παραθύρων, αλλά και των εφαρμογών.

Το προεπιλεγμένο χρώμα περιγράμματος στα Windows 10 είναι το σκούρο γκρι. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να επιλέξουμε το χρώμα της αρεσκείας μας.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο κουμπί της έναρξης, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

QuickSteps#54 - PDF σε Word, Γρήγορες Απαντήσεις Android, Σκούρο Θέμα Firefox

Έπειτα, πηγαίνουμε στην “Εξατομίκευση”, και από εδώ πατάμε στα “Χρώματα”. Σε αυτήν την ενότητα θα βρούμε μία πληθώρα επιλογών και ρυθμίσεων.

Για παράδειγμα, αν ενεργοποιήσουμε το πλαίσιο “Αυτόματη επιλογή χρώματος έμφασης από το φόντο μου”, τότε τα Windows θα αλλάζουν αυτόματα το χρώμα του περιγράμματος, ανάλογα με το ενεργό φόντο της επιφάνειας εργασίας.

Από την άλλη, μπορούμε να έχουμε ένα σταθερό χρώμα στα περιγράμματα των παραθύρων.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσουμε το πλαίσιο “Αυτόματη επιλογή χρώματος έμφασης από το φόντο μου”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε ένα από τα χρώματα των Windows, ή πατάμε στο “Προσαρμοσμένο χρώμα”, ώστε να “φτιάξουμε” ένα δικό μας.

Στο παράθυρο ρύθμισης του προσαρμοσμένου χρώματος, έχουμε δύο επιλογές. Είτε διαλέγουμε ένα χρώμα μέσω του επιλογέα χρωμάτων, είτε γράφουμε τα νούμερα RGB ή τον HEX κωδικό του χρώματος.

Το χρώμα που θα επιλέξουμε μπορούμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλα σημεία του περιβάλλοντος.

Για παράδειγμα, ενεργοποιώντας το ανάλογο πλαίσιο, το μενού έναρξης, η γραμμή εργασιών, και το πεδίο ειδοποιήσεων, θα αλλάξουν στο επιλεγμένο χρώμα.

Επιπλέον, αν ενεργοποιήσουμε το πλαίσιο “Γραμμές τίτλου”, τότε οι γραμμές τίτλου των παραθύρων θα έχουν το χρώμα που έχουμε διαλέξει.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα αλλάζετε μόνο το χρώμα του περιγράμματος των παραθύρων, και του περιβάλλοντος των Windows. Με τη βοήθεια του αναλυτικού οδηγού μας, μπορείτε να αλλάξετε εξ ολοκλήρου την εμφάνιση των Windows 10.

Πώς Αλλάζω Εμφάνιση στα Windows 10 με Κάθε Τρόπο

Κάθε λειτουργικό έχει τη δική του ξεχωριστή εμφάνιση, όμως συνήθως μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε αρκετά από τα οπτικά στοιχεία που διαθέτει. Έτσι και…

Μετατροπή PDF σε Word

Η επεξεργασία ενός PDF απαιτεί τη χρήση ειδικών προγραμμάτων, ή διάφορων online εργαλείων. Ωστόσο, μπορούμε να μετατρέψουμε το PDF αρχείο σε έγγραφο Word, και να το επεξεργαστούμε χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου.

Μετατροπή PDF σε Word με το Microsoft Word

Ανοίγουμε το αρχείο με το Microsoft Word, και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στο “ΟΚ”. Το πρόγραμμα θα αναλάβει να μετατρέψει το αρχείο, από PDF σε Word.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η μετατροπή, εξαρτάται από το μέγεθος του αρχείου. Σε κάθε περίπτωση, όταν το Microsoft Word ολοκληρώσει τη μετατροπή, ανοίγει αυτόματα το νέο έγγραφο.

Πλέον μπορούμε να επεξεργαστούμε το έγγραφο, όπως κάθε αρχείο κειμένου Word. Όταν τελειώσουμε την επεξεργασία το αποθηκεύουμε επιλέγοντας οποιαδήποτε μορφή αρχείου θέλουμε.

Μετατροπή PDF σε Word με τα Έγγραφα Google

Για όσους δεν έχουμε το Microsoft Word, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δωρεάν Έγγραφα Google.

Αρχικά, ανεβάζουμε το αρχείο PDF στο Google Drive, κάνουμε δεξί κλικ σε αυτό, και διαλέγουμε “Άνοιγμα με → Έγγραφα Google”.

Με ανοιχτό το PDF, πατάμε στο “Αρχείο”, πηγαίνουμε στο “Λήψη ως”, και διαλέγουμε το “Microsoft Word (.docx)”.

Αποθηκεύουμε το αρχείο στον υπολογιστή μας, και μπορούμε να το τροποποιήσουμε, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο μας πρόγραμμα επεξεργασίας εγγράφων.

Όταν ολοκληρώσουμε την επεξεργασία του εγγράφου, το μετατρέπουμε εκ νέου σε PDF, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφουμε σε προηγούμενη δημοσίευση.

Word σε PDF, Πρόσθετα Chrome στον Firefox, Αλλαγή Κωδικού Gmail

Αυτή την εβδομάδα, θα απενεργοποιήσουμε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις των Windows, και θα απελευθερώσουμε χώρο στον δίσκο. Επίσης, θα μετατρέψουμε αρχεία Word σε PDF, θα δημιουργήσουμε…

Σμίκρυνση εγγράφου σε μία σελίδα με το Word

Έστω ότι γράφουμε κάποιο κείμενο, που θέλουμε να καταλαμβάνει ακριβώς μία σελίδα, και τελικά μας βγαίνει μεγαλύτερο κατά λίγες γραμμές. Τι κάνουμε σε μία τέτοια περίπτωση;

Μπορούμε να δοκιμάσουμε την αλλαγή του μεγέθους της γραμματοσειράς. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία ίσως πάρει αρκετή ώρα, μέχρι να βρούμε το κατάλληλο μέγεθος.

Ευτυχώς, το Word έχει ένα κρυφό εργαλείο που μειώνει αυτόματα την έκταση ενός εγγράφου. Για να εμφανίσουμε το κουμπί του εργαλείου, κάνουμε κλικ στο μικρό βέλος της γραμμής γρήγορης πρόσβασης, και έπειτα μπαίνουμε στις “Περισσότερες εντολές…”

Πατάμε το αναδυόμενο μενού κάτω από την “Επιλογή εντολών από:”, και διαλέγουμε το “Όλες οι εντολές.”

Σε αυτό το σημείο πρέπει να εντοπίσουμε την εντολή “Σμίκρυνση μίας σελίδας”, και να κάνουμε κλικ στην “Προσθήκη.”

Μόλις πατήσουμε το “ΟΚ”, θα εμφανιστεί το σχετικό εικονίδιο στην γραμμή γρήγορης πρόσβασης.

Πλέον, όταν θέλουμε να μειώσουμε την έκταση ενός εγγράφου, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο. Το Word φροντίζει να διαμορφώσει το κείμενο κατάλληλα, έτσι ώστε να μην ξεπερνά τη μία σελίδα.

Το συγκεκριμένο εργαλείο δεν πρόκειται να λειτουργήσει όταν το έγγραφο είναι μεγαλύτερο από μιάμιση σελίδα. Είναι όμως η καλύτερη λύση όταν θέλουμε να μικρύνουμε το κείμενο κατά μία δύο γραμμές.

Πώς αφαιρούμε σπυράκια και ατέλειες με το Photoshop

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα σπυράκια και τα στίγματα στο πρόσωπο. Πόσο μάλλον όταν είναι υπεύθυνα για την καταστροφή μιας όμορφης φωτογραφίας.

Το Photoshop μας παρέχει αρκετά εργαλεία με τα οποία μπορούμε να αφαιρέσουμε σπυράκια και ατέλειες. Μαζί θα δούμε πώς να διορθώσουμε τέτοια προβλήματα, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία “Spot Healing Brush Tool” και “Content-Aware Fill”.

Content-Aware Fill

Πρώτα θα δούμε το “Content-Aware Fill”, με το οποίο αφαιρούμε ολόκληρα αντικείμενα από μία εικόνα.

Οπότε, ανοίγουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να διορθώσουμε, και επιλέγουμε με το “Lasso Tool” την ατέλεια που θέλουμε να διορθώσουμε.

Στη συνέχεια, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Shift+F5”, ο οποίος ανοίγει το μενού του “Fill”.

Για μέθοδο συμπλήρωσης επιλέγουμε το “Content-Aware”, και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις τις αφήνουμε ως έχει.

Μόλις κάνουμε κλικ στο “ΟΚ”, το εργαλείο θα αντιγράψει την εικόνα γύρω από την επιλεγμένη περιοχή. Έπειτα, θα αντικαταστήσει το σπυράκι με το περιεχόμενο που αντέγραψε.

Όπως βλέπουμε, το “Content-Aware Fill” έκανε αρκετά καλή δουλειά, και το σπυράκι εξαφανίστηκε από το πρόσωπό μας.

Spot Healing Brush Tool

Το “Content-Aware Fill” κάνει αρκετά καλή δουλειά, αν όμως θέλουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το “Spot Healing Brush Tool”.

Αρχικά, κάνουμε ζουμ στη φωτογραφία με τα κουμπιά “Ctrl++”, και μετά επιλέγουμε το “Spot Healing Brush Tool”, από την εργαλειοθήκη.

Το “Spot Healing Brush Tool”, λειτουργεί ακριβώς όπως το “Content-Aware Fill”. Αντιγράφει την εικόνα γύρω από την περιοχή στην οποία κάνουμε κλικ, και στη συνέχεια αντικαθιστά το σπυράκι, με το περιεχόμενο που αντέγραψε.

Αρχίζουμε λοιπόν να αφαιρούμε ένα προς ένα τα σπυράκια, κάνοντας κλικ επάνω τους. Παράλληλα, μπορούμε να προσαρμόσουμε το μέγεθος της βούρτσας, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά “[“, και “]”.

Ο χρόνος που θα χρειαστούμε εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως, το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει.

Περισσότερα κόλπα για το Photoshop, θα βρείτε στα υπόλοιπα QuickSteps.

QuickSteps#52 - Σκούρο Θέμα Edge, Κόμικ Από Βίντεο, Ανώνυμη Περιήγηση
Ανώνυμη Περιήγηση, Κόμικ Από Βίντεο, Σκούρο Θέμα Edge

Αυτήν την εβδομάδα, προσθέτουμε προγράμματα στην εκκίνηση των Windows, ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα του Edge, και αποθηκεύουμε τις εικόνες που περιέχει ένα αρχείο Word. Επίσης,…

Πώς ρυθμίζουμε τις γρήγορες απαντήσεις στο Android

Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, όπως για παράδειγμα όταν δουλεύουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε το κινητό στην αθόρυβη λειτουργία, ή απλά να απορρίπτουμε τις κλήσεις.

Βέβαια υπάρχει και μία ακόμη επιλογή, που ακούει στο όνομα “Γρήγορες απαντήσεις”. Στην ουσία είναι μία λειτουργία του Android, μέσω της οποίας στέλνουμε κάποιο προκαθορισμένο μήνυμα σε όποιον μας καλεί.

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις “Γρήγορες απαντήσεις”, ανοίγουμε την εφαρμογή των κλήσεων, πατάμε στις τρεις τελείες, και επιλέγουμε τις “Ρυθμίσεις”.

Μία από τις πρώτες επιλογές είναι οι “Γρήγορες απαντήσεις”, στην οποία πατάμε για να δούμε τις διαθέσιμες επιλογές.

Αν οι έτοιμες απαντήσεις μας φαίνονται πολύ τυπικές, μπορούμε να πατήσουμε σε μία από αυτές, και να την αλλάξουμε.

Από εδώ και στο εξής, όταν κάποιος μας καλεί, σύρουμε το εικονίδιο του μηνύματος, που βρίσκεται κάτω δεξιά.

Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζουμε τις έτοιμες απαντήσεις, και διαλέγουμε ποια θέλουμε να του στείλουμε.

Παράλληλα, μπορούμε να στείλουμε ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα, επιλέγοντας το “Συντάξτε τη δική σας”.

Στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογούμε το μήνυμα που θέλουμε, και πατάμε στην “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”.

Πώς ενεργοποιώ το σκούρο θέμα στον Firefox

Σε προηγούμενο QuickSteps είδαμε πώς ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα στον Microsoft Edge. Αυτή τη φορά θα δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σκοτεινό θέμα του Firefox.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο κουμπί του μενού, και μπαίνουμε στα “Πρόσθετα”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το εικονίδιο με το πινέλο, και πατάμε “Ενεργοποίηση”, δίπλα στο “Σκοτεινό” θέμα.

Η εμφάνιση του Firefox αλλάζει άμεσα, και πλέον όλο το περιβάλλον εργασίας του είναι σκούρο.

Πώς κάνουμε αναγκαστικό τερματισμό καρτέλας στον Chrome

Αν χρησιμοποιούμε τον Chrome, και συνηθίζουμε να ανοίγουμε πολλές καρτέλες ταυτόχρονα, σίγουρα έχουμε αντιμετωπίσει το φαινόμενο της “παγωμένης καρτέλας”.

Είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που οι καρτέλες σταματούν να ανταποκρίνονται, και οδεύουμε προς την “αναγκαστική” διακοπή λειτουργίας του Chrome.

Λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επιβαρύνουμε το σύστημά μας, σε τέτοιο βαθμό. Μπορούμε απλά να κλείσουμε τις καρτέλες που έχουν “παγώσει”.

Για να τερματίσουμε μία καρτέλα που δεν ανταποκρίνεται, κάνουμε κλικ στο κουμπί του μενού, πηγαίνουμε στις “Περισσότερες επιλογές”, και πατάμε στη “Διαχείριση εργασιών”.

Στο παράθυρο που ανοίγει, βλέπουμε όλες τις ανοιχτές καρτέλες, και όλα τα πρόσθετα που είναι ενεργά στον Chrome.

Εμείς εντοπίζουμε την καρτέλα που δεν ανταποκρίνεται, την επιλέγουμε, και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Τερματισμός διαδικασίας”.

Η καρτέλα παραμένει ανοιχτή, χωρίς όμως να έχει καθόλου περιεχόμενο. Πλέον, δεν πιάνει χώρο στην μνήμη RAM, και μπορούμε να την κλείσουμε κανονικά πατώντας το “Χ”.

QuickSteps#54 - PDF σε Word, Γρήγορες Απαντήσεις Android, Σκούρο Θέμα Firefox

Περισσότερα κόλπα για τον Chrome, που ίσως δεν γνωρίζετε, θα βρείτε στον αναλυτικό οδηγό μας.

23+3 Δυνατότητες του Chrome Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Ο Google Chrome είναι αναμφίβολα ο δημοφιλέστερος browser, αλλά στους περισσότερους από εμάς ενδέχεται να διαφεύγουν αρκετές λειτουργίες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά….

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps