Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Spatial Audio: Πώς Βλέπω Τις Ταινίες Του Netflix Με Προσομοίωση Surround Χωρίς Έξτρα Εξοπλισμό
FEATURED Spatial Audio Πώς Βλέπω Τις Ταινίες Του Netflix Με Προσομοίωση Surround Χωρίς Έξτρα Εξοπλισμό A3

Spatial Audio: Πώς Βλέπω Τις Ταινίες Του Netflix Με Προσομοίωση Surround Χωρίς Έξτρα Εξοπλισμό

Το Netflix υποστηρίζει εδώ και καιρό το Dolby Atmos αλλά πολλοί από εμάς δεν έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Όμως, χάρη στη λειτουργία Spatial Audio που εκπλήσσει με τον ήχο υψηλής ποιότητας, όλοι μπορούμε να έχουμε την εμπειρία του surround. Δείτε τι είναι ο χωρικός ήχος του Netflix και πώς μπορούμε να βλέπουμε τα έργα του με καλύτερη ποιότητα ήχου σε οποιαδήποτε συσκευή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι ο χωρικός ήχος του Netflix

Ας υποθέσουμε ότι προτιμάμε να παρακολουθούμε Netflix στον φορητό υπολογιστή, και το tablet / smartphone με τα ακουστικά μας συνδεδεμένα. Σε αυτήν την περίπτωση, το Spatial Audio θα προσομοιώσει τον surround ήχο, δημιουργώντας μια εμπειρία ήχου πολλαπλών καναλιών και προσφέροντας την αίσθηση ότι ο ήχος προέρχεται από διάφορες κατευθύνσεις.

Αυτό ισχύει και αν παρακολουθούμε Netflix στο Desktop PC και στην TV με ένα στερεοφωνικό σύστημα ήχου, και χωρίς υποστήριξη Dolby Atmos. Δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να ενεργοποιήσουμε τον χωρικό ήχο. Θα ενεργοποιηθεί αυτόματα εφόσον η συσκευή μας υποστηρίζει στερεοφωνικό ήχο δύο καναλιών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε χωρίς επιπλέον εξοπλισμό και χωρίς να πληρώσουμε για να αναβαθμίσουμε το ηχητικό μας σύστημα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια καλή ευρυζωνική σύνδεση και είμαστε έτοιμοι.

Σε γενικές γραμμές, ο χωρικός ήχος της υπηρεσίας λειτουργεί σχεδόν παρόμοια με το Dolby Atmos και προσφέρει μια εμπειρία 3D surround. Φυσικά, δεν είναι ακριβώς η ίδια εμπειρία, αλλά σε αντίθεση με το Dolby Atmos, δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε συμβατό ηχητικό σύστημα.

Featured NordVPN Πώς Μπορώ Να Δω Το Αμερικάνικο Netflix Με Ελληνικούς Υπότιτλους 2α
Αμερικάνικο Netflix: Πώς Ξεμπλοκάρω Όλες Τις Διεθνείς Ταινίες Netflix Με Ελληνικούς Υπότιτλους

Το περιεχόμενο του Netflix είναι τεράστιο, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του δεν διατίθεται στην Ελλάδα. Πολλά VPN ισχυρίζονται ότι μπορούν να παρακάμψουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς…

Τέλος, καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν έχουμε ήδη σύστημα με ήχο surround 5.1 ή Dolby Atmos, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία αντί για Spatial Audio. Ωστόσο, σε ορισμένες τηλεοράσεις και συσκευές, η ρύθμιση εξόδου ήχου μπορεί να αλλάξει από 5.1 σε στερεοφωνικό, για να υλοποιηθεί η αναπαραγωγή με χρήση χωρικού ήχου.

Πώς βλέπω τα έργα της πλατφόρμας με χωρικό ήχο

Είτε είμαστε στο κινητό, είτε στο PC και την TV, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον χωρικό ήχο της πλατφόρμας αμέσως. Το μόνο που πρέπει κάνουμε είναι να ανοίξουμε το Netflix και να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας.

Στη συνέχεια, από τη γραμμή αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, πληκτρολογούμε Spatial Audio και πατάμε Enter. Αμέσως θα μας εμφανιστούν δεκάδες έργα με την ένδειξη Χωρικός ήχος.  

Spatial Audio του Netflix 2α

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορούμε να απολαύσουμε τους τίτλους της πλατφόρμας που υποστηρίζονται από χωρικό ήχο και στο smartphone / tablet, συνδέοντας στη συσκευή τα ακουστικά μας.

Spatial Audio του Netflix 2αa

Αν έχουμε Apple TV, iPhone, iPad, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στα ακουστικά πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένη τη ρύθμιση Head Tracked. Στα νεότερα Google Pixel και Pixel Buds Pro, ενεργοποιημένη τη ρύθμιση Head Tracking.

Αυτό ήταν όλο. Οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι ταινίες που υποστηρίζουν χωρικό ήχο θα ενεργοποιούν και αναπαράγουν αυτόματα την προσομοίωση του surround ήχου.

Ποια είναι η γνώμη σας για την προσομοίωση surround του Netflix;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps