Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση Mid-Range: Samsung Galaxy M20 vs Xiaomi Redmi Note 7
Σύγκριση Mid-Range: Samsung Galaxy M20 vs Xiaomi Redmi Note 7

Σύγκριση Mid-Range: Samsung Galaxy M20 vs Xiaomi Redmi Note 7

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο νέων mid-range Android συσκευών, του Samsung Galaxy M20 και Xiaomi Redmi Note 7.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Samsung Galaxy M20 vs Xiaomi Redmi Note 7

Σε αυτή τη σύγκριση, έχουμε να κάνουμε με δύο νεότατες Android συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, κατασκευασμένες από δύο εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Xiaomi Redmi Note 7 βγήκε στην αγορά τον περασμένο Ιανουάριο και το Samsung Galaxy M20 κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019.

Samsung Galaxy M20 vs Xiaomi Redmi Note 7 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιο σχεδιασμό στα κινητά τους, όπου αμφότερα έχουν την εγκοπή στο μπροστινό τμήμα τους, η οποία ωστόσο καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και στις δύο συσκευές.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές δεν έχουν διαφορά στη διαγώνιο οθόνης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στις διαστάσεις.

Samsung-Galaxy-M20-vs-Xiaomi-Redmi-Note-7-2αα

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Samsung Galaxy M20 έχει αισθητά μικρότερο ύψος, αλλά και σχετικά πιο μικρό πλάτος από το Xiaomi Redmi Note 7, το οποίο με τη σειρά του έχει μικρότερο πάχος.

Αμφότερες οι συσκευές έχουν ακριβώς το ίδιο βάρος στα 186 γραμμάρια.

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές έχουν καλή ποιότητα κατασκευής. Το κινητό της Samsung έχει εξ ολοκλήρου μεταλλικό σώμα, ενώ η συσκευή της Xiaomi έχει γυάλινη πλάτη με πλαστικό πλαίσιο.

Samsung Galaxy M20 vs Xiaomi Redmi Note 7 6

Σύγκριση οθόνης

Τα δύο κινητά έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος οθόνης στις 6,3 ίντσες. Το κινητό της Xiaomi διαθέτει οθόνη IPS LCD, η οποία ξεχωρίζει για τα φυσικά της χρώματα και το καθαρότερο λευκό.

Το κορεάτικο κινητό διαθέτει οθόνη LCD PLS (Plane Line Switching) που είναι αποκλειστική σχεδίαση της Samsung και είναι παρόμοια με την τεχνολογία IPS (In-Plane Switching).

Το PLS και το IPS γενικά δίνουν καλύτερες γωνίες θέασης και ποιότητα εικόνας με υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα. Με το IPS μπορούμε να έχουμε και ακριβέστερη αναπαραγωγή χρώματος.

Samsung-Galaxy-M20-vs-Xiaomi-Redmi-Note-7-12αα

Η οθόνη του Redmi Note 7 έχει Gorilla Glass 5, ενώ στο Galaxy M20 είναι απροσδιόριστη η έκδοση του Gorilla Glass.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κινητό της Samsung έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής ανέρχεται στο 83,67%, έναντι της συσκευής της Xiaomi που είναι στο 81,37%.

Samsung Galaxy M20 vs Xiaomi Redmi Note 7 15α

Ανάλυση

Στον τομέα της ανάλυσης και ευκρίνειας, έχουμε την απόλυτη ισοπαλία. Αμφότερα τα κινητά έχουν 1080×2340 pixel, αναλογία 19.5:9, και πυκνότητα 409 ppi.

Σύγκριση hardware

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση στον τομέα της ισχύος, o Exynos 7904 Octa που φοράει το Samsung Galaxy M20 είναι ένας από τους καλύτερους ανταγωνιστές του Snapdragon 660 του Xiaomi Redmi Note 7.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι αυτός ο επεξεργαστής octa-core της μεσαίας κατηγορίας χειρίζεται αποτελεσματικά όλες τις εργασίες, αλλά και τα παιχνίδια, χωρίς προβλήματα.

Μνήμες

Το Redmi Note 7 έρχεται με τρεις εκδόσεις με 3/4/6GB RAM και 32/64GB αποθηκευτική μνήμη. Το Galaxy M20 διαθέτει δύο μοντέλα με 3/4GB RAM και 32/64GB αποθηκευτική μνήμη.

Αμφότερα τα κινητά υποστηρίζουν κάρτα micro SD. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κορεάτικο κινητό έχει αποκλειστική υποδοχή για την κάρτα, ενώ το κινητό της Xiaomi χρησιμοποιεί την μια υποδοχή της SIM.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συσκευές μπορούν να τραβήξουν αξιοπρεπείς φωτογραφίες στο Android.

Το Xiaomi Redmi Note 7 διαθέτει διπλή κάμερα με 48.0 MP + 5.0 MP πίσω και 13.0 MP μπροστά, έναντι της διπλής κάμερας με 13.0 MP + 5.0 MP πίσω και 8.0 MP μπροστά του Samsung Galaxy M20.

Φυσικά, τα MP, όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας. Σε γενικές γραμμές, τα δύο κινητά έχουν σχετικά καλές επιμέρους δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το κινητό της Samsung έχει ισχυρή μπαταρία στα 5000 mAh. Ωστόσο, λόγω του ότι κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, δεν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις στην μπαταρία του, ούτε συνθετικά benchmarks. Μόλις κυκλοφορήσουν, θα τα προσθέσουμε στον οδηγό.

Σε ό,τι αφορά το Xiaomi Redmi Note 7, έρχεται με μπαταρία 4000 mAh. Στα εξαντλητικά τεστ του GSM Arena, η κινέζικη συσκευή φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές και τα δύο κινητά έχουν ραδιόφωνο FM και υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερες οι συσκευές δεν είναι τεράστιες και θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς δεν έχουν μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, λόγω του ότι τo κινητό της Samsung κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, δεν υπάρχουν επίσημα συνθετικά benchmarks. Ως εκ τούτου, παραθέτουμε τα τέσσερα μεγαλύτερα benchmarks του GSM Arena για το Redmi Note 7.

Κόστος αγοράς

Στα ελληνικά διαδικτυακά καταστήματα το μοντέλο των 4GB/64GB του Xiaomi Redmi Note 7 κοστίζει περί τα 300 ευρώ, ενώ το μοντέλο με τα 6GB/64GB περί τα 400 ευρώ.

Στην κινέζικη αγορά αυτήν την περίοδο, τα τρία μοντέλα της κινέζικης συσκευής είναι αρκετά φθηνότερα, με κόστος που κυμαίνεται από 204 έως 254 ευρώ.

Το Samsung Galaxy M20 θα το βρούμε από τα 200 ευρώ για την έκδοση των 32GB και από τα 230 για την έκδοση των 64GB.

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε και τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Samsung-Galaxy-M20-vs-Xiaomi-Redmi-Note-7-11

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για δύο αξιόλογα mid-range κινητά της αγοράς, καθώς έχουν αξιοπρεπέστατες προδιαγραφές και καλή κατασκευή και σχεδιασμό.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps