Home » Software » Παιχνίδια » Team Sonic Racing Review: Ένας Για Όλους Και Όλοι Για Έναν
Team Sonic Racing Review: Ένας Για Όλους Και Όλοι Για Έναν

Team Sonic Racing Review: Ένας Για Όλους Και Όλοι Για Έναν

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης και σχεδόν επτά χρόνια από την κυκλοφορία του Sonic & All-Stars Racing Transformed, το Team Sonic Racing είναι εδώ, με νέα modes και καινούργια χαρακτηριστικά. Δείτε κάθε πτυχή του νέου kart racing παιχνιδιού της Sumo Digital και της Sega.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση: Team Sonic Racing

Το Team Sonic Racing αναπτύχθηκε από τη Sumo Digital. Το βρετανικό studio, που ιδρύθηκε το 2003, έχει αναπτύξει ορισμένα εξαιρετικά γνωστά παιχνίδια, τόσο στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτων όσο και εκτός, μεταξύ των οποίων θα βρούμε τα:

  • Forza Horizon 2, Forza Motorsport 7, και Forza Horizon 4
  • Hitman (2016) και Hitman 2
  • LittleBIGPlanet 2 και LittleBIGPlanet 3

Το Team Sonic Racing είναι ουσιαστικά ο διάδοχος του Sonic All-Stars Racing. Συνδυάζει arcade και fast-paced στοιχεία, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό racing τίτλο.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο από τις 21 Μαΐου 2019 για PC, PlayStation 4, Xbox One, και Nintendo Switch.

Στο Team Sonic Racing επιλέγουμε μεταξύ τριών τύπων χαρακτήρων και μπορούμε να ανταγωνιστούμε άλλους παίκτες ή να συμμετέχουμε σε ομαδικούς αγώνες, χρησιμοποιώντας το τροποποιημένο όχημα μας.

Gameplay

Το Team Sonic Racing απευθύνεται σε κάθε επιπέδου παίκτη, από αρχάριους μέχρι βετεράνους του είδους. Έχει απλό χειρισμό και προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς gamers.

Το μενού του Team Sonic Racing

Θα βρούμε συνολικά 21 εντυπωσιακές πίστες, 15 χαρακτήρες με τα δικά τους οχήματα, σύστημα αναβάθμισης και τροποποίησης οχημάτων, και μεγάλη ποικιλία σε modes.

Η Sumo Digital έχει προσθέσει διασκεδαστικούς διαλόγους στο Team Sonic Racing. Μέσω αυτών ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτό που ξεχωρίζει στο gameplay του Team Sonic Racing, είναι οι νέοι μηχανισμοί που κάνουν το παιχνίδι αρκετά στρατηγικό. Επίσης, οι ομαδικές ενέργειες που μπορούμε να πραγματοποιούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Χαρακτήρες

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Team Sonic Racing έχει λίγους χαρακτήρες. Συνολικά υπάρχουν 15 χαρακτήρες από το Sonic Universe, οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε πέντε ομάδες και τρεις διαφορετικούς τύπους.

Οι χαρακτήρες του Team Sonic Racing

Οι πέντε ομάδες του Team Sonic Racing είναι οι παρακάτω:

  • Η ομάδα του Sonic που την αποτελούν ο Sonic, ο Tails, και ο Knuckles
  • Η ομάδα Dark την οποία συνθέτουν ο Shadow, η Rouge, και ο E-123 Omega
  • Η ομάδα της Amy με τους Amy, Big the Cat, και Chao
  • Η ομάδα του Vector που τη σχηματίζουν ο Vector, ο Silver, και η Blaze
  • Η ομάδα του Eggman στην οποία βρίσκουμε τον Eggman, τον Metal Sonic, και τον Zavok.

Όσον αφορά τους τύπους των χαρακτήρων, έχουμε τους Speed, Technique, και Power. Κάθε τύπος έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ικανότητες. Επίσης, κάθε ομάδα διαθέτει έναν χαρακτήρα από κάθε τύπο.

Οι Speed χαρακτήρες είναι εκείνοι που έχουν αυξημένη επιτάχυνση και μέγιστη ταχύτητα. Στην ουσία είναι αυτοί που οδηγούν την ομάδα στον αγώνα, και στόχος τους είναι να φτάσουν οπωσδήποτε πρώτοι στον τερματισμό.

Οι Technique χαρακτήρες έχουν βελτιωμένο handling και επηρεάζονται λιγότερο από την επιβράδυνση που προκαλούν διάφορα εμπόδια, όπως το γρασίδι.

Ο ρόλος τους στο παιχνίδι είναι να παρέχουν Wisps στον Power και τον Speed της ομάδας, απασχολώντας ταυτόχρονα τους αντιπάλους.

Οι Power χαρακτήρες ίσως είναι οι πιο σημαντικοί του παιχνιδιού, διότι το πακέτο των χαρακτηριστικών τους είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Αρχικά, έχουν τη δυνατότητα να σπάνε κάποια εμπόδια στους χάρτες για να ανοίγουν νέες διαδρομές.

Έπειτα, οι Power έχουν πρόσβαση σε πιο ισχυρά Wisps, για παράδειγμα αυτοί οι χαρακτήρες λαμβάνουν τρεις ρουκέτες από το Rocket Wisp, αντί για μία που παίρνουν οι Speed και οι Technique.

Ο ρόλος των Power στο παιχνίδι είναι να προστατεύουν όσο μπορούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, και να ανοίγουν δρόμο όπου μπορούν για να μειώνουν τους χρόνους του επόμενου γύρου.

Πίστες

Στο Team Sonic Racing θα βρούμε συνολικά 21 εντυπωσιακές πίστες, που όλες τους έχουν απότομες στροφές, τα γνωστά επικίνδυνα loop του Sonic, και ποικίλους κινδύνους.

Οι πίστες του Team Sonic Racing

Κάθε πίστα έχει τη βασική διαδρομή, αλλά προσφέρει σχεδόν πάντα τη δυνατότητα να κόψουμε δρόμο. Μερικές πίστες διαθέτουν πάνω από δύο πιθανές διαδρομές, προσφέροντας μία διαφορετική εμπειρία σε κάθε γύρο του αγώνα.

Στο σύνολο των 21 πιστών του Team Sonic Racing θα βρούμε δώδεκα καινούργιες πίστες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για αυτό το παιχνίδι και εννέα επανασχεδιασμένες πίστες από προηγούμενους τίτλους.

Προσαρμογή οχημάτων

Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του όχημα που διαθέτει μοναδικές δυνατότητες. Ωστόσο, στο Team Sonic Racing μπορούμε να αλλάξουμε τόσο την εμφάνιση όσο και το χειρισμό των οχημάτων.

Προσαρμογή οχημάτων στο Team Sonic Racing

Το νέο σύστημα τροποποίησης των οχημάτων μας επιτρέπει να αναβαθμίσουμε διάφορα μέρη του οχήματός, προσαρμόζοντας το στο στιλ παιχνιδιού που θέλουμε. Στο Team Sonic Racing υπάρχουν 9 μοναδικά κομμάτια αναβάθμισης για κάθε χαρακτήρα.

Εκτός από την αναβάθμιση διαφόρων τμημάτων του οχήματος, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε και την εμφάνιση του. Μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα του οχήματος, να τοποθετήσουμε αυτοκόλλητα πάνω του, και να επιλέξουμε τον ήχο της κόρνας.

Wisps

Όπως σε κάθε Sonic racing παιχνίδι, έτσι και στο Team Sonic Racing κατά τη διάρκεια του αγώνα βρίσκουμε διάφορες ενισχύσεις, τα γνωστά Wisps. Στον νεότερο τίτλο της Sumo Digital θα βρούμε συνολικά 14 επιθετικά και αμυντικά Wisps.

Τα Wisps παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, στο Team Sonic Racing μπορούμε να ανταλλάσσουμε Wisps με του συμμάχους μας.

Credits και Mod Pod

Στο τέλος κάθε αγώνα το παιχνίδι βαθμολογεί την επίδοση μας. Ανάλογα με την επίδοση που είχαμε στον αγώνα, και αν τελικά κερδίσαμε ή χάσαμε, λαμβάνουμε ως αμοιβή τα ανάλογα Credits.

Τα Mod Pod είναι τυχερά κουτιά, τα οποία αγοράζουμε με Credits. Κάθε Mod Pod κοστίζει 10 Credits, και μπορεί να περιέχει κομμάτια αναβάθμισης, αυτοκόλλητα, κόρνες, και Wisps που μπορούμε να χρησιμοποιούμε από την αρχή του αγώνα.

Μυστικά και κόλπα

Στο Team Sonic Racing υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα κόλπα τα οποία μπορούμε να εκτελούμε, το Drift και το Stunt. Για να κάνουμε drift πατάμε στιγμιαία το κουμπί του φρένου και έπειτα το κουμπί αλλαγής κατεύθυνσης.

Αν πραγματοποιήσουμε ένα drift μεγάλης διάρκειας ή διαδοχικά πολλά μικρότερα, τότε λαμβάνουμε μία μικρή στιγμιαία ενίσχυση ταχύτητας.

Η εκτέλεση των stunt είναι δυνατή μόνο στον αέρα, γι’ αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να τα εκτελέσουμε είτε όταν πηδάμε από κάποια ράμπα, είτε αν κάνουμε άλμα από μεγάλο ύψος.

Για να εκτελέσουμε ένα stunt μετακινούμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση τον δεξί μοχλό του χειριστηρίου. Με την κίνηση αυτή το όχημα μας θα εκτελέσει διάφορα κόλπα και μόλις προσγειωθούμε στο έδαφος λαμβάνουμε μία στιγμιαία ενίσχυση ταχύτητας.

Επιπλέον, αν πατάμε το κουμπί για το γκάζι σε κάθε νούμερο της αντίστροφης μέτρησης πριν την εκκίνηση του αγώνα, τότε θα λάβουμε και πάλι μία στιγμιαία ενίσχυση ταχύτητας.

Τέλος, τα δαχτυλίδια που συλλέγουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Όσο περισσότερα δαχτυλίδια έχουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Modes

Στο Team Sonic Racing θα βρούμε αρκετά modes, που μας επιτρέπουν να παίζουμε μόνοι μας, με φίλους, online ή τοπικά.

Θα ξεκινήσουμε με τα κλασικά online multiplayer και local co-op modes του franchise, τα οποία είναι το “Grand Prix Mode”, το “Exhibition Mode”, το “Time-Trial”, και το “Adventure Mode”.

Αρχικά, σε όλα τα modes μπορούν να συμμετέχουν έως δώδεκα παίκτες ανά αγώνα, είτε έως τέσσερις εάν μοιράζονται την ίδια οθόνη.

Στο Grand Prix Mode τρέχουμε τέσσερις αγώνες, σε τέσσερις διαφορετικές πίστες. Στο τέλος κάθε αγώνα λαμβάνουμε πόντους, με βάση την επίδοση μας. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στο τέλος του Grand Prix.

Το Exhibition Mode είναι η λειτουργία δημιουργίας προσαρμοσμένου παιχνιδιού. Σε αυτό το mode μπορούμε να επιλέξουμε τους κανόνες του αγώνα, να διαλέξουμε πίστα, αριθμό γύρων, και τα λοιπά.

Από την άλλη έχουμε το Time-Trial, το οποίο είναι για έναν μόνο παίκτη. Σε αυτό το mode ο αριθμός των γύρων είναι ατελείωτος. Εμείς απλώς επιλέγουμε την πίστα που θέλουμε και προσπαθούμε να κάνουμε τον καλύτερο χρόνο ανά γύρο που μπορούμε.

Πριν περάσουμε στο Team Racing θα δούμε λίγο το Adventure Mode, το οποίο μπορούμε να παίξουμε μόνοι ή με φίλους. Στο Adventure Mode μαθαίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, την ιστορία, και τους χαρακτήρες του Sonic Universe.

Το Adventure Mode έχει πάνω από 100 πίστες τοποθετημένες σε έναν χάρτη. Καθώς προχωράμε στον χάρτη ξεκλειδώνουμε επιπλέον χαρακτήρες και κομμάτια αναβάθμισης οχημάτων.

Εκτός από τις βασικές πίστες, στο Adventure Mode θα βρούμε και μερικές ανεξάρτητες, οι οποίες έχουν πολύ συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους πρέπει να εκπληρώσουμε για να κερδίσουμε τα αστέρια της πίστας.

Το co-op mode του συγκεκριμένου mode είναι το Team Adventure Mode, στο οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να επιλέξουν όλοι χαρακτήρες από την ίδια ομάδα. Κατά τα άλλα, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Team Racing

Ένα εντελώς νέο χαρακτηριστικό του Team Sonic Racing είναι το “Team Racing”, ένα πακέτο νέων λειτουργιών το οποίο συναντάμε σε κάθε ομαδικό αγώνα του παιχνιδιού.

Στα ομαδικά mode υπάρχουν συνολικά 4 ομάδες, όπου η κάθε μία έχει τρεις οδηγούς. Στόχο της κάθε ομάδας είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους μπορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η επίτευξη της νίκης στα ομαδικά modes δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό, οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορες ομαδικές ενέργειες. Κάποιες από αυτές τις ενέργειες ενισχύουν τα μέλη της ομάδας και άλλες επιβραδύνουν τους αντιπάλους της.

Οι ομαδικές ενέργειες που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε είναι το Skim Boost, το Slingshot, το Rescue, και το Item Transfer. Με το Skim Boost ενισχύουμε την ταχύτητα των συμπαικτών μας, καθώς περνάμε από δίπλα τους.

Το Slingshot είναι λίγο πιο ακριβές στην εκτέλεση του. Το μέλος της ομάδας που προπορεύεται αφήνει πίσω του μία γραμμή πάνω στην οποία πατούν τα υπόλοιπα μέλη για να φορτίσουν το Slingshot, και μόλις απομακρυνθούν λαμβάνουν ενίσχυση στην ταχύτητα τους.

Όσον αφορά το Rescue και το Item Transfer, το πρώτο μας επιτρέπει να χτυπάμε τους αντιπάλους με στόχο να σώσουμε τους συμμάχους μας, και το δεύτερο μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε Wisps στους συμπαίκτες μας.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Team Racing, είναι η Team Ultimate. Όσο εμείς και η ομάδα μας πραγματοποιούμε ομαδικές ενέργειες, η μπάρα της Team Ultimate γεμίζει.

Όταν η μπάρα συμπληρωθεί πλήρως, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την Team Ultimate Boost, η οποία αυξάνει την ταχύτητα μας και μας κάνει αόρατους. Επιπλέον, αν χτυπήσουμε κάποιον αντίπαλο ενώ η ενίσχυση είναι ενεργή, επεκτείνουμε τη διάρκεια της.

Γραφικά και ήχος

Σε γενικές γραμμές τα γραφικά του Team Sonic Racing είναι αισθητά βελτιωμένα σε σχέση με του προκατόχου του. Εμείς είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε το παιχνίδι στο Xbox One S, και μπορούμε να πούμε ότι ανταποκρίνονταν ιδιαίτερα καλά.

Τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, ήταν στην οθόνη επιλογής χαρακτήρα και στο split screen. Στην πρώτη περίπτωση η φόρτωση του χαρακτήρα καθυστερούσε, και στο split screen παρατηρήσαμε μικρή πτώση των fps.

Το Team Sonic Racing έχει τα κλασικά soundtrack που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τη σειρά, με τον γνωστό γρήγορο και έντονο ρυθμό τους. Τέλος, τα ηχητικά εφέ έχουν ακριβώς την ένταση που χρειάζεται, ώστε να τα ακούμε χωρίς να μας αποσπούν την προσοχή.

Συνοψίζοντας το Team Sonic Racing

Η Sumo Digital με το Team Sonic Racing τελειοποίησε τη σειρά kart racing παιχνιδιών της. Ο νέος τίτλος της σειράς έχει γρήγορο ρυθμό, ενδιαφέρουσες πίστες, δυνατότητα προσαρμογής των οχημάτων, leaderboards, και ένα αρκετά ενδιαφέρον co-op mode.

Team Sonic Racing Review: Ένας Για Όλους Και Όλοι Για Έναν

Θα παραδεχτούμε ότι το πλήθος των χαρακτήρων δεν μας ενθουσιάζει, αλλά πάντα θα ελπίζουμε σε ένα μελλοντικό δωρεάν update. Κι αυτό, διότι ο Aaron Webber από τη Sega δήλωσε πως η εταιρεία δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποιο επί πληρωμή DLC.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το Team Sonic Racing;

Εσείς έχετε παίξει το Team Sonic Racing ή ή σκοπεύετε να το δοκιμάσετε μετά την παρουσίασή μας; Αν έχετε εμπειρία από το παιχνίδι, ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτό;

Σας ενόχλησε κι εσάς η μικρή λίστα χαρακτήρων του παιχνιδιού; Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps