Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » No Stream Available: Πώς Διορθώνω Το Σφάλμα Των Ροών Στο Kodi
No Stream Available: Πώς Διορθώνω Το Σφάλμα Των Ροών Στο Kodi

No Stream Available: Πώς Διορθώνω Το Σφάλμα Των Ροών Στο Kodi

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Kodi είναι μακράν το καλύτερο μέσο για να βλέπουμε όλο το κινηματογραφικό θέαμα του κόσμου στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα με ελληνικούς υπότιτλους. Όμως, υπάρχουν και μερικές φορές που ενδέχεται να αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες στη ροή των αγαπημένων μας τηλεοπτικών σειρών, ταινιών, και αθλητικών μεταδόσεων. Στον οδηγό θα δούμε πώς να ενεργήσουμε αν αίφνης δούμε το σφάλμα “No Stream Available”​ που ενίοτε εμφανίζεται ακόμη και στα κορυφαία πρόσθετα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε όλους τους λόγους που μπορούν να προκαλέσουν την αστοχία στις ροές των ταινιών και σειρών στα πρόσθετα του Kodi. Επιπλέον, τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε βήμα προς βήμα για να λύσουμε αυτό το ζήτημα.

No Stream Available σε παλιά και νέα πρόσθετα

Μία σχετικά πρόσφατη αλλαγή στον κώδικα του Cloudflare απαιτούσε μία νέα ενημέρωση σε ένα Python module του Kodi που ονομάζεται “cfscrape”. Παρακάμπτει την ασφάλεια του Cloudflare, η οποία είναι μία υπηρεσία που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους scrapers στο διαδίκτυο.

Αυτό σημαίνει ότι τα παλαιότερα πρόσθετα που δεν ενημερώνονται, έχουν ήδη σταματήσει να αναζητούν ροές ταινιών. Δεν λαμβάνουν πλέον τον ενημερωμένο κώδικα του cfscrape, και το “Δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή” είναι μόνιμο φαινόμενο σε αυτά τα add-ons.

Επίσης, πολλοί από εμάς ίσως γνωρίζουμε ότι ακόμη και ένα νέο και γρήγορο πρόσθετο ταινιών που λειτουργεί πολύ καλά σήμερα, μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά. Επιπλέον, να σταματήσει να ενημερώνεται λόγω του ότι το εγκατέλειψαν οι σχεδιαστές του.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που συχνά πυκνά δημοσιεύουμε ενημερωμένους οδηγούς για τα καλά και τα κακά πρόσθετα. Έτσι, θα έχουμε άμεσα τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις όταν εμφανιστούν τυχόν προβλήματα σε κάποιο add-on.

Παρ' όλα αυτά, η αστοχία στις διαθέσιμες ροές εμφανίζεται και στα κορυφαία και ενημερωμένα πρόσθετα. Για παράδειγμα, στο Tempest και The Crew τα οποία κάνουν τη διαφορά λειτουργώντας άψογα εδώ και παρά πολύ καιρό.

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που αντιμετωπίζουν το No Stream Available και σε αυτά τα add-on, ακόμη και αν είναι ενεργό το εξαιρετικό Real-Debrid που μας δίνει όλα τα έργα σε 1080p – 4K.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους…

Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα ενεργά πρόσθετα δεν ευθύνονται όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή. Είναι απλά μηχανές αναζήτησης ταινιών και όχι πάροχοι. Η λίστα των ταινιών και σειρών που προσφέρουν παρέχεται από το API μιας υπηρεσίας όπως το Trakt, το IMDB, το Themoviedb, κ.α.

Έτσι λοιπόν, παραθέτουμε βήμα προς βήμα τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε αν ξαφνικά αντιμετωπίσουμε αυτό το σφάλμα.

Βήμα 1: Τρέχω την τελευταία έκδοση του Kodi

Ένας από τους λόγους που δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή στα ενημερωμένα πρόσθετα ταινιών είναι επειδή τρέχουμε μία προηγούμενη έκδοση του Kodi. Ως γνωστόν, η τελευταία και πιο σταθερή έκδοση του Kodi αυτή την περίοδο είναι το Kodi 18.5 Leia.

Μπορούμε να ελέγξουμε ποια έκδοση του Kodi τρέχουμε, ακολουθώντας τα βήματα που βλέπουμε στις κάτωθι εικόνες.

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 20α

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 20αα

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 20ααα

Επίσης, αν έχουμε κατεβάσει το Kodi από το κατάστημα της Microsoft, η ενημέρωση των νέων εκδόσεων του λογισμικού γίνεται αυτόματα με το Windows update.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε στα αγαπημένα του browser την ειδική σελίδα του Kodi με τις τρέχουσες ενημερώσεις των εκδόσεων σε όλα τα λειτουργικά, έτσι ώστε να τις παρακολουθούμε όποτε νομίζουμε εμείς.

Βήμα 2: Ενημερώνω τον URLResolver

Κάθε φορά που κάνουμε κλικ σε μία ταινία, το Kodi στο παρασκήνιο προσπαθεί να ανακτήσει και να αποδώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις ροές (URL ή σύνδεσμοι) που βρήκε το add-on.

Έτσι, ένας από τους βασικότερους λόγους που δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή είναι ότι το Kodi μας δεν είναι σε θέση να διαβάσει ή να επιλύσει τη διεύθυνση URL καθώς θεωρεί ότι η ροή δεν λειτουργεί.

Ως εκ τούτου, αν αντιμετωπίζουμε συνεχώς το No Stream Available στο ενημερωμένο πρόσθετο που χρησιμοποιούμε, πρέπει να ελέγξουμε αν ο URLResolver είναι και αυτός ενημερωμένος.

Συνήθως, με την εγκατάσταση των προσθέτων που ήδη τρέχουμε, έχει εγκατασταθεί και ο URLResolver. Επίσης, τον έχουμε ήδη ενεργό αν έχουμε Real-Debrid. Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε αν εκκρεμεί η ενημέρωσή του, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 11

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 10

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 9

Από την ίδια καρτέλα του Kodi ενημερώνουμε και τα πρόσθετα.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμόμαστε ότι πρέπει πάντα να διατηρούμε τον URLResolver ενημερωμένο. Ο λόγος είναι ότι πολλά από τα δημοφιλή add-ons του Kodi εξαρτώνται από αυτόν για να λειτουργούν σωστά.

Επίσης, μερικές φορές ενδέχεται να μην εμφανίζονται οι ροές και του RD στα πρόσθετα που χρησιμοποιούμε. Σε αυτή την περίπτωση, αν χρησιμοποιούμε VPN, ίσως φταίει η συγκεκριμένη IP που έχουμε εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Το μόνο που κάνουμε είναι να αλλάξουμε server στο VPN.

Αν το πρόβλημα συνεχίζεται παρότι δεν έχουμε VPN, τότε πρέπει απλά να κάνουμε επανέγκριση του λογαριασμού μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μέσα από τις ρυθμίσεις του URLResolver και την ενότητα των λογαριασμών του πρόσθετου ταινιών που χρησιμοποιούμε.

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 15

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 15α

Βήμα 3: Ελέγχω αν το firewall ή το antivirus μπλοκάρουν τις ροές

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας ένα antivirus ή ένα firewall. Αμφότερα μπορεί να τρέχουν από το ίδιο λογισμικό, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Bitdefender Total Security.

Όπως είναι φυσικό, τα προγράμματα ασφαλείας έχουν ως μοναδικό σκοπό να προστατεύσουν το PC μας από τις απειλές στο διαδίκτυο. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι υπερπροστατευτικά και να αποτρέψουν την σωστή λειτουργία του Kodi.

Έτσι, μπορούμε να τα απενεργοποιήσουμε προσωρινά, ώστε να διαπιστώσουμε αν το “No Stream Available” οφείλεται στο λογισμικό προστασίας που χρησιμοποιούμε.

Βήμα 4: Συντηρώ τους παρόχους

Μία άλλη ενέργεια που πρέπει να κάνουμε αν δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή στο έργο που επιλέξαμε στο ενημερωμένο πρόσθετο είναι να ασχοληθούμε λίγο με τους παρόχους. Απλά πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις και τα εργαλεία (tools) του πρόσθετου.

Παραθέτουμε τις απλές ενέργειες με εικόνες.

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 12 (1)

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 12 (5)

Σε αυτό το σημείο πατάμε στην ένδειξη που παρατηρούμε παρακάτω για να απενεργοποιηθούν προσωρινά όλοι.

Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και κατόπιν τους ενεργοποιούμε ξανά όλους.

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 12 (3)

Στη συνέχεια, κάνουμε ένα καθαρισμό πατώντας στη σχετική ενότητα. Αν το πρόσθετο δεν έχει ελληνικό μενού, θα πρέπει να αναζητήσουμε στα εργαλεία κάτι σχετικό με “clear providers”, όπως παρατηρούμε στη δεύτερη εικόνα.

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 12 (2)

Επιπλέον, πρέπει συχνά πυκνά να διαγράφουμε την προσωρινή μνήμη. Ιδίως μετά από κάθε ενημέρωση του πρόσθετου ταινιών.

Βήμα 5: Αλλάζω την ασύρματη σύνδεση

Η ταχύτητα της σύνδεσης μας στο ίντερνετ ίσως δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας. Όμως, αν το Kodi τρέχει σε συσκευή με Wi-Fi που δεν είναι VDSL ή Fiber, τότε ενδέχεται να είναι αυτός ο λόγος που δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή.

Σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο να συνδέσουμε τη συσκευή μας μέσω Ethernet στο router. Με αυτόν τον τρόπο η αναζήτηση των πρόσθετων δεν θα είναι επιρρεπής σε μειωμένη ταχύτητα σύνδεσης και υψηλή λανθάνουσα κατάσταση (latency).

Βήμα 6: Τροποποιώ το χρονικό όριο παρόχων

Εάν ο πάροχος λειτουργεί σωστά, δεν θα χρειαστεί περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα για να βρει τις ροές. Ωστόσο, κάποιοι κακοί πάροχοι αργούν πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο για να βρουν έναν σύνδεσμο.

Το αποτέλεσμα είναι να αποτρέπουν την μετάβαση στον επόμενο πάροχο και το πρόσθετο να μας εμφανίζει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή.

Έτσι, αν έχουμε αργή σύνδεση στο Internet, πρέπει να επεκτείνουμε το χρονικό όριο των παρόχων. Μπορούμε να το πάμε έως και 60 δευτερόλεπτα. Σε μία γρήγορη σύνδεση, το ιδανικό όριο είναι μεταξύ 20-30 δευτερόλεπτα.

Αυτή η τροποποίηση είναι εφικτή μέσα από τα εργαλεία του πρόσθετου ταινιών όπως παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 16α

No Stream Available - δεν υπάρχει διαθέσιμη ροή 16α

Βήμα 7: Χρησιμοποιώ VPN

Ο πάροχος υπηρεσιών Internet (ISP) ενδέχεται επίσης να εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτές τις ροές των προσθέτων του Kodi.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση είναι να εγκαταστήσουμε ένα VPN στη συσκευή μας, το οποίο θα κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας στο Internet, καθιστώντας αδύνατο για τον ISP να καταγράφει ή να παρακολουθεί το πειρατικό streaming.

Βήμα 8: Κάνω Fresh Start

Μερικές φορές μία νέα αρχή στο Kodi είναι η μητέρα όλων των λύσεων. Έτσι, η κατάργηση του Kodi και η επανεγκατάστασή του, όχι μόνο θα εξαφανίσει οριστικά το No Stream Available στα ενημερωμένα και κορυφαία πρόσθετα ταινιών, αλλά θα κάνει το λογισμικό ακόμη πιο γρήγορο.

Αρκεί να εγκαταστήσουμε μόνο 2-3 από τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών και τις υπηρεσίες ελληνικών υποτίτλων. Από εκεί και μετά, πρέπει να αποφύγουμε να “φουσκώνουμε” το Kodi με περιττά add-on και repos.

Εσείς είχατε ποτέ προβλήματα με τις ροές?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps