Home » Software » Παιχνίδια » Πώς Αγοράζω Όλα Τα Παιχνίδια Του Steam Φθηνότερα Με VPN
Πώς Αγοράζω Όλα Τα Παιχνίδια Του Steam Φθηνά Με VPN

Πώς Αγοράζω Όλα Τα Παιχνίδια Του Steam Φθηνότερα Με VPN

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το gaming είναι μία από τις πιο ευχάριστες ασχολίες που μπορούμε να κάνουμε όσο βρισκόμαστε σε καραντίνα. Με λίγο ψάξιμο θα δούμε ότι κυκλοφορούν αμέτρητα δωρεάν ή φθηνά παιχνίδια, και μπορούμε να βρούμε αρκετά δελεαστικές τιμές σε παιχνίδια παλιότερων ετών. Ωστόσο, αν θέλουμε να παίξουμε τους νεότερους τίτλους, θα μας κοστίσει κάτι παραπάνω. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πώς μπορούμε να αγοράσουμε νόμιμα όλα τα παιχνίδια του Steam σε πολύ φθηνότερες τιμές με τη χρήση ενός VPN.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι τιμές στο Steam

Το Steam αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών παγκοσμίως. Ωστόσο, η τιμολογιακή πολιτική του δεν είναι η ίδια για όλες τις χώρες.

Με μία γρήγορη ματιά θα δούμε ότι τα παιχνίδια έχουν διαφορετικές τιμές από χώρα σε χώρα. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες.

Καταρχάς, το Steam προσφέρει τα παιχνίδια στο νόμισμα της εκάστοτε χώρας, και όπως είναι φυσικό, οι ισοτιμίες αλλάζουν συνεχώς. Ωστόσο, θα ήταν παράλογο να αλλάζει και η τιμή ενός παιχνιδιού κάθε φορά που αλλάζει μία ισοτιμία.

Επιπλέον, ένας AAA τίλος στις ΗΠΑ μπορεί να κοστίζει 69$. Ανάλογα όμως με τη χώρα στην οποία βρισκόμαστε, τα 69$ μπορεί να είναι ο μισθός μιας μέρας, μιας εβδομάδας, ή και ενός μήνα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Γι' αυτόν τον λόγο, οι εταιρείες παραγωγής των παιχνιδιών διαφοροποιούν τις τιμές, ανάλογα με την αγοραστική δύναμη μίας χώρας.

Ωστόσο, αυτό επηρεάζει αποκλειστικά τις χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα, και η Ελλάδα δεν είναι μία από αυτές.

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα. Στη χώρα μας ο κατώτατος μισθός είναι στα 3,76€ την ώρα. Αντίστοιχα, ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία είναι τα 9,19€ την ώρα. Δεδομένου όμως ότι έχουμε κοινό νόμισμα, οι τιμές στο Steam για την Ελλάδα και τη Γερμανία θα είναι ίδιες.

Τι εργαλεία θα χρειαστούμε

Για να παρακάμψουμε αυτόν τον περιορισμό, θα χρησιμοποιήσουμε ένα VPN, έτσι ώστε να αγοράσουμε φθηνά παιχνίδια από διαφορετική χώρα με καλύτερη τιμολογιακή πολιτική.

Ένα παράδειγμα τέτοιας χώρας είναι η Αργεντινή. Για τη διαδικασία που ακολουθεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε VPN.

Εμείς θα δείξουμε τα βήματα χρησιμοποιώντας το CyberGhost, το οποίο μας προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άρση περιορισμών στην πρόσβαση ιστοσελίδων, από όποια χώρα και αν γίνονται.

Παραδείγματος χάριν, έχουμε δείξει σε προηγούμενο οδηγό πώς μπορούμε μέσω του CyberGhost να ξεμπλοκάρουμε όλες τις διεθνείς ταινίες και σειρές στο Netflix.

Αλλαγή χώρας στο Steam

Το πρώτο βήμα μετά την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου VPN είναι να το ανοίξουμε και να συνδεθούμε σε κάποιον server της Αργεντινής.

Έπειτα, θα χρειαστούμε μία διεύθυνση Αργεντινής. Ακολουθούμε αυτόν τον σύνδεσμο. Πρόκειται για μία σελίδα που δημιουργεί τυχαίους συνδυασμούς στοιχείων.

Με κάθε ανανέωση θα μας εμφανίσει και διαφορετική διεύθυνση. Κρατάμε μία από αυτές και συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα.

Πηγαίνουμε στον λογαριασμό μας στο Steam και επιλέγουμε “Λεπτομέρειες λογαριασμού”.

Πατάμε στην επιλογή “Ενημέρωση χώρας καταστήματος”.

Αν συνδεθήκαμε σωστά με το VPN, στη λίστα θα βρούμε την Αργεντινή.

Αν δεν υπάρχει στη λίστα, ή αν δεν μας επιτρέπει το Steam να ορίσουμε την Αργεντινή, του κάνουμε μία επανεκκίνηση.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της διεύθυνσης που κρατήσαμε από το προηγούμενο βήμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κανονικό μας όνομα.

Αφού πατήσουμε “Εφαρμογή αλλαγής”, το Steam θα μας ενημερώσει ότι πλέον η νέα μας χώρα είναι η Αργεντινή.

Μετά την αλλαγή της χώρας, μπορούμε να κλείσουμε το VPN. Δεν θα μας χρειαστεί ούτε στις αγορές μας, ούτε όταν παίζουμε τα φθηνά παιχνίδια που θα αγοράσουμε.

Αγορά φθηνών παιχνιδιών

Αν είχαμε χρήματα στο πορτοφόλι μας, θα μετατραπούν σε Πέσο Αργεντινής (ARS). Η ισοτιμία έχει ως εξής:

1 ARS = 0.014 EUR

Για παράδειγμα, εμείς είχαμε στον λογαριασμό μας σχεδόν 5€, τα οποία μετατράπηκαν σε 330 ARS.

Η διαφορά στις τιμές φαίνεται στα παρακάτω παραδείγματα.

Το Half-Life Alyx, που είναι ένας από τους νεότερους VR τίτλους, κοστίζει 49,99€ στο Steam πριν την αλλαγή. Με τη μετατροπή της διεύθυνσης, η τιμή διαμορφώνεται στα 649,99 ARS. Σύμφωνα με την ισοτιμία, αυτό μεταφράζεται σε 9€. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η διαφορά είναι τεράστια.

Σε παλιότερους τίτλους η διαφορά είναι πιο μικρή, καθώς ήδη πωλούνται σχετικά φθηνά. Όπως θα δούμε στις παρακάτω εικόνες, στο GTA San Andreas η τιμή από 9,99€ διαμορφώνεται σε 269,99 ARS. Αυτό μεταφράζεται σε 3,77€.

Υπάρχουν περιορισμοί σε αυτή τη μέθοδο;

Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε πως αν θέλουμε να κάνουμε αγορές μέσω PayPal, θα πρέπει η χώρα την οποία έχουμε δηλωμένη μέσω PayPal να συμφωνεί με τη χώρα που έχουμε δηλωμένη στο Steam.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να κάνουμε αγορές μόνο με μεθόδους πληρωμής διαφορετικές του PayPal, όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή PaySafe.

Από εκεί και πέρα, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε εντοπίσει οποιονδήποτε άλλο περιορισμό όσον αφορά τη χρήση της παραπάνω μεθόδου για φθηνά παιχνίδια. Μετά την αγορά, τα παιχνίδια προστέθηκαν κανονικά στον λογαριασμό μας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται στο μέλλον να σταματήσει να λειτουργεί το συγκεκριμένο “παραθυράκι”, και κατά συνέπεια να μην μπορούμε να αγοράσουμε άλλα φθηνά παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα χάσουμε τα παιχνίδια που ήδη αγοράσαμε.

Εσείς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο που περιγράψαμε; Γράψτε μας στα σχόλια αν τα καταφέρατε ή αν έχετε απορίες.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps