Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων

Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων

Αυτή την εβδομάδα, δημιουργούμε κουμπί πανικού στο Android. Προσθέτουμε δευτερόλεπτα στο ρολόι της Περιοχής ειδοποιήσεων και κάνουμε εγγραφή βίντεο με το Εργαλείο αποκομμάτων στα Windows 11. Χρησιμοποιούμε τις Σημειώσεις και παίζουμε το κρυφό παιχνίδι Pong στο Instagram. Μεταφράζουμε αρχεία PDF με τη Μετάφραση Google και στρογγυλοποιούμε αριθμούς στα Υπολογιστικά φύλλα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς δημιουργώ κουμπί πανικού στο Android

Στόχος όλων μας είναι να μένουμε ασφαλείς. Ωστόσο, όλοι μπορεί να βρεθούμε σε μία δύσκολη κατάσταση, στην οποία ενδεχομένως θα χρειαστούμε τη βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου.

Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα ευπαθών ομάδων, είναι σημαντικό να μπορούν να ειδοποιούν άμεσα για βοήθεια. Αυτό ισχύει είτε εμείς ανήκουμε σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, είτε έχουμε κάποιο κοντινό πρόσωπο που ανήκει σε αυτές.

Στο Android μπορούμε δημιουργήσουμε ένα κουμπί πανικού, το οποίο ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αρχικά, εγκαθιστούμε την εφαρμογή “MacroDroid”.

QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων

Έπειτα, τρέχουμε την εφαρμογή και πατάμε “Προσθήκη Μακροεντολής”.

Μετά, πληκτρολογούμε το όνομα “Κουμπί Πανικού” στο πλαίσιο στην κορυφή της οθόνης και πατάμε το “+” στους “Ενεργοποιητές”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “MacroDroid Συγκεκριμένα” και επιλέγουμε το “Γρήγορες ρυθμίσεις από συρτάρι ειδοποιήσεων”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, διαλέγουμε το “MacroDroid κεραμίδι 1” και πατάμε “Διαμόρφωση πλακιδίων γρήγορων ρυθμίσεων”.

Έπειτα, γράφουμε “Κουμπί Πανικού” στο πρώτο πεδίο κειμένου, πατάμε το μολύβι και διαλέγουμε ένα χαρακτηριστικό εικονίδιο, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Κατάρρευση στον Τύπο”, αλλάζουμε τη θέση του διακόπτη στο “Ενεργοποιημένο”, και πατάμε το βελάκι.

Στο πλαίσιο επιλογής ρυθμίσεων πατάμε “OK”.

Έπειτα, διαλέγουμε το “Διακόπτης ενεργοποίησης / πάτημα κουμπιού” και πατάμε “OK”.

Με τα παραπάνω βήματα δημιουργήσαμε το κουμπί πανικού. Τώρα, πρέπει να ορίσουμε τις ενέργειες που θα εκτελεί μόλις το πατάμε. Γι' αυτό, πατάμε το “+” στις “Ενέργειες”.

Μετά, πατάμε το “Μηνύματα” και διαλέγουμε το “Αποστολή SMS”.

Στα πλαίσια που θα εμφανιστούν πατάμε διαδοχικά “Αποδοχή”.

Έπειτα, πληκτρολογούμε τον τηλεφωνικό αριθμό του παραλήπτη και το μήνυμα που θέλουμε να στέλνει η συσκευή με το πάτημα του κουμπιού και πατάμε το “✓”.

Στη συνέχεια, πατάμε πάλι το “+” στις “Ενέργειες”, επιλέγουμε την “Τοποθεσία”, και διαλέγουμε το “Επιβολή Ενημέρωσης Τοποθεσίας”.

Μετά, πατάμε ξανά το “+” στις “Ενέργειες”, επιλέγουμε την “Τοποθεσία”, και διαλέγουμε το “Κοινοποίηση Τοποθεσίας”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει επιλέγουμε το “ΜΗΝΥΜΑ SMS” και πατάμε “OK”.

Έπειτα, διαλέγουμε το “Επιλέξτε Αριθμό” και πατάμε “OK”.

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε τον αριθμό στον οποίο θα αποσταλεί η τοποθεσία μας κατά το πάτημα του κουμπιού και πατάμε “OK”.

Για να ολοκληρώσουμε τη ρύθμιση του κουμπιού πανικού, πατάμε το “+” στις “Ενέργειες”, διαλέγουμε το “Τηλέφωνο”, και επιλέγουμε το “Κάντε Κλήση”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, διαλέγουμε το “[Επιλέξτε Αριθμό]” και πατάμε “OK”.

Θα ανοίξει ένα νέο πλαίσιο στο οποίο πληκτρολογούμε είτε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης, όπως το “100” ή το “112”, είτε το νούμερο κάποιου ατόμου που επιθυμούμε να καλέσει το κινητό μας όταν πατήσουμε το κουμπί πανικού, και πατάμε “OK”.

Τέλος, πατάμε τις τρεις τελείες και πατάμε “Αποθήκευση αλλαγών”.

Πλέον, μπορούμε να προσθέσουμε το Κουμπί Πανικού στις Γρήγορες Ρυθμίσεις, στην περιοχή ειδοποιήσεων, όπως και κάθε άλλο κουμπί ρυθμίσεων. Έτσι, σε περίπτωση ανάγκης, μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί και άμεσα το κινητό θα στείλει μήνυμα στο επιλεγμένο νούμερο, θα πραγματοποιήσει κλήση, και θα κοινοποιήσει την τοποθεσία μας.

Πώς προσθέτω δευτερόλεπτα στο ρολόι της Περιοχής ειδοποιήσεων στα Windows 11

Από προεπιλογή, τα Windows προβάλλουν στο ρολόι της Περιοχής ειδοποιήσεων μόνο την ώρα και τα λεπτά. Ωστόσο, μπορούμε να προσθέσουμε στο ρολόι και τα δευτερόλεπτα. Μία τέτοια ένδειξη μπορεί να φανεί χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις, όπως η ακριβής χρονομέτρηση μιας εργασίας.

Για να προσθέσουμε τα δευτερόλεπτα στο ρολόι της Περιοχής ειδοποιήσεων στα Windows 11, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και πατάμε “Εξατομίκευση”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Γραμμή εργασιών”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Συμπεριφορές γραμμής εργασιών”.

Τέλος, εντοπίζουμε και επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα από το “Εμφάνιση δευτερολέπτων στο ρολόι της κασέτας συστήματος (χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια)”.

Πώς κάνω εγγραφή βίντεο με το Εργαλείο αποκομμάτων στα Windows 11

Όταν θέλουμε να κάνουμε διάφορες εργασίες, συνήθως, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι η χρήση ανεξάρτητων προγραμμάτων. Ωστόσο, τα Windows 11 διαθέτουν διάφορα εργαλεία που επιτρέπουν την εκτέλεση πολλών εργασιών, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης επιπλέον εφαρμογών.

Για παράδειγμα, το Εργαλείο αποκομμάτων προσφέρει τη δυνατότητα να καταγράφουμε ό,τι κάνουμε σε ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή, ή σε συγκεκριμένο σημείο, σε βίντεο.

Αρχικά, πληκτρολογούμε στην αναζήτηση “Εργαλείο αποκομμάτων” και πατάμε “Άνοιγμα”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με την κάμερα.

Έπειτα, πατάμε το κουμπί “Δημιουργία”.

Μετά, πατώντας παρατεταμένα το αριστερό κλικ του ποντικιού σύρουμε τον σταυρό ώστε να σχεδιάσουμε ένα ορθογώνιο πλαίσιο γύρω από το τμήμα της οθόνης το οποίο θέλουμε να καταγράψουμε σε βίντεο.

Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί “Έναρξη” και το Εργαλείο αποκομμάτων θα ξεκινήσει την εγγραφή όσων κάνουμε στο συγκεκριμένο τμήμα της οθόνης.

Τέλος, μόλις ολοκληρώσουμε την εγγραφή, μπορούμε να αποθηκεύσουμε το βίντεο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της δισκέτας.

Πώς μεταφράζω αρχεία PDF με τη Μετάφραση Google

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι με τη Μετάφραση Google μπορούμε να μεταφράζουμε κείμενα τα οποία επικολλούμε στο σχετικό πλαίσιο, καθώς και ιστοσελίδες.

Ωστόσο, αυτό το online εργαλείο μετάφρασης μπορεί να μεταφράζει αρχεία κειμένου και PDF. Για να μεταφράσουμε ένα PDF, ή κάποιο άλλο αρχείο, μπαίνουμε στην ιστοσελίδα της Μετάφρασης Google και πατάμε “Έγγραφα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Περιήγηση στα αρχεία σας” και εντοπίζουμε το αρχείο που θέλουμε να μεταφράσουμε.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την “Αναγνώριση γλώσσας” και τη γλώσσα στην οποία θέλουμε να μεταφράσουμε το αρχείο.

Μετά, πατάμε “Μετάφραση” και περιμένουμε έως ότου η Μετάφραση Google μετάφραση το αρχείο.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “Λήψη μετάφρασης” για να κατεβάσουμε το μεταφρασμένο αρχείο, ή στο “Άνοιγμα μετάφρασης” για να δούμε τη μετάφραση του αρχείου σε νέα καρτέλα στον browser.

Πώς χρησιμοποιώ τις Σημειώσεις του Instagram

Το Instagram έχει μία λειτουργία σημειώσεων που επιτρέπει να μοιραζόμαστε με συγκεκριμένους χρήστες πληροφορίες με τη μορφή βίντεο, εικόνας, κειμένου, και emoji, μέσω του μενού των άμεσων μηνυμάτων.

Αρχικά, πατάμε το βέλος των άμεσων μηνυμάτων.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Σημείωση” πάνω από την εικόνα προφίλ που αναγράφει “Η σημείωση σας”.

Έπειτα, πληκτρολογούμε το επιθυμητό κείμενο, ηχογραφούμε κάτι, και γενικά διαμορφώνουμε τη Σημείωση.

Μετά, πατάμε στο “Κοινοποίηση: ακόλουθοι που ακολουθείτε κι εσείς”, διαλέγουμε ποιοι θέλουμε να δουν τη Σημείωση, και πατάμε “Τέλος”.

Τέλος, πατάμε “Κοινοποίηση”, για να δημοσιεύσουμε τη Σημείωση που μόλις δημιουργήσαμε.

Πώς παίζω το κρυφό παιχνίδι Pong του Instagram

Η Meta έχει προσθέσει στο Instagram ένα κρυφό παιχνίδι με το όνομα Pong. Στην ουσία είναι ένα ping pong για έναν παίκτη. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει μία μεγάλη παύλα – η ρακέτα – με την οποία μπορούμε να χτυπάμε το μπαλάκι που έχει τη μορφή ενός emoji.

Για να παίξουμε το κρυφό παιχνίδι Pong του Instagram, ανοίγουμε μία συνομιλία και στέλνουμε οποιονδήποτε emoji.

Έπειτα, πατάμε το emoji και το Instagram θα ξεκινήσει αμέσως το παιχνίδι Pong.

Χρησιμοποιώντας την παύλα / ρακέτα χτυπάμε το emoji / μπάλα και προσπαθούμε να κάνουμε όσο μεγαλύτερο σκορ μπορούμε.

Χάνουμε όταν η μπάλα πέσει εκτός της ρακέτας και κερδίζουμε έναν πόντο κάθε φορά που χτυπάμε το emoji με την παύλα.

Αν βαρεθούμε και θέλουμε να κλείσουμε το παιχνίδι, πατάμε το “X”.

Πώς στρογγυλοποιώ αριθμούς στα Υπολογιστικά φύλλα Google

Τα Υπολογιστικά φύλλα Google προσφέρουν τη δυνατότητα να στρογγυλοποιούμε αριθμούς με διάφορες συναρτήσεις. Σε αυτό το Quickstep θα δούμε ποιες είναι αυτές οι συναρτήσεις και τι κάνει η κάθε μία.

Αρχικά, έχουμε τις συναρτήσεις ROUND, ROUNDUP, και ROUNDDOWN. Όλες συντάσσονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά διαφέρουν ως προς το πώς στρογγυλοποιούν τους αριθμούς.

Η ROUND στρογγυλοποιεί τον αριθμό προς τα κάτω αν το πρώτο δεκαδικό ψηφίο είναι κάτω από 5, ενώ αν είναι πάνω από 5 τον στρογγυλοποιεί προς τα πάνω. Από την άλλη, η ROUNDUP και ROUNDDOWN στρογγυλοποιούν τον αριθμό προς τα πάνω και προς τα κάτω, αντίστοιχα, άσχετα με το τι υπάρχει μετά την υποδιαστολή.

Έπειτα, έχουμε τις συναρτήσεις INT, FLOOR, και CEILING. Η INT στρογγυλοποιεί πάντα τον αριθμό με τον πιο κοντινό μικρότερο ακέραιο αριθμό. Για παράδειγμα, τον “6,5” ή τον “6,4” θα τους στρογγυλοποιήσει στον αριθμό “6”. Αντίστοιχα, τον “-6.5” ή τον “-6.4” θα τους στρογγυλοποιήσει στον αριθμό “-7”.

Από την άλλη, η FLOOR και η CEILING στρογγυλοποιούν τον αριθμό στο κοντινότερο πολλαπλάσιο του αριθμού (ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ) που δίνουμε ως δεύτερη μεταβλητή. Η FLOOR στρογγυλοποιεί προς τα κάτω και η CEILING προς τα πάνω.

Για παράδειγμα, αν θέλουμε να στρογγυλοποιήσουμε τον “6.4” ως προς τα πολλαπλάσια του “3”, τότε η FLOOR θα στρογγυλοποιήσει τον αριθμό στο “6” και η CEILING στο “9”.

QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps