Είστε εδώ

Ανέγερση Ι.Ν. Αγίου Κοσμά στο Ελευθεροχώρι

21/11/2018

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 υπεγράφη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόριο Στάμκο συμβόλαιο δωρεάς οικοπέδου 2.106 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στον οικισμό Ελευθεροχωρίου Γιαννιτσών, από τον Δήμο Πέλλας προς την Ιερά Μητρόπολη με σκοπό την ανέγερση Ιερού Ναού αφιερωμένου στον άγιο ιερομάρτυρα και ισαπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό.

Το συμβόλαιο υπεγράφη στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου παρουσία της συμβολαιογράφου κ. Αθανασίας Χατζή-Μπαξεβάνογλου. Πρόκειται για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών από το έτος 2006, η οποία επικαιροποιήθηκε το 2011 και 2017 από το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.

Η Ιερά Μητρόπολις εξαίρει την πολύτιμη συνεργασία του Δημάρχου Πέλλας και των συνεργατών του καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίλυση ενός χρονίζοντος ζητήματος με αποτέλεσμα την εκπλήρωση του αιτήματος μεγάλου αριθμού δημοτών, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην περιοχή. Σημειώνεται ότι η ενορία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού έχει ιδρυθεί από το έτος 2010 (ΦΕΚ 197/22.11.2010). Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την ανέγερση του ιερού ναού έχουν καταρτισθεί ήδη και ετοιμάζεται ο σχετικός φάκελος για έγκριση από την Ναοδομία, ώστε να πραγματοποιηθεί σύντομα και η θεμελίωση.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.