Είστε εδώ

Αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και την Αλμωπία

19/01/2019

Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με δύο καίριες παρεμβάσεις

Στην υπογραφή των συμβάσεων δύο (2) αντιπλημμυρικών έργων σε Έδεσσα και Αλμωπία προχώρησε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά.

Συγκεκριμένα, οι δύο συμβάσεις αφορούν την «Αντιπλημμυρική Προστασία Έδεσσας (π. Εδεσσαίου)» και την «Αντιπλημμυρική Προστασία Λουτρακίου (χείμαρρος Τόπλιτσα)». Τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4.200.000 ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020” με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης, ενώ, την επίβλεψη έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας.

Στο περιθώριο υπογραφής των συμβάσεων παρουσία των αναδόχων, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε έτοιμοι πλέον, μετά από μία σειρά διαδικασιών, να υλοποιήσουμε τα δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία, αντίστοιχα. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αναδόχους και καλή δύναμη στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, η συμβολή των οποίων ήταν σημαντική στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων σταδίων μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες – περιουσίες – υποδομές. Ευχαριστώ επίσης τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Π.Κ.Μ., για την υποστήριξη και άψογη συνεργασία στην προσπάθεια έγκρισης των δύο σημαντικών έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ. Έτσι, μετά από την ολοκλήρωση του έργου της διευθέτησης χειμάρρων στο Δήμο Αλμωπίας προϋπολογισμού 10.800.000,00 € μπήκαμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης δύο νέων, ανάλογης σημασίας παρεμβάσεων στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, διεκδικώντας, παράλληλα, ευρωπαϊκά κονδύλια απαραίτητα για την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών υποδομών προς όφελος των πολιτών».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.