Είστε εδώ

Εορτή 25ης Μαρτίου στη Σκύδρα

26/03/2019

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευσέβειας και πατριωτικής αυτογνωσίας και υπερηφάνειας ο Δήμος Σκύδρας γιόρτασε τη λαμπρή μέρα της 25ης Μαρτίου.

Στην πόλη της Σκύδρας, νωρίς, το πρωί της Δευτέρας 25ης Μαρτίου 2019, ακούστηκαν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας.H δημοτική φιλαρμονική ενίσχυσε τη γιορταστική ατμόσφαιρα παίζοντας παιάνες και τον εθνικό μας ύμνο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η θεία λειτουργία και η δοξολογία τελέστηκαν από τους ιερείς μας Αντώνιο Κορέστη και Δαυίδ Πασατά με την ευλαβική συμμετοχή του πλήθους των ενοριτών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Σκύδρας Φλωρεντία Αργυροπούλου κι ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο, η τήρηση της σιγής του ενός λεπτού και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στην Καλή, αντίστοιχα, τελέστηκε θεία λειτουργία και δοξολογία από τον ιερέα μας Κωνσταντίνο Πολίτη και για τη σημασία της ημέρας μίλησε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καλής Έλενα Μίντση.
Γιορτές πραγματοποιήθηκαν, παράλληλα, σ΄όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κεντρική παρέλαση από την ελπιδοφόρα και περήφανη νεολαία μας που χειροκροτήθηκε θερμά.

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας
Με το πέρας της παρέλασης η Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα, συνεορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας της ανθρώπινης ψυχής από τη φθορά και την αμαρτία, με το χαρμόσυνο μήνυμα του ξεσηκωμού του έθνους και της απελευθέρωσης από την τουρκική σκλαβιά των τετρακοσίων χρόνων.
Σήμερα, τιμώντας, ευγνωμονώντας και δοξάζοντας τους ηρωικούς μας προγόνους και βασιζόμενοι στις αστείρευτες και ακατάλυτες δυνάμεις του έθνους μας, στέλνουμε μήνυμα πίστης, ομοψυχίας και επιβεβαίωσης ότι θα σταθούμε άξιοι απόγονοι των ηρώων του 1821. Ότι θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την τιμή, την ιστορία, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα του έθνους. Ότι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο θα παραμείνουμε σταθεροί υπερασπιστές τη ειρήνης, της αλληλεγγύης, της προόδου και της αμοιβαιότητας των λαών.
Οι καιροί είναι κρίσιμοι και οι ευθύνες μεγάλες. Κάθε πράξη που είναι σημαντική για το μέλλον της χώρας και του έθνους θα πρέπει να στηρίζεται στην πλειοψηφία της βούλησης του ελληνικού λαού, διότι αυτός και μόνον αυτός είναι η πηγή κάθε εξουσίας.
Χρόνια Πολλά!».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.