Άγιο Όρος

«Γραμμάτιο» και όχι σύσφιξη σχέσεων η συνάντηση Τσίπρα με τους Αγιορείτες

Ένα απίστευτο γαϊτανάκι παραπληροφόρησης ξετυλίχθηκε από χθες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με επιτροπή Αγιορειτών. Κι ενώ η συζήτηση περιστράφηκε σε άλλα θέματα όπως η σημασία του Αγίου Όρους για την Ορθοδοξία και τον Διορθόδοξο Διάλογο, αλλά και η υποστήριξη της Ιεράς Κοινότητας, κυρίως στον τομέα των υποδομών του Αγίου Όρους, τα "παπαγαλάκια" ανακάλυψαν δήθεν προετοιμασία ταξιδιού του κ. Τσίπρα στο "περιβόλι της Παναγιάς".

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας "έφαγε πόρτα" ως persona non grata για τους Αγιορείτες και αναγκάστηκε να αναβάλει το ταξείδι του με φθηνές δικαιολογίες περί φόρτου εργασίας.

Χθες λοιπόν με αφορμή την επίσκεψη των μοναχών στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου τα σενάρια επανήλθαν.

Η αλήθεια, όμως, απέχει... Καταρχάς η συνάντησή αυτή δεν ήταν σύσφιξη σχέσεων Τσίπρα-Αγίου Όρους, αλλά ένα "γραμμάτιο" που ξεχρέωσε ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους Κ. Δήμτσας, ο οποίος διορίστηκε στη θέση αυτή ως εκλεκτός τόσο του Αρχιεπισκόπου όσο και της κυβέρνησης!

Δεύτερον..όλως τυχαίως, η πληροφορία για επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος διέρρευσε μετά την συνάντηση και πριν το ταξείδι του στη Ρωσία .

Τρίτον, ως νέος υπουργός Εξωτερικών ο κ .Τσίπρας έχει υπό την ευθύνη του την αθωνική πολιτεία. Οπότε η συνάντηση μάλλον εθιμοτυπική ήταν...

Αντιθέτως με το κλίμα που επιχειρούν να διαμορφώσουν κύκλοι του Μαξίμου που "μοιράζουν" πληροφορίες από εδώ κι από εκεί, για τους Αγιορείτες ο Τσίπρας παραμένει ανεπιθύμητος και του έχουν...πολλά μαζεμένα όπως αντιδράσεις για το Μακεδονικό, για το νόμο για την ταυτότητα φύλου, το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και γενικά τον ανηλεή πόλεμο της κυβέρνησης κατά της Εκκλησίας.
Βέβαια, το ότι οι κολαούζοι του Τσίπρα διαρρέουν πληροφορίες -ψευδείς- για επίσκεψη στο Άγιο Όρος μυρίζει εκλογές. Άλλωστε και η τοποθέτηση Δήμτσα με αυτό το σκοπό έγινε, για να υπάρξουν γέφυρες...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ