Καιρός

Αρνιακός: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» ο χιονιάς – Τι θα συμβεί στην Αθήνα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα μας, καθώς από το Σαββατοκύριακο περιμένουμε ψυχρή εισβολή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 – 12 βαθμούς σε σχέση με τις σημερινές τιμές, οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάσουν στους 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, οι καταιγίδες και τα χιόνια.

Ισχυρές βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

«Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά σε χαμηλά επίπεδα της κεντρικής και βόρειας χώρας» ανέφερε ο κ. Τάσος Αρνιακός.

Οι χιονοπτώσεις θα εντοπιστούν περισσότερο στην ανατολική ηπειρωτική και βόρεια χώρα, δηλαδή Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
«Στην Αττική περιμένουμε να χιονίσει από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια προάστια, ενώ νιφάδες και χιονόνερο θα πέσουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας» δήλωσε στο ο γνωστός μετεωρολόγος, διευκρινίζοντας ότι θα το «στρώσει» στα υπερβόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου.

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.

Όπως επισήμανε, η κακοκαιρία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, θα κρατήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...