Κόσμος

Παγκόσμια πρεμιέρα! Το πρώτο αντι-τάνκ drone στον κόσμο

Η MBDA Missile Systems και η Milrem Robotics παρουσίασαν την Κυριακή στην εκδήλωση IDEX-2019 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένα αντιαρματικό μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV).

Υποστηρίζεται ότι είναι το πρώτο αντιαρματικό UGV στον κόσμο. Tο νέο όπλο ενσωματώνει το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους της Milrem Robotics THeMIS με το σύστημα MBDA IMPACT (ενσωματωμένο πύργο συναγερμού MMP Precision Attack Turret) εξοπλισμένο με δύο πυραύλους εδάφους MMP 5ης γενιάς και ένα πολυβόλο αυτοάμυνας.

"Αυτός ο συνδυασμός δύο εκ των πιο σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα τους είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πως τα ρομποτικά συστήματα πολέμου θα προκαλέσουν διαταραχές στο πεδίο της μάχης και θα καταστήσουν παρωχημένες κάποιες παραδοσιακές τεχνολογίες", δήλωσε ο Kuldar Väärsi, Διευθύνων Σύμβουλος της Milrem Robotics.

Ο Väärsi πρόσθεσε: "Το μη στρατιωτικό μας σύστημα μάχης υπό μελέτη μαζί με το MBDA θα είναι πολύ αποτελεσματικό για να διατηρήσουμε τα στρατεύματά μας ασφαλή και να αυξήσουμε σημαντικά την ικανότητά μας να καταπολεμήσουμε τα κύρια τανκ μάχης, καθώς και κάθε άλλο επίγειο στόχο".

Λόγω του ελαφρού βάρους και του μεγέθους του UGV, ο τηλεχειριζόμενος κινητήρας μπορεί να εγκατασταθεί με μονάδες που έχουν τοποθετηθεί και / ή αποσυναρμολογηθεί και απαιτούν λιγότερες διευθυντικές προσπάθειες. Με τη βοήθεια ενός κινητήρα ντίζελ και μιας ηλεκτρικής γεννήτριας, η υβριδική λειτουργία του UVG επιτρέπει την λειτουργία του για 8 έως 10 ώρες.

Το UGV έχει χαμηλή καταγραφή θερμότητας και θορύβου, ώστε να μπορεί να παραμείνει μη ανιχνεύσιμο, κρυμμένο από τον εξοπλισμό επιτήρησης του εχθρού, ενώ κυνηγάει τανκ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...