Πολιτική

Κ.Μητσοτάκης: "Η ΝΔ καταθέτει πρόταση μομφής κατά Πολάκη, ελάτε να τον υπερασπιστείτε" - Τον καλύπτει πάλι ο Τσίπρας (upd)

Ανανέωση

Ο Α.Τσίπρας, χαρακτήρισε αντιπερισπασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη. «Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απάντηση του Στ. Κυμπουρόπουλου

Απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για την εναντίον του επίθεση, επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί στο ΕΣΥ ως ΑμΕΑ, έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.

«Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο, προσπάθεια κανείς δεν μίλησε ότι δεν χρειάζονται κάποια υποστήριξη για να φτάσουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Υπηρεσίες για όλους, για όλους τους ανθρώπους που έχουνε ανάγκη, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εργαλεία, τις δικές τους δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν την εργασία τους, την οικογένειά τους, να έχουν το σπιτικό τους, να κάνουν τα ταξίδια τους, να κυκλοφορήσουν σε ένα κράτος και να έχουν την προσβασιμότητα σε υπηρεσίες, δομές υγείας, εκπαίδευση. Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει.

Όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτιρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή. Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα».

Αρχικό κείμενο

Ο Παύλος Πολάκης έχει ξεφύγει προκαλώντας την δυσαρέσκεια πολιτών και πολιτικών. Με το ζήτημα, όμως, του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ξεπέρασε κάθε όριο λογικής.

Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας προς τον Παύλο Πολάκη μετά το Πάσχα με αφορμή την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα, debate θα έχετε στη Βουλή» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην πρόκληση που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο ΣΕΦ.

«Ντροπή που τον στήριζετε σιωπηλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα υπονοούμενα» από τον «ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη, για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

«Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών. Ντροπή που τον στηρίζετε σιωπηλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι είναι πια για μένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας ένα ζήτημα ήθους στο δηόσιο διάλογο και αυτό είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οργή για τον Παύλο Πολάκη

Η αήθης επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον οποίο κατηγόρησε επειδή... διορίστηκε επιμελητής Β΄ στο ΕΣΥ ως ΑμεΑ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδωσης στο παράδειγμα που έχει δώσει από το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του και πλέον είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον Παύλο Πολάκη, όμως, το παράδειγμα Κυμπουρόπουλου για τη δύναμη που έδειξε, την κοινωνική καταξίωση που έχει πετύχει, τις σπουδές που έχει ολοκληρώσει μικρή σημασία έχει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επιμένει στις επιθέσεις, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.

Η αήθης επίθεση Πολάκη είχε προκαλέσει από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχικά μέσω twitter με ανάρτηση στην οποία έκανε λόγο για «αθλιότητα χωρίς όρια» και για «ντροπή» του Αλέξη Τσίπρα που κρατάει «τον φαύλο Πολάκη» στην κυβέρνηση.

Εξίσου αιχμηρή ήταν και η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά στο twitter η οποία σχολίασε ότι αφού παρατηρεί ότι «δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολλάκη» στη συνέχεια σχολιάζει «όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες… ».

Παρόμοιου ύφους η αντίδραση και των πολιτών που ξεσπούν μέσω των social media κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Σε λίγα χρόνια θα λέμε στα παιδιά μας "Γίνε ό,τι θες, μόνο μη γίνεις Πολάκης"» γράφει ένας χρήστης του Twitter, με κάποιον άλλο να σχολιάζει «ποιός Μπίστης κ κεντροαριστερά. Ο Πολακης είναι η εγγυημένη Γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΧΑ» και αρκετούς να ζητούν την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την κυβέρνηση.

https://twitter.com/Nikos7v/status/1120557523814232065

https://twitter.com/EliasPalai/status/1120561771071320064

https://twitter.com/mimiconio/status/1120559993042944000

https://twitter.com/Ypsilantistz/status/1120592391214440449

https://twitter.com/jedijimp/status/1120593433058598912

https://twitter.com/FofiGennimata/status/1120585897785876480

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...